Или сега или никога!!!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Re: Или сега или никога!!!

Мнениеот Gateca » 16 ное 2010 13:54

Автора на тема има в предвид това , че или ще правим Левски силен средностатистически европеиски отбор или ще си тънем в посредствеността в която тънехме досега завинаги . Да , Батков може би ще приеме офертата , защото не стига , че няма пари , а е доказано некомпетентен и алчен . Въпросът е след като нямаме пари да задържим един - двама класни футболисти в отбора за повече време то отбор ли сме въобще . Как ще изградим отбор , как ще се развием след като всичко читаво се продава толкова бързо , че не можем да разберем какво става . Идва въпросът за риска , ако сега задържим Дембеле и ядрото на отбора и се подсилим с още 4 нови попълнения , като се освободим от ненужните играчи , предполагам ни чака светло бъдеще .
Може би ни трябва и нов треньор , но продадем ли основните си играчи , първо трябва да забравим , че ще станем шампиони , а влизане в групите на ЛЕ ще се брой за подвиг . Трябва да се гледа напред , да се мисли в перспектива и ще видим какво ни чака и в двата случая . И незабравяите разликата между жалкия миналогодишен Левски е Гарра Дембеле и Грийн , който е фен на отбора знае това много добре .
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

podlogite
Контакти:

Мнениеот podlogite » 16 ное 2010 14:01

blue_avalanche,

Аз не казвам нещо ново и не ми дръж такъв тон, щото си НИКОЙ!!!
Това са свеизвестните факти, а бюджета на клуба не е повече 5-6 милиона на година, да година. Към онази сума не са включени тв правата около 500-600 хиляди лева и спонсорството на Мтел - около милион лева за година!!!
Искаш да ми кажеш, че това е НЕДОСТАТЪЧНО ли бе? Ако твърдиш такова нещо, ти препоръчвам да се лекуваш!

А ако искаш "добрите" ни играчи да бъдат разпродадени, то тогава мислиш в полза ония розовите и господина с Мустак, който ще бъде най-доволен от това нещо!!!
А на тоя Малчев, ще му кажа, че Левски не е САМО частна фирма, която интересува само собственика й, а нещо много повече и напълно нормално да се дискутират въпроси свързани с управление, финанси и така нататък. Ако Батков иска никой да не му държи сметка, прави си едно отборче като Литекс и тогава може всеки месец да си разпродава отбора ако иска, стига да си намира купувачи. Но ЛЕВСКИ СОФИЯ е друга е бира мой човек! Жалко, че не си го осъзнал!
Последна промяна от podlogite на 16 ное 2010 14:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 16 ное 2010 14:01

blue avalanche написа:
podlogite написа:Malchev,
Къде видя да пиша печалба бе отворко? Казах, че приходите са предостатъчни за клуба и НЯМА нужда да се правят трансфери на Дембеле и др добри играчи, за да съществува клуба!!! Тези продажби ще имат смисъл, ако някои иска да си покрие някакви заеми, които не може да изплаща!!!

Чети внимателно преди да се правиш на инетересен, смешник.

Ами ПЕЧАЛБИТЕ се получават след като от ПРИХОДИТЕ се ИЗВАДЯТ РАЗХОДИТЕ бе ОТВОРКО!И чак тогава се вижда кое е предостатъчно!Я сега,като толкоз добре си информиран за приходите,кажи каква е ПЕЧАЛБАТА,за да разберем как ще я караме!

Никъде не съм казал че съм информирам, точно обратното! Казавам, че можем само да гадаем. Но е глупаво на изуст да говорим, защото знаем (горе долу) какви са постъпленията.
Не ме разбирай погрешно, просто съм на мнение, че за Батков Левски е ФИРМА. Т.е. няма нищо по-нормално от това, да продава всичко, което ще му донесе печалба. Ти ако имаш един магазин, купиш нещо за 10лв. и след 1 месец ти предложат 100 за него, ще го продадеш ли?
Така се разбират намеренията.. дали правиш нещо за пари или от удоволствие.

podlogite
Контакти:

Мнениеот podlogite » 16 ное 2010 14:06

Malchev,
ЛЕВСКИ СОФИЯ НЕ Е МАГАЗИН, само с това сравнение ми доказа що за фен си! По-горе ти обясних, ако Батков иска да си развива САМО търговска дейност какъв му е пътят, има светлия пример на лицето от с Микре!

farin01
Контакти:

Мнениеот farin01 » 16 ное 2010 14:10

malchev написа:
podlogite написа:Malchev,
Къде видя да пиша печалба бе отворко? Казах, че приходите са предостатъчни за клуба и НЯМА нужда да се правят трансфери на Дембеле и др добри играчи, за да съществува клуба!!! Тези продажби ще имат смисъл, ако някои иска да си покрие някакви заеми, които не може да изплаща!!!

