Спорт има и зад табелата на София

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Trickstyle
Контакти:

Re: Искат национален стадион в Пловдив

Мнениеот Trickstyle » 16 дек 2010 13:52

TopCat написа:Комплексите на Пловдив минават всякакви граници...все едно в Англия Уембли да се вдигне в Чичестър! Този град години наред доказва, защо не заслужава стадион...в София поне само се псуват на мачове на националите, представяте ли си в Пловдив какви кървища и побоища ще стават? Смехория, но всеки има право да си мечтае...то учениците си защитават правото да са тъпи и да не учат, какво остана за стадиони из дълбоката провинция! :)

Къде си видял кървища и побоища в Пловдив? Нима ще отречеш,че Пловдив е най-футболния град в България? Знай,че ако Ботев и Локо бяха на нивото на Левски и ЦСКА - да се борят постоянно за титли...не ми се мисли. ТВЪРДО ЗА НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН В ПЛОВДИВ!
SINCE 1912

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 16 дек 2010 13:54

TopCat написа:Комплексите на Пловдив минават всякакви граници...все едно в Англия Уембли да се вдигне в Чичестър! Този град години наред доказва, защо не заслужава стадион...в София поне само се псуват на мачове на националите, представяте ли си в Пловдив какви кървища и побоища ще стават? Смехория, но всеки има право да си мечтае...то учениците си защитават правото да са тъпи и да не учат, какво остана за стадиони из дълбоката провинция! :)

Първо: комлекси никви. Сигурен съм , че живея в по-хубав град от София. /ако пък държавата помагаше на Пловдив колкото на София.../
Второ:
представяте ли си в Пловдив какви кървища и побоища ще стават?
тва не го разбирам
Трето:
какво остана за стадиони из дълбоката провинция!
ти на кое викаш провинция, при тва дълбока , на най-стария град в Европа????

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 16 дек 2010 13:55

Смятам, че въпросът е много важен и би следвало да бъде подложен на широко обсъждане, а не да се решава от един министър – председател и една кметица. Досега почти всички мнения, които прочетох, бяха в подкрепа на Пловдив и в общи линии съм съгласен с тях. Аз живея от доста години в София и никак, ама никак не държа всичко (администрация, предприятия, комуникации, стадиони и каквото друго се сетите) да бъде струпано в този град, защото неудобствата за обикновения столичанин са много повече, отколкото са плюсовете. В(е)рвайте ми. Не държа и половин България да се пресели тук, а нещата отиват натам, за съжаление... Обратно, настоявам за една децентрализация (ведомства, предприятия и т.н.), която да стане политика на следващите правителства на страната. Доколкото съм информиран, в някои западни страни (Германия, Великобритания) някои централни ведомства и служби са разположени извън столицата, което според мен е предимство. Да не говорим за индустрия, комуникации, стадиони и т.н.
Иначе, относно ниската посещаемост мога само да кажа, че националният отбор си я е заслужил с оглед на играта си. Някои от вас са били деца, когато посрещнахме героите от САЩ '94, когато ходехме на техните мачове по-късно – е, нещата тогава стояха съвсем различно. Конкретно мачът със Сърбия пък изобщо не би трябвало да бъде мерило за посещаемост – контрола без всякакво значение, играна при отвратително време.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 16 дек 2010 14:01

Германия, Италия, Испания, Русия, Бразилия, Аржентина и другите колоси играят само в столиците си нали? Англия също неведнъж е играла извън Лондон. Точно защото е дълбока провинция половин София се изнася към Пловдив, Варна и морските курортите лятото нали? Това си е чисто избиване на комплекси.

