Златна топка - номинации за 2010 г.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Златна топка - номинации за 2010 г.
Тия хорица избраха Русия и Катар за домакини на световни първенства. Явно са превъртяли окончателно. И докато за Шави и Иниеста има логика, защото са световни шампиони, то присъствието на тотално провалилия се на световното Меси, вместо Снайдер и Форлан е скандално.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
1913 написа:Тия хорица избраха Русия и Катар за домакини на световни първенства. Явно са превъртяли окончателно. И докато за Шави и Иниеста има логика, защото са световни шампиони, то присъствието на тотално провалилия се на световното Меси, вместо Снайдер и Форлан е скандално.
Е как бе Меси е Бог дори и да не е вкарал гол и купа да не спечели,той винаги ще е номиниран навсякъде....
Той нищо запомнящо не е сторил тази календарна година, няма гол във важен мач , нито пък на Мондиала направи нещо значимо.
Бахти смешната тема с бахти смешните напъни. Толкова не се бях забавлявал да чета в този форум от доста време.
Тука на половината писали като че им зависи живота от това на кого ще връчат някаква си топка. И с въртят 2-3 имена, въртят ли...
Докато в номинираните за въпросния приз не започна да виждам редовно играчи,
играещи в Южна Америка, Азия, Австралия никога няма да сметна тази класация за реална.

Тука на половината писали като че им зависи живота от това на кого ще връчат някаква си топка. И с въртят 2-3 имена, въртят ли...
Докато в номинираните за въпросния приз не започна да виждам редовно играчи,
играещи в Южна Америка, Азия, Австралия никога няма да сметна тази класация за реална.
slavia_forever написа:При 2:2 за немците не играе толкова психологическия фактор.

Отсътствието на Снайдер от тройката, е меко казано скандално. Но, в номинациите и победителят в класацията в годината, когато е имало СП, големият + получават тези със титлата от него. Доколкото знам, победителят се избира от гласове на журналисти и единственото смислено обяснение за Снайдер, е че гледат цялостното представяне, вкл. и това към момента. Аз, лично, много не се натискам някой от Барса да вземе наградата, защото в последно време само Меси успя да избяга от прокобата й - спад във формата през следващия сезон.
П.С. Не знам защо някои сочат ФИФА за виновни, след като журналята "дават" наградата, още повече изтъквайки факта с домакинствата за 2018 и 2022. И на мен ми беше чудно как дадоха СП на янките през 94г., ама хората искат да популяризират максимално играта по целия свят. Все едно да кажем, Бърни мафиота, защото даде старт от Ф1 на Дубай или Турция.
[offtopic]А, най-големият мафиот е, Цонко Цонев - Кметъла, защото направи Каварна метълстолицата на Балканите!!! Каква Мафия!!!
Жив и здрав да е, да иляди!!![/offtopic]
П.С. Не знам защо някои сочат ФИФА за виновни, след като журналята "дават" наградата, още повече изтъквайки факта с домакинствата за 2018 и 2022. И на мен ми беше чудно как дадоха СП на янките през 94г., ама хората искат да популяризират максимално играта по целия свят. Все едно да кажем, Бърни мафиота, защото даде старт от Ф1 на Дубай или Турция.
[offtopic]А, най-големият мафиот е, Цонко Цонев - Кметъла, защото направи Каварна метълстолицата на Балканите!!! Каква Мафия!!!

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Шави и Иниеста я заслужават еднакво много,аз стискам палци за Иниеста,защото ми е един от любимите футболисти 

dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.
Крайно несериозно е Уесли Снайдер и Диего Форлан да не бъдат в тройката.Уважавам това,което прави отбора на Барселона,наистина играят невероятен футбол,но точно тази година поне Лео Меси трябваше да е извън тройката.Лично за мен Диего Форлан беше най-добрият футболист през 2010 г.Да,класацията не е за футболист,спечелил еди какво си или пък вкарал един гол еди кога си,или пък по принцип е най-добрия и т.н.Диего Форлан сам спечели Лига Европа и Суперкупата на Европа,сам закара Уругвай до четвърто място на световно първенство.Уесли Снайдер за мен е втори,заради многото важни асистенции в Интер и заради четирите гола на световното,с помощта на които Холандия стигна финал.Третото място го давам на Шави или Иниеста,трудно е да ги разграничиш,защото Иниеста не може без Шави,а Шави има нужда от играчи като Иниеста,които да оползотворяват пасовете му и визията му за играта.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
Аз също смятам, че присъствието на Меси в тройката е скандално, а още по-скандално ще е ако той спечели, макар да очаквах подобен развой. Световното първенство по футбол е най-големия футболен форум на планетата и е логично именно той да е определящ при връчването на наградата. Така е от 20 години насам. Вижте само предходните носители на "Златната топка" в годините, в които е имало световно първенство:
1990г.:Лотар Матеус - световен шампион с Германия. С клубния си отбор Интер стана шампион, но в турнирите няма кой знае какво присъствие.
1994г.:Христо Стоичков - единственият случай за последните 20 години, в който носителят не е от световния шампион, но си има логика и в този избор. Стоичков стана голмайстор на световното, с основен принос никому неизвестната до този момент България да играе полуфинал. Освен това световният шампион беше Бразилия, а регламентът тогава не допускаше носител на "Златната топка" да е футболист извън Европа. Ако не беше така, несъмнено купата щеше да отиде при Ромарио.
1998г.:Зинедин Зидан - световен шампион с Франция, с основане принос за титлата.
2002г.:Роналдо - световен шампион с Бразилия, голмайстор на първенството. С клубния си отбор Интер - нищо.
2006г.:Фабио Канаваро - световен шампион с Италия.
На това световно първенство шампион безапелационно стана Испания, а в редиците й блестяха Шави, Иниеста и Вия. Аржентина се провали тотално, а Меси беше незабележим. В същото време Холандия стигна финал благодарение на Уесли Снайдер, а Уругвай игра полуфинал избутан собственоръчно (крачно
) от Диего Форлан.
Е,кажете ми, какво по дяволите търси Меси сред фаворитите?
1990г.:Лотар Матеус - световен шампион с Германия. С клубния си отбор Интер стана шампион, но в турнирите няма кой знае какво присъствие.
1994г.:Христо Стоичков - единственият случай за последните 20 години, в който носителят не е от световния шампион, но си има логика и в този избор. Стоичков стана голмайстор на световното, с основен принос никому неизвестната до този момент България да играе полуфинал. Освен това световният шампион беше Бразилия, а регламентът тогава не допускаше носител на "Златната топка" да е футболист извън Европа. Ако не беше така, несъмнено купата щеше да отиде при Ромарио.
1998г.:Зинедин Зидан - световен шампион с Франция, с основане принос за титлата.
2002г.:Роналдо - световен шампион с Бразилия, голмайстор на първенството. С клубния си отбор Интер - нищо.
2006г.:Фабио Канаваро - световен шампион с Италия.
На това световно първенство шампион безапелационно стана Испания, а в редиците й блестяха Шави, Иниеста и Вия. Аржентина се провали тотално, а Меси беше незабележим. В същото време Холандия стигна финал благодарение на Уесли Снайдер, а Уругвай игра полуфинал избутан собственоръчно (крачно

Е,кажете ми, какво по дяволите търси Меси сред фаворитите?
Последна промяна от realist на 06 дек 2010 14:53, променено общо 1 път.
- JackPackage
- Контакти:
да кажете че формата на Снайдер от септември, октомври и ноември засенчва постиженията му от предишните 9 месеца е меко казано смешно
То журналята са едни специалисти....

delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]
JackPackage написа: да кажете че формата на Снайдер от септември, октомври и ноември засенчва постиженията му от предишните 9 месеца е меко казано смешно![]()
![]()
Ами, де да знам. Той, Мадридиста, пусна форумна класация, ама гледам, че има само 50 гласа досега и води Меси. Само ние - феновете на Барса ли сме дали вот?! В смисъл..., не само ние, де..

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.