Чети внимателно преди да се правиш на инетересен, смешник.

Не се правя на интересен, просто ми писна всеки да смята колко пари били изкарани, колко похарчени.. Да не сте на щат при Баждеков?
Като толкова разбирате извадете пари, купете отбора и толкова.
Футболът е бизнес.. или вземаш някой отбор да печелиш, или защото си болен фен. Айде сега помисли малко и реши Батков за какво му е Левски.

Въпроса не е да извадим пари и да купим отбора най малкото защото ги нямаме,а защо да ни правят на прости и някой хора да се опитват да се облагодетелсват на гърба на любимия ни отбор,аз също смятам че приходите към момента покриват разходите и не е нужна разпродажба с цел закърпване на бюджета,но ако има добра оферта за Дембеле/три милиона/ и отпаднем от лига европа смятам че е по добре да бъде продаден,с тези пари могат да се вземат две три добри имена и да останат да се вложат в стадиона и школата

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 16 ное 2010 14:28

podlogite написа:blue_avalanche,

Това са свеизвестните факти, а бюджета на клуба не е повече 5-6 милиона на година, да година. Към онази сума не са включени тв правата около 500-600 хиляди лева и спонсорството на Мтел - около милион лева за година!!!
Искаш да ми кажеш, че това е НЕДОСТАТЪЧНО ли бе? Ако твърдиш такова нещо, ти препоръчвам да се лекуваш!

А ако искаш "добрите" ни играчи да бъдат разпродадени, то тогава мислиш в полза ония розовите и господина с Мустак, който ще бъде най-доволен от това нещо!!!
А на тоя Малчев, ще му кажа, че Левски не е САМО частна фирма, която интересува само собственика й, а нещо много повече и напълно нормално да се дискутират въпроси свързани с управление, финанси и така нататък. Ако Батков иска никой да не му държи сметка, прави си едно отборче като Литекс и тогава може всеки месец да си разпродава отбора ако иска, стига да си намира купувачи. Но ЛЕВСКИ СОФИЯ е друга е бира мой човек! Жалко, че не си го осъзнал!

Покажи ми ЕДИН отбор в ШЛ с бюджет 6млн. ЛЕВА и тогава ще говорим!
Много си отворен на тема ТВ права,а знаеш ли колко ще плати клуба само след мача със Славия,заради това,че разни лумпени потрошиха седалките?За жълтите и червените картони колко се плаща?И колко още?Дискутирай въпросите за управление,финанси и така нататък,ама с факти,а не дрънканици!Впрочем,никой не е длъжен да ти дава отчет!Ако много искаш,направи си един отбор на феновете като Ман Юн,ама да не плачкаш,че ще играеш в 9-та глуха?

farin01
Контакти:

Мнениеот farin01 » 16 ное 2010 14:34

blue avalanche написа:
podlogite написа:blue_avalanche,

Покажи ми ЕДИН отбор в ШЛ с бюджет 6млн. ЛЕВА и тогава ще говорим!
Много си отворен на тема ТВ права,а знаеш ли колко ще плати клуба само след мача със Славия,заради това,че разни лумпени потрошиха седалките?За жълтите и червените картони колко се плаща?И колко още?Дискутирай въпросите за управление,финанси и така нататък,ама с факти,а не дрънканици!Впрочем,никой не е длъжен да ти дава отчет!Ако много искаш,направи си един отбор на феновете като Ман Юн,ама да не плачкаш,че ще играеш в 9-та глуха?

