Време е за Класико! Барса - Реал 29.11.2010, 22:00 часа
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Време е за Класико! Барса - Реал 29.11.2010, 22:00 часа
Това за корема още като го написах се усетих, че е доста тъпо.
Ама и аз, колкото да съм перфе, не съм безгрешен. 
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Има си неща в правилника,които са си стандартни и универсални- задържане за фланелката-жълт картон, за спъване отзад - жълт картон, за игра с ръка- фал и жълт картон(в някои случаи и директен червен картон), удар без топка-червен картон, ако последен в защита извърши нарушение-червен картон. Това,че не винаги за удар без топка(при спряла игра) се отсъжда червен картон или за спъване отзад-жълт, не означава,че когато те се свирят съдията е сгрешил 
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Middlesbrough
- Контакти:
айде не остана е вие за някви ръце за мач преди 1 година ми говорите :Д
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Madridist написа:Има си неща в правилника,които са си стандартни и универсални- задържане за фланелката-жълт картон, за спъване отзад - жълт картон, за игра с ръка- фал и жълт картон(в някои случаи и директен червен картон), удар без топка-червен картон, ако последен в защита извърши нарушение-червен картон. Това,че не винаги за удар без топка(при спряла игра) се отсъжда червен картон или за спъване отзад-жълт, не означава,че когато те се свирят съдията е сгрешил и ощетил отбора .
"Това,че не винаги за удар без топка(при спряла игра) се отсъжда червен картон или за спъване отзад-жълт, не означава,че когато те се свирят съдията е сгрешил и ощетил отбора" - тук нещо не можах да схвана идеята, честно казано.
Няколко коментара по-назад, написа,че според теб, си има едни тънки и дребни нарушения,които невинаги се свирят. Идеята ми е,че когато пък някой съдия свири подобно нарушение не означава,че е сгрешил
.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Madridist написа:Няколко коментара по-назад, написа,че според теб, си има едни тънки и дребни нарушения,които невинаги се свирят. Идеята ми е,че когато пък някой съдия свири подобно нарушение не означава,че е сгрешил.
Е, то това си е ясно. Нали е както казваш - според правилника. Но почти винаги е излишно. Сигурно си гледал 110 мача в които си се ядосвал на рефера, как свири всяко единоборство. Както ти казах, точно там е цаката - да прецениш положението, а не да следваш строго правилника.
[center]Масчерано призна, че е резерва, съмнява се, че ще е титуляр срещу Реал[/center]
http://barcelona.gong.bg/view_article.p ... _id=171543
Както знаете Бускетс ми е противен, та ако Макс продължава да показва такива добри игри, както последните няколко мача, очевидно адаптацията му при нас минава сравнително бързо и леко..., то много скоро поне според мен аржентинеца ще заслужава да бъде титуляра, а Серхио да е резервата. Но поне засега испанеца е твърд титуляр. - просто е по-сработен с тима, а това е изключително важно за мега дербито с Реал!
Полузащитникът на Барселона Хавиер Масчерано призна, че в момента младият Серхио Бускетс е титуляр и че ще трябва да се бори за място в стартовата единадесеторка в състава на Хосеп Гуардиола.
Аржентинският национал игра в последните два мача - победите като гост с 8:0 над Алмерия и с 3:0 над Панатинайкос, но знае дали това ще е достатъчно да бъде титуляр в мегасблъсъка с Реал Мадрид в понеделник.
“Фактът, че бях в тима за последните две срещи не означава нищо” - каза Масчерано - “Наясно съм, че титулярната фланелка е на Серхио, заради всичко, което той прави тук в последните години.
“Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима, за да не се усети неговото отсъствие.”
“С всеки изминал ден се чувствам все по-комфортно тук и все по-близо до нивата, които съм показвал в другите клубове.”
“Не съм играл при схема 4-3-3 толкова често и въпреки това, че играя на моята обичайна позиция, е малко различно. За щастие всеки ден мога да се уча от моите съотборници и моя треньор.”
