Всички очаквахме днес да се събудим с поне половин метър сняг след прогнозите на синоптиците в последните дни.

Да, ама не, както би казал навремето Петко Бочаров.
Вместо снежни преспи, над Западна България днес грее слънце, а над Югозападна даже няма и едно облаче за цяр ...

Как ли така облачните масиви, които са виждали нашите синоптици на снимките от спътниците, извъднъж са се изпарили ... ? Или може би са очаквали да завали сняг от ясно небе ?!

Вчера те ни проглушиха ушите, че към България идва снежна буря и през ноща ще ни затрупа сняг ...

Случайна ли е грешката ?!
Аз смятам, че не !
Скоро бях в един от водещите ни зимните курорти и видях с очите си, че хотелите са празни.
Дали пък една поръчка за "снежен" уикенд не би напълнила празните хотелски стаи, с очакващите сняг любители на ските ?
Дали пък прогнозата за идващ сняг няма да задържи неизтрезнялите още студенти да останат още някой ден в хотелите, в които празнуваха 8-ми декември ? ...
Може и да не съм прав, но когато прогнозите на синоптиците се разминават така рязко с действителността, винаги остава съмнение за нещо нечисто ...
А, и в днешно време техниката е на такова високо ниво, че едва ли те могат да правят такива фрапиращи грешки в прогнозите си ..., освен ако не го правят нарочно !