Колко струват прогнозите на българските синоптици ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Колко струват прогнозите на българските синоптици ?

Мнениеот marmi52 » 10 дек 2010 13:02

8-)

Всички очаквахме днес да се събудим с поне половин метър сняг след прогнозите на синоптиците в последните дни. :lol:
Да, ама не, както би казал навремето Петко Бочаров.
Вместо снежни преспи, над Западна България днес грее слънце, а над Югозападна даже няма и едно облаче за цяр ... :lol:
Как ли така облачните масиви, които са виждали нашите синоптици на снимките от спътниците, извъднъж са се изпарили ... ? Или може би са очаквали да завали сняг от ясно небе ?! :shock:
Вчера те ни проглушиха ушите, че към България идва снежна буря и през ноща ще ни затрупа сняг ... :lol:
Случайна ли е грешката ?!
Аз смятам, че не !
Скоро бях в един от водещите ни зимните курорти и видях с очите си, че хотелите са празни.
Дали пък една поръчка за "снежен" уикенд не би напълнила празните хотелски стаи, с очакващите сняг любители на ските ?
Дали пък прогнозата за идващ сняг няма да задържи неизтрезнялите още студенти да останат още някой ден в хотелите, в които празнуваха 8-ми декември ? ...
Може и да не съм прав, но когато прогнозите на синоптиците се разминават така рязко с действителността, винаги остава съмнение за нещо нечисто ...
А, и в днешно време техниката е на такова високо ниво, че едва ли те могат да правят такива фрапиращи грешки в прогнозите си ..., освен ако не го правят нарочно ! ;)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

mundial82
Контакти:

Re: Колко струват прогнозите на българските синоптици ?

Мнениеот mundial82 » 10 дек 2010 13:10

Не са виновни синоптиците, а новинарите. Лошите катастрофични новини се продават по-добре. Например- през октомври съобщаваш, че зимата ще бъде страшна, до минус 35 градуса, лепваш го като новина в сайта, и всички кълват, така е и с вестниците и телевизиите. На 25 април пък съобщаваш, че лято изобщо няма да има, или ще е най-много до 21 градуса през август, или пък че ще е страшен пек, до 47 по Целзий.
Синоптиците не работят сами за себе си, основен клиент им са медиите, и за да си изкарват хляба, се принуждават и те да влязат в тона на истеричните телевизии, радиа, сайтове и пр.

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Мнениеот Гара Дембеле » 10 дек 2010 13:14

marmi струват 5 стотинки :lol: Нищо не познават :)
И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 10 дек 2010 13:33

И пет не струват. Причината не ми е ясна. Има ли някаква конспирация няма ли. Малко не ми се вярва гилдията на хотелиерите да плаща на синоптиците :) :) :) . По-достоверно ми се струва просто там да са набутани хора, които грам не разбират от работата си ама заплатката си върви ... са че снощи не отидох да ощастливя жена ми, защото мислех, че днес ще има много сняг, а аз нямам зимни гуми си е мой проблем все пак :) :) :)

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 10 дек 2010 13:37

CapO написа:И пет не струват. Причината не ми е ясна. Има ли някаква конспирация няма ли. Малко не ми се вярва гилдията на хотелиерите да плаща на синоптиците :) :) :) . По-достоверно ми се струва просто там да са набутани хора, които грам не разбират от работата си ама заплатката си върви ... са че снощи не отидох да ощастливя жена ми, защото мислех, че днес ще има много сняг, а аз нямам зимни гуми си е мой проблем все пак :) :) :)

:lol:

И това го има ! Може и от некадърност да се получава всичко това.
Като гледам какви синоП(т)ИЧКИ са назначили навсякъде ... :lol:
А, за жената не си прав ! Трябваше да отидеш, ако ще и камъни да падат от небето ! ;)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

pazlama
Контакти:

Мнениеот pazlama » 10 дек 2010 13:43

CapO написа:И пет не струват. Причината не ми е ясна. Има ли някаква конспирация няма ли. Малко не ми се вярва гилдията на хотелиерите да плаща на синоптиците :) :) :) . По-достоверно ми се струва просто там да са набутани хора, които грам не разбират от работата си ама заплатката си върви ... са че снощи не отидох да ощастливя жена ми, защото мислех, че днес ще има много сняг, а аз нямам зимни гуми си е мой проблем все пак :) :) :)

Поне ощастливи ли се сам ? :) :)

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 10 дек 2010 13:47

Много ми е интересно дали има някакви санкции. Принципно, който не си върши работата правилно би трябвало да бъде глобяван/наказван. Дали синоптиците имат вътрешен правилник, по който да им режат от парите :) :) :) ? Ако има някои навътре да каже.

П.С. Плазма има ли смисъл да ти отговарям :) :) :)

pazlama
Контакти:

Мнениеот pazlama » 10 дек 2010 13:48

CapO написа:Много ми е интересно дали има някакви санкции. Принципно, който не си върши работата правилно би трябвало да бъде глобяван/наказван. Дали синоптиците имат вътрешен правилник, по който да им режат от парите :) :) :) ? Ако има някои навътре да каже.

П.С. Плазма има ли смисъл да ти отговарям :) :) :)

Въпросът беше риторичен :) :)

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 10 дек 2010 13:53

Най-много с златен скункс да наградят някой от тях.

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 10 дек 2010 14:28

marmi52 написа:8-)

Всички очаквахме днес да се събудим с поне половин метър сняг след прогнозите на синоптиците в последните дни. :lol:
Да, ама не, както би казал навремето Петко Бочаров.
Вместо снежни преспи, над Западна България днес грее слънце, а над Югозападна даже няма и едно облаче за цяр ... :lol:
Как ли така облачните масиви, които са виждали нашите синоптици на снимките от спътниците, извъднъж са се изпарили ... ? Или може би са очаквали да завали сняг от ясно небе ?! :shock:
Вчера те ни проглушиха ушите, че към България идва снежна буря и през ноща ще ни затрупа сняг ... :lol:
Случайна ли е грешката ?!
Аз смятам, че не !
Скоро бях в един от водещите ни зимните курорти и видях с очите си, че хотелите са празни.
Дали пък една поръчка за "снежен" уикенд не би напълнила празните хотелски стаи, с очакващите сняг любители на ските ?
Дали пък прогнозата за идващ сняг няма да задържи неизтрезнялите още студенти да останат още някой ден в хотелите, в които празнуваха 8-ми декември ? ...
Може и да не съм прав, но когато прогнозите на синоптиците се разминават така рязко с действителността, винаги остава съмнение за нещо нечисто ...
А, и в днешно време техниката е на такова високо ниво, че едва ли те могат да правят такива фрапиращи грешки в прогнозите си ..., освен ако не го правят нарочно ! ;)

Само за планините не съм съгласен това, че в Югозападна България примерно няма сняг не означава, че ако се качиш високо в планината времето ще е същото каквото е в градовете нали :?:
Иначе много често не познават за наша радост повече за застудяванията което е добре дошло я си представи, че кажат че ще е слънчево и топло, а ни завее виелица тогава на какво ще ги направим :?:

Върни се в “Свободна зона”