“Срещу Реал играем у дома, пред нашата публика, която ни дава допълнителен натиск, но ние знаем, че срещаме велик отбор, който играе добре.”
“Реал Мадрид не е начело заради шанса. Те имат велики футболисти, играчи с много качества в халфовата линия и атаката.”
“Лео Меси е със стъпка пред другите играчи, но това е мое лично мнение, защото го познавам и работя с него всеки ден. Той и Кристиано Роналдо са най-добрите като индивидуални качества, но има и хора, които мислят и че Роналдо е най-добрият”, каза още Хавиер Масчерано.
http://barcelona.gong.bg/view_article.p ... _id=171543
Както знаете Бускетс ми е противен, та ако Макс продължава да показва такива добри игри, както последните няколко мача, очевидно адаптацията му при нас минава сравнително бързо и леко..., то много скоро поне според мен аржентинеца ще заслужава да бъде титуляра, а Серхио да е резервата. Но поне засега испанеца е твърд титуляр. - просто е по-сработен с тима, а това е изключително важно за мега дербито с Реал!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
[center]Моуриньо преди Ел Класико: Трябва да дадем на света супер мач![/center]
http://barcelona.gong.bg/view_article.p ... _id=171507
Много силно се надявам разбиранията на Моу за "супер мач" да съвпадат с моите..., но нещо не съм оптимист. От друга страна Моу за сефте има играчи, с които може да се опита да се надиграва с Барселона! Дано да се изкуши от тази възможност и да се получи истински футболен спектакъл с много голове, по възможност головете във вратата на Реал да са с 1 повече, отколкото в нашата!

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо за първи ще се изправи срещу Барселона в голямото дерби на испанския футбол срещу Барселона и окачва двата тима да направят истински спектакъл с оглед на факта, че Ел Класико е може би най-очакваният мач в света на футбола през тази година.
“Никога не знаеш как отборът ще реагира. Физически сме добре и знаем какво да направим“, коментира Специалния, запитан какво очаква от младия си отбор срещу спечелилия всичко и изключително добре сработен състав на Хосеп Гуардиола.
“Ние обаче срещаме отбора на Барселона, който от много време работи заедно, докато ние сме заедно от само няколко месеца. Във всички случаи обаче ние трябва да сме подготвени за всичко.”
“Много е важно треньорът да има ясна идея за това какво иска - как да играе отборът, какво да се работи всеки ден.”
“Отговорност на двата отбора е да голям мач, на треньорите, на играчите и на реферите. Трябва да дадем на света супер мач”, каза още Специалния преди двубоя на Камп Ноу в понеделник.
http://barcelona.gong.bg/view_article.p ... _id=171507
Много силно се надявам разбиранията на Моу за "супер мач" да съвпадат с моите..., но нещо не съм оптимист. От друга страна Моу за сефте има играчи, с които може да се опита да се надиграва с Барселона! Дано да се изкуши от тази възможност и да се получи истински футболен спектакъл с много голове, по възможност головете във вратата на Реал да са с 1 повече, отколкото в нашата!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
-
Barcelon4o
- Контакти:
преди------2:6 сега----6:2
Més que un club
Фабрегас: Искам Барселона да спечели Ел Класико
Гледа ли Барселона в Атина?
Видях познатата добре сработена машина, отбор, който както винаги е устремен към победата и на който никой не успява да се противопостави. Вторият гол реши всичко в този мач и сломи съпротивата на Панатинайкос. На гърците им оставаше само да аплодират онова, което играчите на Барселона правят на терена.
На кого би заложил в Ел Класико?
-Като „куле" искам Барселона да е победител. Като професионален футболист ми се иска да видя истинския блясък на Ел Класико, мач, който да стане част от историята на това дерби. Трябва да признаем, че Реал е значително по-добър от последните сезони. По-опасни са отколкото друга година.
Как би описал Реал на Моуриньо?
