България не е футболна нация!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Re: БЪЛГАРИЯ НЕ Е ФУТБОЛНА НАЦИЯ!

Мнениеот Boksiorcheto » 25 ное 2010 21:03

petrof написа:
Boksiorcheto написа:
petrof написа:България наистина не е футболна страна. Посещаемостта на мачовете е трагична. И това в никакъв случай не се дължи на слаб футбол или уредени мачове. Просто българина го мързи да отиде до стадиона и само си търси причини да не ходи на мач. Що се отнася до отделните градове, определено най-антифутболния град в България е София. Това софиянци да отидат на мач си е живо постижение. Столичани въобще не се интересуват от футбол. Добре че идват провинциалните фенове на ЦСКА и Левски, та да отсрамят малко положението.

Баси човек,може ли да си толкова прав и да съм толкова съгласен със теб? Все едно слушам моя вътрешен глас ;).
+1000

Ами много се ядосвам на хората, които само си търсят причина за да не отидат на мач. Или времето било много студено, или пък било много топло, или вали дъжд, или не вали дъжд.... Или път отбора е слаб, или тоя играч ме дразни, или билета ми е скъп, или е много шумно, или много псуват.... Хиляди, хиляди безумни причини за да не ходят някои на мач. Пичове наистина ходете на стадионите и си подкрепяйте отборите. Иначе не сте никакви фенове...

А така! Ето това си е приказка! За мен тези,които не ходят на мачове,не са фенове,а просто хора,които се пишат от някои отбор ;). ЩЕ дойдеш ли във Пловдив за купата :P?
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 25 ное 2010 21:03

fabregas_949 написа:
Boksiorcheto написа:
fabregas_949 написа:Ако говорим за посещенията на мачовете, то правете си сметка колко хора не ходят заради хулиганите и ексцесиите по трибуните. Познавам много хора, които не ходят от страх, не от друго. Част от обкръжението ми дори не ги пускат родителите им, защото ги е страх. В Европа хубаво има по 30-40 хиляди на стадион, но голяма част са и малки (от 5-6 годишни ги водят някои родители). По телевизията показват понякога майки с бебетата им, тук как ще стане това? Хората искат да ходят и да гледат мачове, едно от последните неща за което им пука е дали са уредени, дали има ракия в къщи и мезе за да си седнат, да гледат двубоя по телевизията и да ядат... Ще се ходи на мачове, ако обстановката е спокойна и приятна за всички по стадионите!

Да ги е страх от хулиганите :shock: :lol: :lol: . Че те хулиганите какво ще им направят? Все пак са от един отбор,какво ще ги набият ли или ще ги изгонят?! Това са пълни простотии. На тези,които родителите им не ги пускат,можеш да им кажеш от мен,че са много прости парчета!

Отидох си с дружинката на Левски - Академик и понеже второто полувреме доста хора от сектор Б чоплеха семки (бях там, но пях) и една не малка групичка се отваряше на тези, също и на едни момчета на по 13-14 години. Нямаш си и представа как ги сдухаха, а те си бяха доста активни. ;) Как да отидат следващия път на мач без да се сетят за това?

Айде стига бе? Тия наркомани от София Запад верно имат проблем,но не със другите,а със себе си!

Chivas
Контакти:

Мнениеот Chivas » 25 ное 2010 21:05

Абсолютно прав си - България не е футболна нация, не е била и няма да бъде. Българина не обича футбола особено, мисли си, че го разбира, мисли си, че го обича, но това не е така. Стига с оправданията, българина просто няма футболно сърце. Погледнете другите държави, които са на нашето дередже и дори много по-лошо, погледнете Мексико, Аржентина, Бразилия, Колумбия (за Европа няма какво да коментираме), в тези държави стадионите са ВИНАГИ пълни (30-40-50 хиляди души, при положение , че хората взимат 300 долара на месец , а билетите им са по 20-30 долара, но хората живеят с футбола и всеки мач са там на стадиона. Може да нямат пари за нови дрешки и за ходене по жени (да не казвам по-силна дума) и алкохол, но винаги отделят за билет за мача на любимия си отбор. Хората живеят с футбола, а не като някои от нашите най-големи фенвое да живеят ОТ футбола. Абонаментните карти са разпродадени месеци преди началото на новия сезон. Ние знаем само да говорим... Каквито фенове сме , такъв ни е и футбола - много под средното ниво.
Помислете колко домакински мача има вашия отбор в месеца ? 2 -3 максимум - билети 5-6 лева - 15 лева месечно , за да гледате любимия си отбор, ами ако не можете и толкова да отделите сменете спорта и не се наричайте фенове,моля! Хау!
ЦСКА - На терена и в живота !!!

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 25 ное 2010 21:08

Boksiorcheto написа:Айде стига бе? Тия наркомани от София Запад верно имат проблем,но не със другите,а със себе си!

Ами не ми пука за техния проблем, но създават проблеми на останалите и затова не искат да ходят!
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 25 ное 2010 21:08

Boksiorcheto написа:Айде стига бе? Тия наркомани от София Запад верно имат проблем,но не със другите,а със себе си!

