Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Пловдив1926
- Контакти:
Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?
Човека на снимката не е с екип на Ботев. Човека на снимката по-късно ще бъде един от учредителите на Ботев. Не знам какво общо има с темата тази снимка. През 1912г първият председател на Ботев е бил на колко беше 12 години мисля? Хората по-скоро поставят под съмнение сериозността на това , което се е случило тогава от колкото самото учредяване.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]
Най-старият клуб, регистриран в България е Локомотив Пловдив.
Те са създадени 681-ва година, когато група войници на Хан Аспарух ритали кълбо от косми на мястото на сегашната трибуна Бесика
Те са създадени 681-ва година, когато група войници на Хан Аспарух ритали кълбо от косми на мястото на сегашната трибуна Бесика
Ами защото това просто не е истината. Левски е създаден през 1914 г. и за това има документи. По тази логика аз мога да твърдя, че ЦСКА е създаден през 1910г. и ще ви дам юридическа обосновка на това. Няма никакви причини АС-23 да не се счита за праводател на ЦСКА. Това е първия военен клуб (цялото му име е "Офицерски спортен клуб Атлетик Слава 23", играе мачовете си в Борисовата градина, на мястото на Армията и т.н. Този клуб пък е създаден от обединението на ОСК, Слава София и Атлетик София, а последния е регистриран през 1910г. Само че, въпреки юридическите основания, аз самият не желая да приемам нещата така, защото ЦСКА се е ЦСКА и е създаден през 1948г. Да, бихме прибавили още 2 титли и няколко култови победи над Левски (6:2, 6:1, 9:3, 11:4 - най-голямата загуба в историята на Левски), но помислете какво ще стане, ако всеки започне да ровичка и изравя подобни аргументи. Друг е въпроса, че истински клубен футбол в България има след 1945г. и всички тези спорове са най-вече смешни. Преди това са тичали за здраве под някакви имена, без тренировки, без екипи дори, на някакви поляни, често с парцалени топки. Нали разбирате колко е наивно да се сравнява това с футбола по това време в Англия или Италия например. Едва след войната клубният ни футбол става наистина организиран и на професионално ниво и това е единствената истина, другото е чешене на езици.
- Пловдив1926
- Контакти:
Друг е въпроса, че истински клубен футбол в България има след 1945г. и всички тези спорове са най-вече смешни.
Абсолютна глупост си написал.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]
- Синият Болярин
- Контакти:
СК(спортен клуб) Левски е основан през 2011, което е доказано от запазените официални документи. За година на създаването на футболния отбор се приема 1914. Въпросът с годината на създаването на Левски може да се реши повече от елементарно- някой да качи протокола, за който говори Батков и всеки сам ще си направи изводите. Според мен Батков разполага с документа за създаването на СК Левски и погрешно го интерпретира като документ за създаването на ФК Левски.
@realist
Как точно се извършва наследяването на АС-23 от страна на ЦСКА? Когато трябва да са подписани обединителните протоколи, председателят на АС-23 е осъден на 15 години, почетният председател на АС-23 получава смъртна присъда, заменена по-късно с 30 години затвор според някои източници. Може да е и обратното - не помня. През това време няма законово легитимно събрание за избиране на ръководство(влизането в затвор не прекратява законовите права върху собственост или управление), което прави всякакви документи невалидни. "Титан" с идването на власт вкара в съда претенциите за наследяване на АС-23. Ако можеха да докажат такава връзка за 2 години вече щяха да са официално признати за наследници.
@realist
Как точно се извършва наследяването на АС-23 от страна на ЦСКА? Когато трябва да са подписани обединителните протоколи, председателят на АС-23 е осъден на 15 години, почетният председател на АС-23 получава смъртна присъда, заменена по-късно с 30 години затвор според някои източници. Може да е и обратното - не помня. През това време няма законово легитимно събрание за избиране на ръководство(влизането в затвор не прекратява законовите права върху собственост или управление), което прави всякакви документи невалидни. "Титан" с идването на власт вкара в съда претенциите за наследяване на АС-23. Ако можеха да докажат такава връзка за 2 години вече щяха да са официално признати за наследници.
Последна промяна от Синият Болярин на 20 дек 2010 11:38, променено общо 1 път.
Изобщо не е глупост, а самата истина. Хората са си работели - кой стругар, кой ковач, друг шивач или хамалин и отвреме-навреме са се събирали да поритат. Да, организирани са турнири, дори първенство, но то е било на ниво квартални мачлета. Отборите са били най-вече отраслови или квартални, нивото - абсолютно аматьорско.
Пловдив1926 написа:Друг е въпроса, че истински клубен футбол в България има след 1945г. и всички тези спорове са най-вече смешни.
Така е приятелю! Искам да просветиш невежите. Ще ти дам и жокер! От достоверен източник знам, че много скоро професор Божидар Димитров ще представи доказателства, открити в пещера под Мадарския конник, които доказват ще първия мач в България е изигран 681 г. в района на трибуна Бесика. Тогава войни на хан Аспарух - прабългари, са играли приятелски мач с местното население - траки за сплотяване на колектива в новата държава. Рефер е бил славянин.
(има слухове, че прадеди на Коко Динев са залагали на тази контрола в Азия, но все още не е доказано...)
За какво му трябваше на Батков да разлайва кучетата??? Няма смисъл от подобни спорове. Ние, българите, винаги гледаме да се изкараме най-великите, което може и да е било преди много години, но истината е, че днес сме първи само в негативните световни класации.
Вместо да спорим кой е първият отбор, нека да насочим вниманието си към това, кой ще е последният отбор, останал в България, защото натам вървят нещата.
Вместо да спорим кой е първият отбор, нека да насочим вниманието си към това, кой ще е последният отбор, останал в България, защото натам вървят нещата.
Аз лично винаги съм знаел, че Левски е основан през 1914г. Знам и къде точно. Сега Батков вади някакъв протокол от който излиза, че е 1911г. Може и да има такъв протокол и да е взето решение за създаването на такъв клуб. Но от това нищо не последвало. А през 1914г. действително е създаден отбор с името Левски. Ние нямаме нужда от подмяна на историята, така както се опитват да правят да речем тези от ЦСКА. На Батков може да му е щукнало нещо в главата по някаква причина, но Левски е основан 1914 и през 2014 ще празнуваме 100 годишнина.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!
- botev_1912
- Контакти:
СВОБОДЕН написа:Аз лично винаги съм знаел, че Левски е основан през 1914г. Знам и къде точно. Сега Батков вади някакъв протокол от който излиза, че е 1911г. Може и да има такъв протокол и да е взето решение за създаването на такъв клуб. Но от това нищо не последвало. А през 1914г. действително е създаден отбор с името Левски. Ние нямаме нужда от подмяна на историята, така както се опитват да правят да речем тези от ЦСКА. На Батков може да му е щукнало нещо в главата по някаква причина, но Левски е основан 1914 и през 2014 ще празнуваме 100 годишнина.
И аз т'ва се чудя, да не би някой да започне да си обича повече отбора като е 3 или 10 години по стар?
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]