-Напомня ми Челси. И на още няколко типично английски отбори. Пресират много съперника, използват и най-малката ти грешка в центъра на терена и могат да те убият само с два-три удара. Атаката им с Кристиано, Игуаин и Бензема е много опасна. Винаги могат да открадната топката от съперника и да отбележат гол. Точно както го направи Ди Мария (който между другото е играч, който мен лично ме изненадва много приятно) срещу Аякс.
Чаби Алонсо?
-С него, с Фернандо Торес, Пепе Рейна, Алваро Арбеола и останалите правят мачовете с Ливърпул много специални. Те са ми и лични приятели, което прави нещата различни. Няма мач между двата тима, който да съм запомнил с нещо отрицателно, за разлика от сблъсъците с Моуриньо и Челси. Когато играх срещу Чаби Алонсо не ми провървя много, защото се контузих, но това беше доста отдавна
Какви бяха отношенията ти с някои от настоящите играчи и треньори на Реал (Мадрид) докато те бяха в Англия?
-С Жозе Моуриньо лоши. С него Челси бяха много силни и се опитвахме да намерим противодействие. Както и с Карвальо. Двамата заедно имаха много добри сезони в Челси и бяха без конкуренция във Висшата лига. В Шампионската лига обаче нямаха този късмет.
Преди две седмици взе участие в прелюдията към Ел Класико - двубоят между Португалия и Испания, който противопостави основни играчи на двата тима...
-Да, това бе интересен мач. В испанския отбор имаме много играчи на Барселона, а в състава на Португалия бяха Кристиано Роналдо, Пепе и Рикардо Карвальо. С всичко, което се говори преди Ел Класико е нормално дербито да се отрази и на този двубой. Но приказките преди мача не се отразяват на показаното на терена.
Видях познатата добре сработена машина, отбор, който както винаги е устремен към победата и на който никой не успява да се противопостави. Вторият гол реши всичко в този мач и сломи съпротивата на Панатинайкос. На гърците им оставаше само да аплодират онова, което играчите на Барселона правят на терена.
На кого би заложил в Ел Класико?
-Като „куле" искам Барселона да е победител. Като професионален футболист ми се иска да видя истинския блясък на Ел Класико, мач, който да стане част от историята на това дерби. Трябва да признаем, че Реал е значително по-добър от последните сезони. По-опасни са отколкото друга година.
Как би описал Реал на Моуриньо?
-Напомня ми Челси. И на още няколко типично английски отбори. Пресират много съперника, използват и най-малката ти грешка в центъра на терена и могат да те убият само с два-три удара. Атаката им с Кристиано, Игуаин и Бензема е много опасна. Винаги могат да открадната топката от съперника и да отбележат гол. Точно както го направи Ди Мария (който между другото е играч, който мен лично ме изненадва много приятно) срещу Аякс.
Чаби Алонсо?
-С него, с Фернандо Торес, Пепе Рейна, Алваро Арбеола и останалите правят мачовете с Ливърпул много специални. Те са ми и лични приятели, което прави нещата различни. Няма мач между двата тима, който да съм запомнил с нещо отрицателно, за разлика от сблъсъците с Моуриньо и Челси. Когато играх срещу Чаби Алонсо не ми провървя много, защото се контузих, но това беше доста отдавна
Какви бяха отношенията ти с някои от настоящите играчи и треньори на Реал (Мадрид) докато те бяха в Англия?
-С Жозе Моуриньо лоши. С него Челси бяха много силни и се опитвахме да намерим противодействие. Както и с Карвальо. Двамата заедно имаха много добри сезони в Челси и бяха без конкуренция във Висшата лига. В Шампионската лига обаче нямаха този късмет.
Преди две седмици взе участие в прелюдията към Ел Класико - двубоят между Португалия и Испания, който противопостави основни играчи на двата тима...
-Да, това бе интересен мач. В испанския отбор имаме много играчи на Барселона, а в състава на Португалия бяха Кристиано Роналдо, Пепе и Рикардо Карвальо. С всичко, което се говори преди Ел Класико е нормално дербито да се отрази и на този двубой. Но приказките преди мача не се отразяват на показаното на терена.