За или против смъртното наказание в България ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: За или против смъртното наказание в България ?
Въпроса е: Ще намалее ли броя на убийствата в България, ако се прилага смъртното наказание?
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER
Според мен не. Както писах, престъпникът не мисли за наказание в момента на престъплението.
- metodito
- Контакти:
Аз съм "за", но в изключителни случаи.
Аз си мисля, че ще има незначителен спад, но все пак ще има. За някои хора няма морални закони, а само държавни.
berbatov написа:Въпроса е: Ще намалее ли броя на убийствата в България, ако се прилага смъртното наказание?
Аз си мисля, че ще има незначителен спад, но все пак ще има. За някои хора няма морални закони, а само държавни.
В музея на мадам Тюсо има(или поне имаше )направена сценка с кукли на първия осъден невинен на смърт.Казва аз съм невинен
и после пускат тока.След тоя случай в някой от щатите премахват смъртното наказание.
и после пускат тока.След тоя случай в някой от щатите премахват смъртното наказание.
- ЛАЗО ЛЕВСКАРА
- Контакти:
Имам въпрос към противниците на смъртното наказание.
Какво печели обществото от това, че един престъпник ще лежи цял живот в затвора?
Доживотния затвор, излишни разходи, а и не забравяйте, че няма нищо по-мило от живота.
Какво печели обществото от това, че един престъпник ще лежи цял живот в затвора?
Доживотния затвор, излишни разходи, а и не забравяйте, че няма нищо по-мило от живота.
Твърдо ЗА.Ако трябва и хан Крумовите закони да върнат.
- hristo1306
- Контакти:
моето мнение е ЗА. Но се различава от всички ваши мнения.Аз мисля че един доказан убиец може и да бъде полезен за страната.Как ??? Като се замени думата "смъртна присъда" с простата думичка "донорство " Много хора се нуждаят от донори така че един убиец отнел един или няколко живота може да бъде и полезен и да спаси няколко живота като му се отнемат органите и спасят много живота.
Твърдо против. Божа работа е да се решава кой ще живее и кой ще мре. По-добре да издържаме по 40-50 години психопати, отколкото да убием и един невинен човек. Много по-тежко наказание е да си на 20-30 години и да знаеш, че никога няма да излезеш от затвора, отколкото да ти вкарат някаква отрова.
105 години / 4 поколения ботевисти!
- Sword Coast Boys
- Контакти:
ilian12 написа:Твърдо против. Божа работа е да се решава кой ще живее и кой ще мре. По-добре да издържаме по 40-50 години психопати, отколкото да убием и един невинен човек. Много по-тежко наказание е да си на 20-30 години и да знаеш, че никога няма да излезеш от затвора, отколкото да ти вкарат някаква отрова.
Значи, ти приятелю, твърдиш, че убиецът, психопатът и педофилът изпълняват Божията воля, така ли???
Всичко, което е далеч от морето, е провинция