След равен есента,Белите детронираха отбора на Данчо-Дузпата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

След равен есента,Белите детронираха отбора на Данчо-Дузпата

Мнениеот slavia_forever » 21 мар 2009 16:01

1 : 0 Дубала 7'
2 : 0 Дениран Ортега 24'
2 : 1 Иван Стоянов 35' - Дузпа
3 : 1 Дениран Ортега 43'

Славия победи у дома Сливен с 3:1 в първия мач от 19-ия кръг на А група, започнал с 45 минути закъснение заради непочистения сняг. Домакините обаче се справиха със зимната приказка за първа пролет и пригодиха терена на стадиона в Овча купел в добро състояние за игра.

Белите поведоха в резултата още в седмата минута, когато едва ли виждалият сняг преди да дойде в България бразилец Дубала бе изведен от дълбочина сам срещу вратаря Чавдаров и хладнокръвно отбеляза.

Домакините удвоиха в 24-ата при ситуация, в която останаха съмнения за игра с ръка на голмайстора Дениран Ортега. Мартин Керчев центрира от ъглов удар, последва разбъркване и топката попадна в нигериеца, който отблизо покачи на 2:0.

Войводите обаче намалиха резултата, опитвайки се да запазят интригата в срещата. Вкаралият първия гол Дубала фаулира Иван Стоянов в наказателното поле, а потърпевшият капитан на Сливен сам вкара дузпата, шутирайки безкомпромисно в горния ляв ъгъл на Йордан Господинов.

Всичко обаче приключи в две минути преди почивката, когато Богомил Дяков отлично изведе Ортега отдясно и с удар в долния десен ъгъл нигериецът вкара втория си гол в мача, и оформи крайното 3:1.

През второто полувреме и двата отбора имаха добри положения за нови голове, а най-сериозни пропуски направиха Дениран Ортега за домакините и резервата Явор Въндев за гостите.

След този двубой Славия е на шесто място с 30 точки, а записалият четири поредни загуби през този полусезон Сливен е осми с 24 точки.

http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=72346
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Re: След равен есента,Белите детронираха отбора на Данчо-Дузпата

Мнениеот berbatov » 21 мар 2009 16:29

Наздраве! Казах ти вчера че ще размажета сливовите :D :D :D :D :D
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 21 мар 2009 16:31

berbatov написа:Наздраве! Казах ти вчера че ще размажета сливовите :D :D :D :D :D

Така е, ние сме на плоВдова! ;)

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 21 мар 2009 16:48

Гледах мача и трябва да призная, че много ми хареса! Много бягане, много положения и пред двете врати, имаше футбол! Искам обаче да отбележа и отличното съдийство! Нямаше го както в други мачове, излишното свирене и накъсване на играта за всяко "рамо в рамо", остави футболистите да играят и се получи интересен мач( въпреки, че не видя ръката при единия гол на Славия, но съм сигурен, че без умисъл )! Въобще ми се струва, че това е особенно важен фактор, както и лошите ни терени, при елементарен пас, топката подскача и отива където си иска. Съдията го гледах и на Черноморец - Локо Пд, също остави отборите да играят. Може и да му е повлиял престоят в "Шоуто на Слави" . Значи излиза, че Слави помага на българския футбол :D

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 21 мар 2009 16:54

kartago написа:Гледах мача и трябва да призная, че много ми хареса! Много бягане, много положения и пред двете врати, имаше футбол! Искам обаче да отбележа и отличното съдийство! Нямаше го както в други мачове, излишното свирене и накъсване на играта за всяко "рамо в рамо", остави футболистите да играят и се получи интересен мач( въпреки, че не видя ръката при единия гол на Славия, но съм сигурен, че без умисъл )! Въобще ми се струва, че това е особенно важен фактор, както и лошите ни терени, при елементарен пас, топката подскача и отива където си иска. Съдията го гледах и на Черноморец - Локо Пд, също остави отборите да играят. Може и да му е повлиял престоят в "Шоуто на Слави" . Значи излиза, че Слави помага на българския футбол :D

Благодаря ти за хубавото мнение. Искам само да допълня, че за разлика от Локо Мездра, които играеха с 11 човека в защита, днес Сливен, не се беше затворил и позволи да стане интересен мач, за което им благодаря. От друга страна, съдията в някои моменти, не беше много убедителен и за двата отбора. Като се прибрах, видях на репортаж, играта на Ортега с ръка, преди втория гол за Славия. От друга страна, на мен ми се стори, малко пресилена дузпата за Сливен, макар че май, все пак имаше нарушение. Както и да е, бихме. Имаше още много положения и за двата отбора и стана интересен мач.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 21 мар 2009 17:08

Казвам това което видях и мисля, имаше игра с ръка за гола, имаше и дузпа, футболиста от Славия закъсня със заемането на позиция! Но мача свърши де! :D

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 21 мар 2009 17:22

Много добър мач наще ми напълниха душата от много време не ги бях виждал да играят по този начин .Защитата малко ни куца , но дано до ЦСКА да си направят равносметката и да бъдат по-стабилни.Адмирации за отбора на Сливен играха си и те не като гара мз 11 в защита . Такива мачове трябват повече на милата ни "А" група. Честито слависти дано вземем нещо от ЦСКА.

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 21 мар 2009 18:06

Ако Мездра наистина се бяха затворили, то Сливен и това не можеха да направят. Личи си, че са много слаби, а ние просто ги смазахме. На мен ми е важен следващия кръг. Ако не вземем нещо от ЦСКА всичко ще е напразно. Поне да сега от отборите с които те са играли и ние сме играли сме се представили много по-добри. Сливен бяха много по-добре срещу ЦСКА, а това ме навежда на мисълта, че щом ги бихме така лесно Сливен сме по-силни от ЦСКА, но те тея сметки и мисли не илизат правилни често. :D

Потребителски аватар
nn72
Контакти:

Мнениеот nn72 » 21 мар 2009 19:31

Честито на Славия! ;)
Над България изгря звезда с името на ЦСКА!

alfonso

Мнениеот alfonso » 21 мар 2009 22:07

CapO написа:Много добър мач наще ми напълниха душата от много време не ги бях виждал да играят по този начин .Защитата малко ни куца , но дано до ЦСКА да си направят равносметката и да бъдат по-стабилни.Адмирации за отбора на Сливен играха си и те не като гара мз 11 в защита . Такива мачове трябват повече на милата ни "А" група. Честито слависти дано вземем нещо от ЦСКА.
Абе капо,ти наистина ли си вярваш като пишеш как ще биете Цска? Кога е било това бе момче? Кога не сте се гъзили откакто Венци ви е шеф! Айде пробвай да демонстрираш поне елементарни познания по футбол! Ако можеш де.

Върни се в “Славия”