Добре хайде ти кажи колко ще плати отбора за счупените седялки и за картоните като си толкова запознат,но ти не си защото ако беше щеше да си наясно и да знаеш че не са толкова големи сумите да не говорим че отборите си имат вътрешни правилници и голяма част от картоните си ги плащат фетболистите т.е им ги спират от заплатите а за седялките мислиш че не са застраховини ли.Я сега ми кажи колко големи са разходите за картони и седялки

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 16 ное 2010 14:38

Ама чакайте малко. Недейте да си мислите че трансферът на Гарата (или който и да е друг играч) зависи от решението на Батков само и единствено. Трябва да имате предвид, че:
1. Вероятно в договора на Гарата има клауза, че при оферта над ...млн. евро Левски е длъжен да го освободи. Нормално е да има такава клауза, защото такъв трансфер е важен за кариерата на играча, а и за старият му собственик, който държи да си вземе процента от препродажбата.
2. Желанието на футболиста. Дори да липсва горната клауза, ако Галатасарай дава 3,5 млн. евро, плюс няколко пъти по-голяма заплата, нормално е човекът да иска да отиде там. Това не е вещ да си я държиш. И ако Батков се заяде и не го пусне, мотивацията на Гарата ще падне, защото ще излезе че е роб на бай ти Ганя. И сигурно ще се влачи по терена пролетта. (Те и без това всички вече знаят че само с него играем, та отсега нататък ще го държат в клещи/ Така че едва ли ще е толкова успешен, както досега)
Така че мнението ми е, че не трябва да спираме един силен трансфер. По скоро трябва да натискаме бай Ганьо да инвестира парите в клуба, и да го направи разумно, не като Казан. Дембелета има и други на пазара.

podlogite
Контакти:

Мнениеот podlogite » 16 ное 2010 14:43

blue_avalanche,
аз давам цифри и факти, а отсреща едно кресливо момченце подскача като попарено, ама другот колко е, що не кажеш ... Ами кажи го ти бе като знаеш?!

Много умело обаче изваждаш от контекста неща и ги интерпретираш, така както ти е изгодно. Не съм казал, че сумата, която ти посочих е ПЕЧАЛБА, казах, че е предостатъчна за бюджета на клуба за една КАЛЕНДАРНА година, не виждам какво ми подскачаш, сякаш ти изядох закуската! Ти да не на заплатка в едно батково вестниче, което ще фалира, ако не е футболния клуб? Затова ли така злостно агитираш за тия продажби? Питам те това, щото нормалните фенове на ЛЕВСКИ СОФИЯ няма да са щастливи и доволни от една продажба на Дембеле, Жоазиньо, Тасевски, а ти скачаш до небето в опит да ни убедиш, че това е необходимо и задължително, когато то не е.
Дай факти, иначе си един празнодумко.

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 16 ное 2010 15:08

Едва ли Дембеле ще има нещо против да бъде трансфериран да речем в Галатасарай. За него Левски е само трамплин да се върне в големия футбол. За това се раздава до край и тича като побеснял. Това не е лошо, защото от това ими полза и отбора. Но да се мисли, че можем вечно да задържаме Дембеле, Грийн, Жоазиньо, Тасевски и други конвертируеми футболисти е илюзия. Проблемът не сегашния Левски е, че е зависим от няколко футболисти. Ако част от тях не играят, качеството на играта драстично пада. Не, че и в големите отбори няма звезди които са незаменими, но един добре балансиран отбор би могъл да изиграе на прилично ниво няколко мача и без тях, и то без да трупа поредица от лоши резултати. Ето това го няма в Левски сега. Нямаме балансиран отбор и ясна игрова идея. Всичко е повече на мускули и надъхване. И тук проблемът не е само в треньора и спортния директор. Защото тях ги назначава този, чиято собственост сега е Левски. Колкото някои да казват, че отборът не е фирма, той е точно такава, при положение, че има акции и някой който държи контролния пакет. В това няма нищо лошо. Нормално е. Въросът е в това, как се управлява предприятието? Ами не се управлява добре. Работи се на парче, ден за ден, без да се мисли в перспектива. Защото ако има такава, то при очертаващата се продажба на звездите, още сега трябва да са набелязани млади перспективни футболисти които да бъдат купени с тези пари. Но за това трябва организация. Собственикът трябва да гледа само финансите лично или чрез назначен финансист, а по спортните въпроси трябва да назначи компетнтен директор и де не му се бърка в работата. И този директор трябва да има грижата да намери подходящ треньор, да вземе по възможност исканите от него играчи и да създаде организация от скаути които да обикалят различни отбори за да търсят млади таланти. А също и да отговаря за работата на школата. И тогава нещата ще тръгнат. А сега в Левски се прави точно обратното.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Върни се в “Левски”