yank0 написа:Кашчей написа:yank0 написа:"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже..." както е казал Йовков (ако знаеш кой е точно, но за да знаеш, трябва да прочетеш...) Не е лошо, първо да прочетеш преди да пишеш критични мнения, но хайде, ще подмина забележката с усмивка

и все пак: арбитража към БФС е АРБИТРАЖ, не АРБИТРАЖЕН СЪД :D Но напълно подкрепям казаното от теб:
" Ако не разбира човек не се изказва" Хайде със здраве

Арбитража към БФС си е точно Арбитражен съд, но решава само футболни спорове, не и търговски(извън футбола).
Дали и аз да не болдна това, дето го болдвате и двамата
Между другото в кой Арбитражен съд е гледано това дело?
Извинявам се за написаното, не към БСК а към БТПП( грешка от недоглеждане) -->
http://www.bcci.bg/bulgarian/arbitration/bg/index.html ; а за теб приятелю: и ЦСКА (като АД) и Паунич (не знам точно в каква форма е търговец (АД„ ООД„ или ЕТ), но те са търговци по смисъла на ТЗ (прочети го, пише го в чл.1), интелигентните хора без юридическо образование поне питат преди да напишат някои глуписти. Моята цел не е да трупам бройка коментари и за това спирам до тук. Само да поясня: този спор не е от компетентността на АРБИТРАЖА (не съд) към БФС--> защо? - ами виж Google, никой не ми плаща да обяснявам

Освен Арбитражен съд към БТПП има още Арбитражни съдилища в София, В. Търново, Варна и Пловдив(ако не се лъжа).Освен това, ЦСКА бяха завели дело срещу Паунич в Административния съд в София, като жалбата бе подадена от Венци Живков.Доколкото съм запознат, присъда може да се обжалва пред същият или по-висш съд, но от материала не става ясно за кой точно Арбитражен съд иде реч, така че не може да се прецени дали това може да е окончателно решение (ако въобще съществува, като решение).
ПП-Като влязох в нета.... то бая доста Арбитражни съдилища има в България, като БСК също има такъв... и още.. и още
С решение от 25.07.2002 година по фирмено дело No.838 по описа за 2002 година на Варненски окръжен съд, фирмено отделение, в Регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, воден при Варненски окръжен съд, партида 16, регистър 5, том 28, страница 64 е вписано сдружение с нестопанска цел с наименование БНКР, в последствие НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ БИЗНЕС И ПРАВО, със седалище - град Варна и адрес на управление - град Варна, ул."Софроний Врачански" No.39, вход В.
С решение No.1 от проведено на 31.05.2002 година Извънредно Общо събрание към БНКР, респективно Национална Асоциация Бизнес и Право, като независима от нея постоянно действаща правораздавателна институция се създаде Арбитражен съд, който с оглед на споровете, които приема за разглеждане действа като постоянна арбитражна институция с обща компетентност, т.е. приема за разглеждане всякакви спорове с арбитрируем предмет. Допълнително Арбитражният съд при НАБП организира и помирителни производства.