Sole написа:Клуб Футбол (Матинката) 1910 -> АС`23 -> ЦСКА
То нищо чудно изцепките на Батков да доведат до това, ЦСКА да твърдят, че са най-стария клуб. Те обичат да изменят историята, а с действията си Борат много им помага.
A ...- НЕ!!!! Девети септември си е твърдо през 1944 год. -тази дата ги ограничава жестоко!!!
Последното интервю на кръстника на Левски: Клубът е основан на 24 май 1914 г.
Щом един от основателите на "Левски" - Боркиша казва,че "Левски" е основан на 24 май 1914г.,означава,че "Левски" е основан на 24 май 1914г.! Какъв е батков,че да сменя датата ? батков да не е посмял да сменя датата щом Боркиша казва,че "Левски" е основан на 24 май 1914 г. !
Г-н Батков, най-учтиво ви моля да не падате до новото на квартални и провинциални комплексари. Моля ви не ровете повече въпросът за годината на основаване на ФК Левски. Ясно е че ФК Левски е основан на 24.05.1914г. Останалото е просто несериозно. Не може историята на най-популярния клуб у нас да лежи върху съмнителни, меко казано, печати и протоколи. Ако искате с това да поставите под напрежение хората които толерират латекса, моля ви недейте. Шампионската титла в смешното ни първенство не струва колкото историята и честта на Левски!!!!
тоя грешен опит от научен експеримент да не си е помислил да сменя датата ! Трябва ние феновете да направим нещо ! Протести ли ще са или нещо повече няма значение,не може само така да си седим и да чакаме какво ще направи тоя индивид !
LaRgO написа:тоя грешен опит от научен експеримент да не си е помислил да сменя датата ! Трябва ние феновете да направим нещо ! Протести ли ще са или нещо повече няма значение,не може само така да си седим и да чакаме какво ще направи тоя индивид !
Боркиша - " Левски е основан на 24.05.1914 г."
Аз също съм на мнение ,че датата не трябва да се пипа ! 1914 - символ на свободата !
Пичове, аз вчера ходих до библиотеката специално да изровя архива от въпросната 78-ма година и да видя какво и о е написано и какво е казал Боркиша.
Преди интервюто на един от създателите на Левски е излязла статия за устав (казват някои, че е тоя, дето го размята Батков, не знам дали за същия става въпрос), които посочва 1911 като официана година на създаване. Имено заради тази статия е направено и интервюто с Борис Василев (Боркиша) и той там обяснява как стоят нещата и най-важното, че ЛЕВСКИ Е СЪЗДАДЕН 1914 ГОДИНА ! Ето тука съм пуснал снимките на въпросните статии- достатъчно големи са за да се чете ясно за какво става въпрос. Много моля да ме извинете за "водните печати" на снимките, но ми писна да ме краде който си реши и без да цитира. Така или иначе те не пречат - важното е, че ЛЕВСКИ си има година на създаване и тя е 1914 ! А годината 1911 винаги ще е голяма за нашата история, но не е нужно така да се извъртат нещата и да изпадаме в унизителната ситуация да се червим, когато стане дума за история. ЛЕВСКИ е велик клуб и не може ей така да дойде някой от някъде си и да си прави каквото си ще !
СТАДИОНЪТ Е МЯСТОТО ЗА ФЕНОВЕТЕ! ДОРИ КОГАТО ОТБОРЪТ ГУБИ
Батков добре си траеше до сега и Левски вървеше горе-долу добре. Ама явно не издържа и е на път да направи поредната простотия. Четох няколко статии по въпроса и в една дори беше показан въпросния "документ" от 1911 година и отдолу беше обяснено защо документа е фалшив, но Батков науми ли си някоя глупост и с танк не може да се спре. Както и с Казанската афера. Предната вечер преди да заминат футболистите за Русия, журналист направил проучване, че няма такова нещо, въпреки това Батков ги праща в Москва. Този път едва ли ще има такива неприятни последици, но ако заради някаква си негова приумица смени годината и емблемата,ще ме е срам че Левски има такъв президент. И съм сигурен че това го прави само за да се бие в гърдите че когато той е бил президент Левски е празнувал стогодишнина. Защото мисля че е сигурно че той няма да изкара до истинската стогодишнина. Защо не се направи някакво гласуване и да се питат феновете искат ли тази промяна? Сигурен съм че поне 80% ще са против.