Казвам ти, че не говоря наизуст...
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 25 ное 2010 21:09

България не е футболна страна! България е ВОЛЕЙБОЛНА страна! Не знам дали скоро сте ходили на волейболен мач или сте гледали по телевизията, но там залите са пълни. Играе се качествено и уредените мачове не си личат толкова. А като играе националният отбор, се събират всички дружно и ги подкрепят. Няма хулигани, няма побоища, няма кръв... В училище днес, в часовете по физическо са заложени задължително завидна бройка часове ВОЛЕЙБОЛ, а не ФУТБОЛ. Футболът дори не присъства по програма. Освен това във волейболът се инвестират много повече пари, отколкото във футбола... А и залите са по-хубави от стадионите. Има държави, които са и футболни, и волейболни, и баскетболни и всичко... Но България е малка страна и в нея в момента силно развит е волейбола. В него може да си позволим да имаме едни най-качествените треньори в света, а във футболът - недоказания Лотар Матеус... Във волейбола имаме цял отбор от световна класа, като включително имаме и може би най-добрия играч в света Казийски. А във футболът? Застаряващите вече Мартин Петров и Стилян Петров...Така че може само да заключим... България е била футболна страна, но вече е волейболна! :!:
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 25 ное 2010 21:12

Boksiorcheto последните години съм ходил само на софийските ни гостувания. Иначе в Перник не пропускам мач. В Пловдив ходих на едно гостуване на Ботев, мисля че беше 2000 или 2001г. Не знам... Ще видим... Има време до 04.12... ;)
Последна промяна от petrof на 25 ное 2010 21:17, променено общо 1 път.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
lafsho
Контакти:

Мнениеот lafsho » 25 ное 2010 21:14

Boksiorcheto написа:
MORSKI написа:Попринцип си прав ;) Варна първо не е 900 к ;) Лятото е, но през останалото време сме 500 к ;)
Няма как да сравняваш тези страни които изброи с нас... Ако те бяха на нашето дередже 10000% щяха да имат колкото нас на стадионите.... Ти си още по0-малък от мен, но питай по-възрастните в този форум какво е било преди 20- 30 годни по стадионите когато се е играел футбол, а не ръгби! Така, че родния запалянко му писна от уговорени мачове, циркове, кофти стадиони, резили в Европа и т.н, а и каот добавим националния отбор нещата стават още по-ясни....

Пич,това за мен са оправдания :). Мисля,че и двамата сме истински фенове. Ние играем във понеделник със "Акулите",а аз съм на даскало,защото съм втора смяна,но ще си взема бележка и ще отида на мача,защото не мога да преживея ако моят отбор играе във Пловдив,а аз съм във града и не съм на мача!

Съгласен съм с теб пич,че това са оправдания.Само една случка да споделя:Някъде беше в средата на 80-те,бяхме 2-ра смяна цялото ОУ,но за наша беда точно тогава играеха Левски и Цска.Знаеш ли какъв беше резултата(не от мача)бяха останали само момичетата от всички класове и на другия ден имаше яко конско от директорката!Но какво от това,вярно че тогава футбола беше по-добър със светлинни години от сегашния,но за истинския фен няма оправдания!Хайде със здраве и Академик-Отбор Велик!
Академик е единственият БГ отбор побеждавал Милан!!!

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 25 ное 2010 21:15

lafsho написа:
Boksiorcheto написа:
MORSKI написа:Попринцип си прав ;) Варна първо не е 900 к ;) Лятото е, но през останалото време сме 500 к ;)
Няма как да сравняваш тези страни които изброи с нас... Ако те бяха на нашето дередже 10000% щяха да имат колкото нас на стадионите.... Ти си още по0-малък от мен, но питай по-възрастните в този форум какво е било преди 20- 30 годни по стадионите когато се е играел футбол, а не ръгби! Така, че родния запалянко му писна от уговорени мачове, циркове, кофти стадиони, резили в Европа и т.н, а и каот добавим националния отбор нещата стават още по-ясни....

Пич,това за мен са оправдания :). Мисля,че и двамата сме истински фенове. Ние играем във понеделник със "Акулите",а аз съм на даскало,защото съм втора смяна,но ще си взема бележка и ще отида на мача,защото не мога да преживея ако моят отбор играе във Пловдив,а аз съм във града и не съм на мача!

Съгласен съм с теб пич,че това са оправдания.Само една случка да споделя:Някъде беше в средата на 80-те,бяхме 2-ра смяна цялото ОУ,но за наша беда точно тогава играеха Левски и Цска.Знаеш ли какъв беше резултата(не от мача)бяха останали само момичетата от всички класове и на другия ден имаше яко конско от директорката!Но какво от това,вярно че тогава футбола беше по-добър със светлинни години от сегашния,но за истинския фен няма оправдания!Хайде със здраве и Академик-Отбор Велик!

Директора на нашето даскало даже си мисли специално понеделник да сме 1ва смяна,защото знае,че половината даскало няма да дойде ;).

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 25 ное 2010 21:23

В провинцията все пак има хора запалени по футбола, подкрепящи отборите си. Обаче няма ли да се намери някой софиянец да обясни защо в София не ходят на мачове :roll:
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Върни се в “Футбол - България”