Миш-маш

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Re: Кога се отсъжда засада?

Мнениеот football.total » 19 мар 2009 13:42

phd написа:Май все още правилото за засада е тайна и загадка за феновете. И, разбира се, за коментаторите, защото в повечето случаи те са просто фенове с медиен ефир.
Чета тук някои колеги преповтарят и претълкуват повторенията по Канал 3 - било имало трима в засада при гола на Тасевски срещу Черноморец.
Когато футболистът не влияе на играта, засада не се отсъжда. Случаят с Тасевски е именно такъв - ако вратарят беше избил и някой от онези тримата беше довкарал, засадата щеше да е задължителна.
Сега ако искате си припомнете автогола на Легендата: помощникът вдигна засада в момента на паса, преди автогола, защото по това време нямаше правило за пасивна засада - ако в мига на подаването някой е зад отбраната, страничният размахва флагчето. :idea:
Хубаво е да си тълкуваме, да разсъждаваме и непременно да обвиняваме в корупция и покупка на съдии. Някои журналисти направиха кариерите си, превръщайки футбола в тържество на параноята. И засади тип "Легендата" се превърнаха в постоянен рефрен. Айде, няма нужда! Ние можем да мислим и със собствените си глави, нали..!? :o

а според теб футболист който стои пред вратаря по време на едно центриране в наказателното поле което е отправено към купа играчи дали не влияе на играта дори без да играе със топката? какво значи да не виляе на играта. ако футболиста стои със гръб към вратата и със скръстени ръце - ок не влияе. но ако се бори за място във пеналта и очаква паса си влияе на 100% даже...
така че това правило за пасивна и активна засада е толкова неясно че и самите съдии не го разбират. за мен трябва да си върнат старото правило - засада е когато играч на противника е зад защитата на отбора и точка.. ама влияел на играта, не влияел на играта... всеки на терена влияе на играта по определен начин, та те нали затова са там футболистите...

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 19 мар 2009 14:15

football.total написа:а според теб футболист който стои пред вратаря по време на едно центриране в наказателното поле което е отправено към купа играчи дали не влияе на играта дори без да играе със топката? какво значи да не виляе на играта. ако футболиста стои със гръб към вратата и със скръстени ръце - ок не влияе. но ако се бори за място във пеналта и очаква паса си влияе на 100% даже...
така че това правило за пасивна и активна засада е толкова неясно че и самите съдии не го разбират. за мен трябва да си върнат старото правило - засада е когато играч на противника е зад защитата на отбора и точка.. ама влияел на играта, не влияел на играта... всеки на терена влияе на играта по определен начин, та те нали затова са там футболистите...

Ако стои пред вратаря и му пречи, е засада. Ако прави заслон на друг футболист, е засада. Ако вкара с добавка, е засада. Ако топката рикошира в противник и попадне у него, пак е засада. Случаят с гола на Тасевски не е такъв.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 19 мар 2009 15:05

phd написа:
child in time написа:Когато съдията реши, че има такава! Другото е демагогия!

:lol: :lol: :lol:
Ако беше така, нямаше да съществуват ФИФА, УЕФА, съдийските комисии и съдийските правилници.
Футболните съдии са длъжни да спазват някакви правила, както и всички други хора: съдиите от съдилищата, шофьорите, возещите се в трамвая, разглеждащите изложба, строителите и инженерите, свещениците и ползвателите на форуми :D
Та - тази тема е за правилата.

Правилата са за да се нарушават , а съдиите дали нарочно дали без да искат го правят! Затова казвам че когато съдията свири тогава има засада ! А иначе прав си без правила ще има анархия ... но това е топка върти се и няма универсално решение за засадите!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

nundji
Контакти:

Re: Табаков в 1-я тим

Мнениеот nundji » 19 мар 2009 15:28

tabakov e s klasi nad vsi4ki pan4arevci ,koito igraqt na sgurta vse o6te

[warning]Пиши на кирилица[/warning]

boji_levski
Контакти:

Мнениеот boji_levski » 19 мар 2009 15:34

незнам пък за вас,какво толкова е неясно правилото вчера има6е засада даже аз се изненадах,че коментатора не я видя или се направи,че не я вижда.Аз съм за пасивната засада,защото така се дава предимство на нападателния футбол и се избягват изкуствените засади.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 19 мар 2009 15:49

boji_levski написа:незнам пък за вас,какво толкова е неясно правилото вчера има6е засада даже аз се изненадах,че коментатора не я видя или се направи,че не я вижда.Аз съм за пасивната засада,защото така се дава предимство на нападателния футбол и се избягват изкуствените засади.

Пасивната засада е твърде угодническа - всеки може да си я тълкува както си иска ! Това не помага на футбола точно обратното пречи му! Играта трябва да се изчисти от подобни двусмислици!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 19 мар 2009 15:58

child in time написа:
boji_levski написа:незнам пък за вас,какво толкова е неясно правилото вчера има6е засада даже аз се изненадах,че коментатора не я видя или се направи,че не я вижда.Аз съм за пасивната засада,защото така се дава предимство на нападателния футбол и се избягват изкуствените засади.

Пасивната засада е твърде угодническа - всеки може да си я тълкува както си иска ! Това не помага на футбола точно обратното пречи му! Играта трябва да се изчисти от подобни двусмислици!

Напълно съгласен. Последния мач между Милан и Интер в разстояние на 15 минути имаше единтични ситуации на пасивна засада пред двете врати. Единя съдия я отсъди, другия не. Това правило изисква еднаква преценка на съдиите, а това нещо е невъзможно. Така че и аз съм твърдо против него.

Потребителски аватар
sasho1977

ЦСКА- Левски

Мнениеот sasho1977 » 19 мар 2009 16:11

Каде и кога ще се играе мача?
Последна промяна от sasho1977 на 19 мар 2009 16:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Re: цска- Левски

Мнениеот Neron » 19 мар 2009 16:13

На 30ти февруари 2008ма на Маркуджиците.Аман от банални въпроси.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Re: Левски и Литекс-рицарите на честта!

Мнениеот angelov » 19 мар 2009 16:16

Като чета някои мнения имам чувството, че слушам спор между Сашо Диков, ГА и Жаклин. По- спокойно бе хора, ще си докарате някой инфаркт.

Върни се в “Архив”