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 16 дек 2010 14:08

Всички знаем, че няма как да стане.Все пак си спомням един мач на младежите тогава през 1994,ако не се лъжа.Мачът беше на стадион Христо Ботев и играехме срещу Уелс.Посещаемостта беше потресаваща.Моля, някой ако има статистика от този мач да я постне.
Последна промяна от Show Must Go On на 16 дек 2010 14:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 дек 2010 14:10

Решението е много просто,ремонтират се стадиона в Пловдив и Васил Левски и така ще имаме два големи стадиона отговарящи на изискванията на УЕФА,4е и пари ще останат,които могат да се пренасочат към някое друго съоръжение.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
BoB0
Контакти:

Мнениеот BoB0 » 16 дек 2010 14:16

1-во футболист на пловдивски отбор няма да има в националния отбор поне 10 години напред като гледам в момента в какво състояние са ви отборите. Ще ходите да викате за България, понеже сте големи националисти ? С ония сборки на наркомани, останали от турско робство, наречени тепета ? Айде стига глупости. Може да се редуват, както в Испания например. Нека има стадиони навсякъде, тва ще е най-добрия вариант. Ма докато има само 1 стадион в България, трябва да е в София. Няма как просто.

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 16 дек 2010 14:19

BoB0 написа: С ония сборки на наркомани, останали от турско робство, наречени тепета

Питам се колко ли прост трябва да си за да напишеш подобна глупост :shock:
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 дек 2010 14:23

Мисля клипчето, което постна Smith 12 говори достатъчно. Ако ги нямаше рекламите на български, нямаше да позная, че това е в България. Бърборим си тук, но всички знаем: това няма да се случи. Парите за комисионни, които ще вземат определени хора от Парламента ни ще бъдат няколкократно по-малко. Тук не става дума за местни национализми, децентрализации и такива неща. Ако се строи в Пловдив, поръчката най-нормално е да бъде поета от пловдивски фирми, а не софийски. Софийска фирма ще трябва да командирова хора и т.н. Просто тук става въпрос за поредната кражба. На фона на цялото безпаричие, на недостига на средства за образование и култура да се строи нов стадион при положение, че вече има един готов - "Васил Левски" и един, който трябва само да се пооправи - Градският в Пловдив. Немам думи!
Офтопик, но до преди два-три месеца мислех, че потерята на Станишев и ко. е най-крадливата след тази на Виденов и Костов, но себевеликолепният Бойко и кочинката му поставят нови рекорди. :evil:
Последна промяна от metodito на 16 дек 2010 14:29, променено общо 2 пъти.

difeza
Контакти:

Мнениеот difeza » 16 дек 2010 14:25

Captain Stottlemeyer написа:Смятам, че въпросът е много важен и би следвало да бъде подложен на широко обсъждане, а не да се решава от един министър – председател и една кметица. Досега почти всички мнения, които прочетох, бяха в подкрепа на Пловдив и в общи линии съм съгласен с тях. Аз живея от доста години в София и никак, ама никак не държа всичко (администрация, предприятия, комуникации, стадиони и каквото друго се сетите) да бъде струпано в този град, защото неудобствата за обикновения столичанин са много повече, отколкото са плюсовете. В(е)рвайте ми. Не държа и половин България да се пресели тук, а нещата отиват натам, за съжаление... Обратно, настоявам за една децентрализация (ведомства, предприятия и т.н.), която да стане политика на следващите правителства на страната. Доколкото съм информиран, в някои западни страни (Германия, Великобритания) някои централни ведомства и служби са разположени извън столицата, което според мен е предимство. Да не говорим за индустрия, комуникации, стадиони и т.н.
Иначе, относно ниската посещаемост мога само да кажа, че националният отбор си я е заслужил с оглед на играта си. Някои от вас са били деца, когато посрещнахме героите от САЩ '94, когато ходехме на техните мачове по-късно – е, нещата тогава стояха съвсем различно. Конкретно мачът със Сърбия пък изобщо не би трябвало да бъде мерило за посещаемост – контрола без всякакво значение, играна при отвратително време.

Абсолютно съм съгласен.Аз съм роден в София,но тази централизация на всичко което не се случва никъде в ЕС го няма.В Германия например най големите списания и вестници са в Хамбург,във Франкфурт са централите на най големите немски телевизии,в Мюнхен и волфсбург мощна автомобилна и електронна промишленост.Мачовете на националния отбор се играят в различни градове.Има още много примери и дори с бивши соц. страни като Полша и Чехия,но мисля че това е достатъчно.Не е нормално цялата икономика да бъде на площ от 500 квадратни километра,а на останалите 110 500 да работят кво намерят или да излизат добрата стара европа.

Върни се в “Футбол - България”