Сър Алекс: Дори не си мисля за оттегляне от футбола

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Сър Алекс: Дори не си мисля за оттегляне от футбола

Мнениеот Rofles » 20 дек 2010 17:01

ИзображениеМениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън довери, че за момента "дори не си помисля" за оттегляне от футболната игра, след вече толкова години на треньорската скамейка.

През миналата седмица 68-годишният шотландец счупи рекорда на Сър Мат Бъзби за най-дългогодишен престой начело на клуба, който пое през 1986 г.

Sky Sports пък припомня, че преди девет години Фъргюсън бе решил да се пенсионира, преди да промени мнението си и да изведе Манчестър Юнайтед до още куп трофеи под негово ръководство.

От този момент до днес, митичният шотландец отказва да назове точен момент, когато ще сложи край на легендарната си кариера. По негови думи обаче, това съвсем няма да бъде скоро, за нещастие на враговете му.

"Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече започваш да се притесняваш за евентуално оттегляне", коментира Фърги пред MUTV.

"Но започваш и да осъзнаваш, че докато все още се намираш в добро здраве, трябва да продължиш да вършиш работата си. Всички мисли за пенсиониране се намират в задната част на съзнанието ми", добави шотландецът.

Сър Алекс Фъргюсън не пропусна и да сподели, че намира онзи момент преди девет години като грешка от негова страна.

"Беше грешка, когато обявих, че ще си тръгна. По това време имах някои причини за това. Беше едно от онези неща...", обясни Cър Алекс.

Рекордът на Фъргюсън в Юнайтед включва 11 титли и два триумфа в Шампионската лига, а мениджърът е известен и с независимите си решения, едно от които бе да остави голмайстора във Висшата лига Димитър Бербатов на скамейката в мача с Арсенал. Все пак, изборът му бе оправдан, след като Червените Дяволи спечелиха с 1:0.

"Треньорството е за това да се вземат решения. Понякога те са позитивни и добри. Понякога чувстваш, че си направил грешното решение и е трябвало да атакуваш по друг начин. Да вземем за пример избирането на тима. Направихме решението да оставим Бербатов извън състава вечерта преди двубоя. Не беше лесно и ни беше трудно да му обясним. Единственият начин, по който можех да го направя бе да кажа, че имам чувството, че ще спечелим. И въпреки че познах, никога не може да си сигурен", добави още шотландецът.
Изображение[/center]

Потребителски аватар
ЦСКА СОФИЯ 1948
Контакти:

Re: Сър Алекс: Дори не си мисля за оттегляне от футбола

Мнениеот ЦСКА СОФИЯ 1948 » 20 дек 2010 17:50

Когато САФ се откаже,когато и да е това...нищо в Юнайтед няма да е вече същото.Този човек е повече от футболен мениджър и футболен специалист.Той е просто икона в тази игра.
Изображение

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Мнениеот bekono » 20 дек 2010 19:27

Струвами се крайно, но бих казал - тръгне ли си САФ, край на успехите на Юнайтед. Ще станат като Ливърпул и топ 4 в Англия ще е Челси, Арсенал, Ман Сити и Тотнъм - това са отборите с бъдеще във ВЛ.
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 20 дек 2010 19:42

Трудно предсказуемо е какво ще се случи след като Фъргюсън напусне.

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 20 дек 2010 20:03

bekono написа:Струвами се крайно, но бих казал - тръгне ли си САФ, край на успехите на Юнайтед. Ще станат като Ливърпул и топ 4 в Англия ще е Челси, Арсенал, Ман Сити и Тотнъм - това са отборите с бъдеще във ВЛ.

Аз не мисля така.Има много големи имена, които искат да водят Манчестър Юнайтед.Ако не си чул мечтата на Моуриньо е да води червените дяволи.Така, че не се притеснявам за бъдещия треньор на Манчестър Юнайтед.Споменал си Арсенал и Тотмън в топ 4, а наясно ли си, че и Венгер е за пенсия, а Хари Рендап го впрягат за треньор на Англия.Така, че мойте вижданя за топ 4 в Англия са:Манчестър Юнайтед,Челси,Ман Сити, и до известна степен Арсенал въпреки, че се съмнявам Арсенал да са същият отбор под ръководстово на друг мениджър. ;)
Изображение[/center]

Потребителски аватар
dhk222
Контакти:

Мнениеот dhk222 » 20 дек 2010 20:19

Rofles написа:
bekono написа:Струвами се крайно, но бих казал - тръгне ли си САФ, край на успехите на Юнайтед. Ще станат като Ливърпул и топ 4 в Англия ще е Челси, Арсенал, Ман Сити и Тотнъм - това са отборите с бъдеще във ВЛ.

Аз не мисля така.Има много големи имена, които искат да водят Манчестър Юнайтед.Ако не си чул мечтата на Моуриньо е да води червените дяволи.Така, че не се притеснявам за бъдещия треньор на Манчестър Юнайтед.Споменал си Арсенал и Тотмън в топ 4, а наясно ли си, че и Венгер е за пенсия, а Хари Рендап го впрягат за треньор на Англия.Така, че мойте вижданя за топ 4 в Англия са:Манчестър Юнайтед,Челси,Ман Сити, и до известна степен Арсенал въпреки, че се съмнявам Арсенал да са същият отбор под ръководстово на друг мениджър. ;)

Той и Вили Вуцов сигурно иска,ама едно е да искаш друго е да можеш.Най-голямото богатство Ман.Ю.са традициите изградени от САФ, Моу няма начин да се впише в тях(за радост)

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 20 дек 2010 21:19

Голям е. Шапка му свалям, на тези години така да се държи, евала му правя.
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 дек 2010 00:01

Най-великият треньор за всички времена! Съмнявам се в скоро време някой да достигне даже успехите и лоялността му към даден отбор!
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Върни се в “Манчестър Ю”