Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nko
Контакти:

Re: Ужас!Новата зала в София прилича на кашон за телевизор

Мнениеот nko » 11 дек 2010 20:42

Ballancee написа:
sMotLiO написа:Някои хора да спрат да съдят всичко по външния вид ли,какво?

А така де .. :mrgreen:

Това е представителна сграда за една държава.....или може би искате лъскаво президенство, парламент, летище отвътре, а отвън да и като панелен блок?!?!
Или ви харесваше мавзолея?!

moniiii написа:Братле спри марихуаната ,че здраво си омазал цифрите....Залата в Загреб струва 60млн евро не 40,а нашата е 90млн ЛЕВА при капацитет 13 500 при волей и баскетбол.

Позволи ми да знам повече от теб, все пак работя в проектирането от 10 години вече... За капацитета не споря, но цената на нашата си е повече от 90млн поради простата причина, че има разни клаузи в договорите с бонуси... А за тази в Загреб си е баш 40 и малко милиона... Но остави точните суми - виж разликите - 2 пъти по-евтина пък не знам колко пъти по-хубава... Или и ти си от тези дето обичат бункерите?!?! :D :D :D

@dimov - прав...., а относно тези, които казват че е съобразена със заобикалящата панелна среда....това рано или късно ще си замине, а заедно с тях надявам се и голяма част от хората от тези комплекси...

Потребителски аватар
ministur
Контакти:

Мнениеот ministur » 11 дек 2010 20:43

Parmalat написа:Още от начало трябва да ви кажа че без никакъв реален конкурс беше избран ГБС да строи тази зала които са строили такива зали по времето на соца като тази в Правец.

Ти изобщо виждал ли си залата и спортния комплекс в Правец?Кое му е соц?Че националите по фубтол се подготвят там?Че националите по волейбол се подготвят там?Че чужди футболни отбори се подговят там????????Искам да ти кажа, че София за момента може само да мечтае за това което има като съоражения,бази и хотел в Правец.Айде със здраве... :!:

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 11 дек 2010 20:43

Току що забелязах, че рендера е от един ъгъл, а снимката в действителност от друг.
Дали всъщност това е завършения вид на залата ?
Изображение

Ето и как трябва да изглежда залата от птичи поглед.

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 11 дек 2010 20:48

nko написа:
Ballancee написа:
sMotLiO написа:Някои хора да спрат да съдят всичко по външния вид ли,какво?

А така де .. :mrgreen:

Това е представителна сграда за една държава.....или може би искате лъскаво президенство, парламент, летище отвътре, а отвън да и като панелен блок?!?!
Или ви харесваше мавзолея?!

.

Т'ва наш'то па' държава ли е? Я вземи се осъзнай къде живееш приятел.. Тръгнали сте да се оплаквате за външния вид на сграда която най-накрая някой се реши да построи след десетилетия от празни обещания. Ти идея имаш ли си,как изглеждате такива като вас отстрани? Има време да се построят сгради които да ви влизат в 'стандартите',нека първо да завършат тази.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 11 дек 2010 20:57

Само не разбрах защо се дават оценки на нещо, което не е финализирано?

http://img215.imageshack.us/img215/363/dscn0428f.jpg

Пармалат, показал си рендър на едната страна, а даваш реална снимка на другата, защо?

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 081&page=4
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 11 дек 2010 21:01

