Мнениеот Captain Stottlemeyer » 16 дек 2010 13:55
Смятам, че въпросът е много важен и би следвало да бъде подложен на широко обсъждане, а не да се решава от един министър – председател и една кметица. Досега почти всички мнения, които прочетох, бяха в подкрепа на Пловдив и в общи линии съм съгласен с тях. Аз живея от доста години в София и никак, ама никак не държа всичко (администрация, предприятия, комуникации, стадиони и каквото друго се сетите) да бъде струпано в този град, защото неудобствата за обикновения столичанин са много повече, отколкото са плюсовете. В(е)рвайте ми. Не държа и половин България да се пресели тук, а нещата отиват натам, за съжаление... Обратно, настоявам за една децентрализация (ведомства, предприятия и т.н.), която да стане политика на следващите правителства на страната. Доколкото съм информиран, в някои западни страни (Германия, Великобритания) някои централни ведомства и служби са разположени извън столицата, което според мен е предимство. Да не говорим за индустрия, комуникации, стадиони и т.н.
Иначе, относно ниската посещаемост мога само да кажа, че националният отбор си я е заслужил с оглед на играта си. Някои от вас са били деца, когато посрещнахме героите от САЩ '94, когато ходехме на техните мачове по-късно – е, нещата тогава стояха съвсем различно. Конкретно мачът със Сърбия пък изобщо не би трябвало да бъде мерило за посещаемост – контрола без всякакво значение, играна при отвратително време.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