Впрочем на фона на цялото бръщолевене на коментаторите прозвуча нещо вярно - че Реал излязоха с представата, че са най-добрите в света, а Барселона ги върна грубо към действителността. Преди мача се изказаха куп "специалисти" как Моуриньо щял да оказва психологически натиск над Барселона, но много по-опитния ни съперник го приложи на нас. Публиката освиркваше футболистите ни при всеки удобен случай, даже на няколко пъти видях средни пръсти сред феновете на Барса. И наистина, това беше най-слабия и жалък Реал, който съм виждал - десетки грешни пасове, топката се губеше по най-тъпия начин, не направихме 2 свестни положения, в които да имаме 3ма души в тяхното наказателно поле. Не мога да повярвам каква липса на феърплей показаха футболистите ни, а постъпката на Роналдо спрямо Гуардиола направо ме изуми. До края на мача очаквах лекето да отиде и да се извини на Пеп. Барселона бързо наложи стила си на игра и останалото е история. Сега остава да видим как ще се отрази това отрезвяване върху по-нататъшните мачове на отбора. Част от ролята на Моуриньо е да не позволи на младоците да се депресират. Трябва да се научат да играят колективно срещу силни съперници. Още в темата за назначаването на Моуриньо споменах, че състоянието на Реал ще се види чак когато се изправим срещу силен противник. Сгреших, че той ще бъде Милан - оказа се Барса.
Надявам се и феновете на Барса да не започнат да злорадстват. За дебилите, които започнаха да се подиграват на прогнозата на колегата, няма надежда. Аз поне искам Реал да бият, за да спечелим ние, не за да унижим каталунци.
След този кратък професионален коментар, ще си лягам.

Най-добрия ми приятел е фен на Барса и утре със сигурност ще ме спука от бъзици