nko написа:Да започнем подред на номерата....поне съм малко по-запознат с целия хаос около залата...
1. Залата в груби цифри и не точни, но при идейния проект беше примерно за 20 000 души, после при първата копка се спомена, че е намален обема на 15 000, а в момента цифрата е около 10 000. Това е по-груби спомени, но съотношението на намалението на местата е горе-долу това.
2. Ако някой ми каже и докаже, че "Главболгарстрой" строи без печалба/изгода това... Фактите са следните - жената на брата на главния архитект на София - Диков е един от главните акционери в тази фирма. В Загреб залата излиза около 40млн. евро и е с капацитет около 12-15хил., а нашата струва около 90-100млн. евро и е с около 10хил. места... Отгоре на всичко, за да спечелиш конкурс тук или по-света за строителство на подобен обект изискванията са да си направил вече подобен някъде и то успешно... Ето защо и строителството на нов национален стадион отива при тях...
3. Като архитектура на рендерите всичко е прекрасно, а в действителност като се почне от цветовете всичко е НАСРАНО. Архитект на залата е шеф-катедра във ВИАС, човек който е меко казано дървен философ, но като проектант да заложиш толкова много стоманобетон вместо стомана трябва да си....и аз не знам - човек от преди `89, който е обучен по съветски тип.
Единственото красиво и уникално нещо е покривната ферма - и какво я правят - вместо със стъкло/плексиглас, нашите слагат скапан еталбонд, ако не и по-зле...
4. Не коментирам и не искам, защото още не съм успял да вляза вътре като готова зала, но вече поставям под съмнение и уж добрите и акустични и спортни качества на залата...

Наистина всичко е осрано, просто ще си имаме зала, но от която по-скоро ще ни хваща срам, вместо да се гордеем.... Помните ли историята с Терминал 2 на летище София?! - очаквайте нов епизод в по-големи трагикомични изпълнения.... и не забравяйте от чии подпис е зависело това залата от рендерите да заприлича на това - на един прост комунистически архитект влюбен в "брилянтното панелно строителство в България".

П.С.: колегата горе и показал и залата в Загреб с цена 2,5 пъти по-малка....

Много точно мнение! Стига с тези глупости, че който не харесва залата или т.н бил еди какъв си!
Първо мен залата откъм визия не ме кефи хич, второ убеден съм, че можеше да се напарви в пъти за по-малко пари и с повече места!
Това не значи, че не се радвам, че най-после ще има нещо построено, но както винаги по български нещата не са както трябва :arrow:

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 11 дек 2010 21:03

Чета ви мненията до момента и не мога да ви се начудя! :shock: Не можете ли да проумеете, че когато се прави даден проект, всичко е изчислено + евентуалните загуби? Но какво се получава в крайна сметка? Някой решава, че трябва да спечели повече и започват да се променят вида на материалите, външният изглед и куп други дребни изисквания, които ще облагодетелстват изпълнителя! За съжаление той си е направил сметката по същият начин: "...повечето ще са доволни от факта, че въобще има спортна зала и няма да обърнат внимание на облагите, които ще придобия, като изменя проекта!" Не се заяждам, но се опитвам да ви отворя очите! Да ви е честита новата придобивка! ;)
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 11 дек 2010 21:04

rsk написа:
MORSKI написа:И на мен тази зала хич не ми харесва да не говоря, че едва ли ще се пълни! :arrow: Но както и да е...
Можеше далеч за по-малко пари да се направи нещо по-качествено!

Не ти харесва, щото не е във Варна, за това не ти харесва :!:

Не е точно така! Ако във Варна построят нещо такова пак щеше да ме хваща яд! Просто не ми харесва дизайна и и то никак! И като гледам май не съм само аз ...
Иначе е факт, че според мен волейбола трябва да си остане във Варна, тъй като най-малкото толкова години беше там и вече има традиции, а и залата винаги е пълна, а силно се съмнявам в София това да се случи! Но това е друга тема..

Потребителски аватар
pumpo
Контакти:

Мнениеот pumpo » 11 дек 2010 21:21

Залата е уникално лайняна.Намалиха и капацитета, махнаха ледената пързалка и може би са намалили и качеството на строителните материали.Смешна работа.Единственото добро нещо е, че става с бързи темпове.
И в крайна сметка, с какъв капацитет ще е залата в София?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 11 дек 2010 21:23

Даже се учудих,че такава зала ще има в България(за нашта изостанала страна,даже това е много)А на тия дет не им харесва дизайна,постройте по хубава зала къв е проблема?
Много мразим разни мрънкащи бебешори дет всичко им е криво!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Свободна зона”