Балканска Супер Лига ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Re: Балканска Супер Лига ?

Мнениеот ilian12 » 04 дек 2010 22:29

mormona написа:Това кои го реши? Може и скандинавска купа - Швеция, Дания, Финландия, Норвегия... централноевропеиска купа и една западноевропеиска... и сички полуфиналисти от всяка зона играят в новата ШЛ...
Не е лошо но е неприложимо сега и като цяло глуповато.

Доколкото знам наистина има скандинавска купа/турнир, направен с цел да трупат международен опит отборите им. Те също рано, рано напускат ЕКТ.
105 години / 4 поколения ботевисти!

dimarta
Контакти:

Re: Балканска Супер Лига ?

Мнениеот dimarta » 05 дек 2010 15:15

На мен въобще не ми харесва положението, че УЕФА трябва да се бърка навсякъде. Ако има желание за такава лига, това би трябвало да е желанието на федерациите от географския регион - все пак е турнир извън двата основни на УЕФА и не им бърка в плановете, ако в него участват по 2 отбора от всяка страна веднага след класиралите се за участие в ШЛ и УЕФА в есенния полусезон. Те участват в групи през есента, а победителите от тези групи продължават и през пролетта, когато се присъединят отпадналите от евротурнирите в надпреварата . Истински състезания са необходими и това всеки в региона го осъзнава. Шампионатите ни са доста слаби за да може само в тях да се школуват качествата на футболистите

Върни се в “Футбол - Свят”