Гуардиола: Няма да стоя в Барса вечно

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Гуардиола: Няма да стоя в Барса вечно

Мнениеот megan fox » 19 дек 2010 14:43

[center]Гуардиола: Няма да стоя в Барса вечно[/center]

Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола призна, че има амбиции да работи в Англия.

Запитан дали би искал да практикува професията си на Острова, той заяви: "Като футболист исках, но не бе възможно. Сега обаче не бих го изключил. Не е нещо, което съм планирал, заради особеността на този вид работа. Знам, че няма да съм тук вечно, нито дори за много години".

"Не искам обаче да изключвам тази възможност, въпреки че не е нещо, което планирам в момента", добави Гуардиола. Челси имаше желание да привлече Гуардиола в миналото. Арсенал и Манчестър Юнайтед също се свързват с него като дългосрочен заместник на сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер

http://gong.bg/view_article.php?article_id=175899

Това не ми харесва, но ест не зависи от нас феновете на Барса. Иска ми се и ние да имаме треньор, който да остане начело на клуба поне 10 години, както са САФ и Венгер в МЮ и Арсенал. В момента повечето от критиците на Пеп използват като най-силен довод срещу него, че той е наследил готов състав от Рийкард, и че успехите на Барса на са плод на труда на Гуардиола, а просто естествен резултат вследствие на отличните играчи,с които разполага. Ако Пеп остане достатъчно дълго начело на клуба ни ще можем ясно да видим кой е крив и кой е прав! Другата причина поради, която не искам Пеп да ни напусне е, че в който и клуб да отиде той ще е опита да наложи там нашият стил на игра! Стила, който е до болка познат на Пеп още от годините му в Ла Масия и после, докато беше играч под ръководството на Кройф! Някак си не ми се иска този стил на игра да виждам в други отбори! Това си е нашият стил и точно той прави Барселона толкова уникална! С други думи, наречето го ревност! :mrgreen:
В същото време Пеп и да отиде в Англия, за да успее да наложи този стил и той да донесе същите резултати... ще му трябват поне 10 години, може би 20! Все пак той сега използва основата положена от Кройф, а ако Пеп иде другаде... ще му се налага той самият да полага тези основи и най-вероятно след доста години някой друг ще бере плодовете на неговият труд!
Така че Пеп: Стой си удома, където си безкрайно обичан и уважаван!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
RENAULT
Контакти:

Re: Гуардиола: Няма да стоя в Барса вечно

Мнениеот RENAULT » 19 дек 2010 14:54

Еми в момента Барселона може да мачка и без,водач....
megan fox написа:"Меси вкарва когато пожелае." :X

Потребителски аватар
BoB0
Контакти:

Мнениеот BoB0 » 19 дек 2010 15:03

То си личи, по начина по който не иска да поднови договора си за повече от 1 сезон. Въпреки, че е най-добрият треньор в света трудно би научил скучните англичани на красив футбол. Той Масчерано не може да научи, камо ли 30 човека отбор. Трудно е просто, няма работа в смехотворната Англия, родината на футбола...

Exclusive
Контакти:

Мнениеот Exclusive » 19 дек 2010 15:26

Стилът на Гуардиола няма да пасне на футбола в Англия.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 19 дек 2010 15:30

Мегън,значи скоро с теб писахме някъде по тази тема. За мен Гуардиола е много интелигентен,амбициозен, културен и скромен човек, харесва ми стила му на обличане,страхотен мотиватор на футболистите,но по отношение на чисто треньорски умения като тактически схеми на игра,трудно мога да му дам някаква оценка. Просто при толкова класен и сработен отбор, трудно могат да изпъкнат чисто треньорските качества на който и да е треньор. На мен лично ще ми е интересно да видя Гуардиола треньор на друг отбор(не е задължително да е клубен тим,може и някой национален). Относно стоенето или нестоенето вечно, според мен не е много хубаво да се правят големи приказки, защото съм убеден,че знаеш, че и за Кройф се е говорело,че ще е треньор на Барселона пожизнено, после и за Рийкард всички смятаха,че ще е треньор на каталунците поне 10-15 години, а и в двата случая нещата излезнаха доста по-различни. Също така, относно ревността ти към уникалния стил на игра на каталунците, искам да отбележа,че не вярвам,ако Гуардиола утре стане треньор в Манчестър Сити или Арсенал дори и да се опита, ще успее да го наложи,защото за това са необходими и нужните качествени изпълнители. Относно самият стил, в Барселона той е въведен от Йохан Кройф,който е ученик на великият Ринус Михелс- бащата на тоталния футбол. Смятам,че всеки човек трябва да е свободен в избора си,Гуардиола не прави изключение-ако е решил да пробва нови предизвикателства си е негово право,ако е решил да продължи да печели победи с Барселона-също. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
waranty
Контакти:

Мнениеот waranty » 19 дек 2010 15:53

Доста трудно Английски отбор би играл,както Барса

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 дек 2010 16:07

Madridist написа:...

Викторе, прав си, но ако Пеп остане начело на нашият отбор още 10 години, тогава също ще си проличи може ли Пеп да направи един отбор или не, защото играчи като Шави, Пуйол, Иниеста няма да ги има, а Пике, Бускетс и Меси вече ще са в края на футболните си кариери. Така че не е нужно Пеп да сменя отбора, за да стане ясно дали е читав треньор или не. ;) И точно затова искам да остане при нас! Пеп е закърмен със този стил на игра и го познава и в най-тънките детайли и няма проблеми в налагането му, в помощ за него е това, че същият стил се практикува и в Ла Масия, респективно юношите излизащи от там лесно се адаптират към първият отбор и не са чак толкова слабо звено, както при други отбори.
А ако Пеп отиде да работи в друг клуб той ще има точно 2 избора пред себе си:
1. Да се опита да наложи до болка познатият му стил на игра, което ще означава, тотално да реформира новият си клуб още от школата и да чака няколко сезона, докато почнат да се появяват отлични резултати, а едва ли Пеп ще получи чак толкова много време и доверие.
2. Да използва друг стил, но този стил той самият ще трябва да го изучава и да му навлиза в тънкостите.

От това, което знам за Пеп съм сигурен, че той ще избере първият вариант, въпреки че няма да му обещаят 2-3 спокойни години, в които да гради отбора си и най-вероятно още сле дпървият сезон ще изискват отлични резултати от него! В този ред на мисли единственият му шанс за успешна реализация още от първият сезон в нов отбор е... Пеп да отиде в Сити и там да изиска от арабските шейхове... да изкупят целият титулярен състав на Барса! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Leooo
Контакти:

Мнениеот Leooo » 19 дек 2010 16:42

Едно е ясно , че скоро ще поеме Ман Ю
[center]Изображение[/center]
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 дек 2010 16:43

Как така реши, че е ясно? :) А и САФ като го гледам няма в скоро време да се пенсионира!

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 19 дек 2010 16:52

Може скоро да се отправи в посокоа Лондон.....По-точно Западен Лондон.....може би "Стамфорд Бридж"....
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Върни се в “Барселона”