Според мен нито е правилно ,нито е възможно да се сравняват вратари аи футболисти въобще от различни периоди от време. Ако легендарни вратари като Планичка,Замора дори Лев Яшин,Сеп Майер или Иво Виктор застанат в момента на вратата е много вероятно да бъдат надупчени. Просто футбола в момента е много по-бърз, дори и топките бяха променени и в моменти летят с по-голяма скорост и описват някакви странни траектории. Доколкото е възможно аз бих си позволил да направя нещо като класация.
60-те години- Лев Яшин, Бенкс
70-те- Дино Дзоф, Сеп Майер, Иво Виктор( невероятен вратар със страшен рефлекс, спасяваше невероятни положения без да ммного висок- беше някъде под 1,80м).Арконада.
80-те - Шумахер, Пфаф, Дасаев, ван Брьокелен,Пумпидо
90-те - Дзенга, Шмайхел, Равели
Ако трябва да посоча едно име ,това е Дино Дзоф. Много посочват Л.Яшин ,понеже е единствения вратар -най-добър футболист на Европа,но нека не забравяме, че тази анкета много пъти е била опорочавана по политически или други причини.За мен е странно златни топки да имат футболисти като Симонсен, Яшин, Беланов, Блохин( без да искам да омаловажавам качествата им) ,а такива да нямат велики футболисти като Пушкаш, Уве Зелер, Дж.Факети(считан за най-добрия защитник на всички времена,ако приемем че Бекенбауер не е играл като чист защитник), Малдини, Барези, П.Брайтнер, Рийкард, С.Мацола, Д.Савичевич.
От българските вратари несъмнено това е Борислав Михайлов ,независимо дали е приятно или не на много хора.
Кой е най-добрия вратар в света?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Frankie Lampard
- Контакти:
Re: Кой е най-добрия вратар в света?
В историята-Лев Яшин.
В момента-Ван Дер Саар.
В момента-Ван Дер Саар.
- Captain Stottlemeyer
honda написа:Според мен нито е правилно ,нито е възможно да се сравняват вратари аи футболисти въобще от различни периоди от време. Ако легендарни вратари като Планичка,Замора дори Лев Яшин,Сеп Майер или Иво Виктор застанат в момента на вратата е много вероятно да бъдат надупчени. Просто футбола в момента е много по-бърз, дори и топките бяха променени и в моменти летят с по-голяма скорост и описват някакви странни траектории. Доколкото е възможно аз бих си позволил да направя нещо като класация.
60-те години- Лев Яшин, Бенкс
70-те- Дино Дзоф, Сеп Майер, Иво Виктор( невероятен вратар със страшен рефлекс, спасяваше невероятни положения без да e много висок- беше някъде под 1,80м).Арконада.
80-те - Шумахер, Пфаф, Дасаев, ван Брьокелен,Пумпидо
90-те - Дзенга, Шмайхел, Равели
.........................................................................
Дотук съм почти напълно съгласен с мнението на колегата.

1. Жоро Найденов
2. Боби Михайлов
3. Митко Иванков

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Middlesbrough
- Контакти:
Madridist написа:Аз лично за Лев Яшин съм чел,че има изиграни в кариерата си 800 мача, като в близо 500 от тях не е допускал гол и има спасени .... 150 дузпи. Единственият вратар, носител на "Златната топка" . Наистина впечатляваща статистика.
Което веднага прави Лев Яшин най-добрият за всички времена.

А от сега действащите вратари...: Касияс, Жулио Сезар и Едвин ван Дер Саар! На Чех и Буфон им падна формата покрай всичките контузии и не са онези железни вратари от преди 3-4 години!
ОТ близкото минало Шмайхел нямаше равен!

Barcelona - Mes que un club
- UNBEATABLE
- Контакти:
Лев Яшин и вратаря нападател Игита... В момента е един единствен : Свети Икер....
За мен,най-добрият откакто гледам футбол (около 10 години) е Оливер Кан.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.
- tornadoto_96
- Контакти:
в момента най-голямо впечатление ми правят Уго Лорис, Джо Харт, Давит Те Хея, Маартен Стекеленбург !!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O4YMO_88Aco&feature=related[/youtube]