ShooterMan написа:А аз искам да се върнем към един наш стар спор.Знаете,че изключително одобрявам политиката на ръководството на Черно Море.През сезона много пъти се карахме тука какво било в Бургас,в ЦСКА,къде ли не.Казах ви,че изсилените неща не струват.Днес пръскащия луди пари във време на криза Черноморец направо казано си фалира.Това би се случило и на Черно Море ако се следваше малоумната политика да се плащат колосални пари на тоя и оня.Периш си заминал,Рикардо,ами и аз да съм и аз няма да им дам по 15 000 евро на месец!Временния кьорфишек гръмна,пръсна малко искрички и хоп-в дивия.И сега кой пак остана?Да,Черно Море,да,СТАБИЛНИЯ проект,където ЮНОШИТЕ,ШКОЛАТА са на първо място!Защото ние пребивахме малките акули с по 3:0 4:0 и сега като си заминат аверчетата иностранци какво следва?Следва едно голямо....НИЩО.Може би днес си давате сметка какво значи ДАЛНОВИДНО ръководене на клуб и ръководене с поглед в БЪДЕЩЕТО,с 10 години напред,а не в настоящето да се перчиш като някой селски приватизатор на кварталния хоремаг.Днес излезе една статия в която Марин Митев и Иво Каменов са наредени като 2-рия и 3-тия най-богат българин с по 296 млн. лично състояние!Да,не са решили-не са изсипали чувал с пари на който и Батя и Сметосъбирачите могат да отговорят само с едно нищо и половина и закани от някои измислени сайтове,или Гриша Ганчев-пак нищо.Но това НЕ Е В ИНТЕРЕС на Черно Море,поне не и за бъдещето на Черно Море.Защото всичко става на този свят и както днес си с 16 000 000 бюджет - хоппа,утре си с 2 и падането отвисоко боли,много боли.На дългите разстояния печелят подготвените бегачи,коравите бегачи,тези които са си разпределили силите за цялата достанция,а не да хукнеш като изоглавен и на втората обиколка да те свестяват с изкувствено дишане.Скоро кризата ще удари и други измислени проекти,скоро ще потърсят дълговете от ЦСКА,всичко скоро ще се нареди....и този който е РАБОТИЛ,който е ГРАДИЛ НЕЩО ИСТИНСКО,т.е. - Черно Море ще бъде ПРЪВ!Дреме ми на онази работа,че тревата ни била калпава....
Една тревичка се прави за месец г-да фукльовци,но една школа- години!Ние градим 8 години,а вие плямпате по сайтовете си.И какво сега?Къде е проекта?В кофата.Надявам се поне нещо добро да излезе-отборът от Бургас който ми е най-симпатичен - Нефтохимик да намери пиниз да се върне там където разбойниците начело с отворкото Събев не го искаха.Нефтохимик е отбор,с история,фенове,съперничество с нас,а финтифлюшката Вихър Айтос
ПС:И да,нека Балъков да дойде,защото е работохолик и разбира играта....но не,в никакъв случай големи бюджети в Черно Море с нереално високо платени иностранци.
Стрелец, много верни думи казваш, но и много грешиш, приятелю. На теб ти е простено - ти си млад и живота е пред теб - имаш време да мечтаеш и да те лъжат. Моя живот вече е преминал своя апогей. Това ме научи да бъда РЕАЛИСТ и да не вярвам на празни обещания. Тридесетина години ни лъжеха: "дайте другари да дадете за да могат децата ви да живеят в светлото комунистическо бъдеще". Е... оказа се, че няма такъв филм.
С този манталитет на собствениците на Черно море съм сигурен, че отново ще чакаме "светлото бъдеще". Да и аз като теб се радвам на успехите на юношите ни, но... Не се заблуждавай, че ако ДЮШ е най-добрата в България значи, че бъдещето на мъжкия отбор е осигурено. Статистиката показва, че не повече от 0,5 - 1,5% стават част от мъжките отбори. Къде са другите 99%? От къде да се вземат? Слез на земята. Батя-Матя, Гриши и боклучии - да ама отборите им се борят всяка година за първото място и играят в ЕКТ. Пак ще повторя - с този манталитет на ТИМ ще гледаме ЕКТ и добро представяне само през крив макарон. За съжаление! Дано, дано, дано да греша, но смятам, че нищо добро не чака любимия ни отбор. Съжалявам за тежките думи, но... когато фактите говорят и ... дори и ние трябва да замълчим.
В заключение ще си позволя да перафразирам подписа на Гарфилд: Черно море е в моето сърце - да, но сегашния Черно море не е моя Черно море, когото винаги съм подкрепял в продължение на повече от 40 години.