Борусия (Д)-една забравена традиция e на път да се завърне!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Борусия (Д)-една забравена традиция e на път да се завърне!
Какво можем да кажем за Борусия Дортмунд? Един велик клуб ставал 6 пъти шампион на Германия за последно през 2001/2002 и взел КЕШ през 1997 след победа над Ювентус с 3-1. Всички тези успехи обаче бяха обезличени от тежката финансова криза налегнала клуба, Последва спад , грандът залезе. Славната Борусия виждаше своя край, когато начело застана Райнард Райбул през 2004. Новият президент на Борусия инвестираше в школата на клуба и в млади таланти и сега бере плодовете. Активът на Борусия след 12 мача в Бундеслигата - клубът има 31 точки, след иновацията. От школата започнаха да излизат невероятни суперталанти - Гьотзе, Гроскройтз, Шмелцер, Бендер и още много други , които чакат възможност за пробив в първия тим.Борусия показва невероятна отборна игра от началото на сезона и се отърси от начина си на игра през последните години - теглени от един играч. Преди доста време това бе Томаш Росицки, но след като бе продаден в Арсенал ветеранът Себастиян Кел пое отговорността да запази Борусия жива. Миналия сезон Парагвайския таран Лукас Бариос поведе отбора към 5 място със своите 19 гола в лигата. Този сезон обаче всички се раздават, искат да се докажат. Може би това е предимството на младите играчи - всеки иска да се докаже и не играе като разглезена звезда, осигурила си титулярно място. От дълги години чакам добрата стара Борусия и ето, че през сезон 2010/2011 аз я виждам във стария й блясък. Наистина, без особени звезди, но със много хъс и желание от младите играчи. Дали Борусия има сили за 7-ма титла в Германия предстои да видим.
Re: Борусия Д-една забравена традиция e на път да се завърне!
Борусия Дортмунд-отборът с най-голяма посещаемост в света(зрители средно на мач )
- n0_FeArBG
- Контакти:
Наистина играят добре тоя сезон,но няма да им е лесно да станат шампиони в Бундеслигата,особено когато Байерн си възвърне формата,което вече е започнало! 

Симпатизирам на Байерн,Вердер,Милан.
- Show Must Go On
Отначалото на шампионата досега съм им гледал поне 5 мача.Какво да кажа само суперлативи.За пример ще дам Нури Сахин,който е на 22 а вече се води като ветеран със опит (6 години в отбора).Начина на игра вдъхва увереност и постоянство.Този отбор ще постигне големи успехи,ако не се разпродадат играчите. 

- Santiago Munezz
- Контакти:
Много добър отбор съставен почти изцяло от млади футболисти с голям потенциал,според мен имат сили да станат шампион.Ще стискам палци за тях
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]
- metodito
- Контакти:
Да, времето, когато Борусия бе на върха в ШЛ бе романтичната възраст на турнира. Дано само не стане като Леверкузен миналия сезон, които есента нямаха загуба, а на лято в ЛЕ.
Според мен е много рано да се каже дали отбора ще стане шампион изминали са едва 12 кръга няма и половината шампионат.
Факт е че показват страхотна отборна игра и победиха шампиона но по-важно е да се запази тази игра до края.Мен лично ме съмнява да издържат на целия ритъм от 34 мача просто е невъзможно.
Шампиона трябва да се търси измежду Байерн който прогнозирам че към 20 кръг ще е в челната 3ка или Леверкузен който за мен има най-добър шанс за шампион и аз бих заложил именно на тях.
Леверкузен
Байерн
Дортмунт
Факт е че показват страхотна отборна игра и победиха шампиона но по-важно е да се запази тази игра до края.Мен лично ме съмнява да издържат на целия ритъм от 34 мача просто е невъзможно.
Шампиона трябва да се търси измежду Байерн който прогнозирам че към 20 кръг ще е в челната 3ка или Леверкузен който за мен има най-добър шанс за шампион и аз бих заложил именно на тях.
Леверкузен
Байерн
Дортмунт
smoothc написа:Според мен е много рано да се каже дали отбора ще стане шампион изминали са едва 12 кръга няма и половината шампионат.
Леверкузен
Байерн
Дортмунт
Леверкузен нямат топки.Тоя отбор никога не е бил шампион и не вярвам скоро да стане.Иначе споделям другата част от мнението ти.И според мен шампион ще бъде или Дортмунд,или Байерн.
- slavistatEpedal
това е от последният мач. Само Дортмунд, юнаци!
Дано от гонг да се усетят и да направят отделен форум на отбора след като има такъв за мизерни отбори, които никога не са печелили КЕШ като Баленсия например
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UX1bxJWUm8g[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UX1bxJWUm8g[/youtube]
започва ПредБанята и смятам да изразя мнението си спрямо куци и злобни модератори, като слависта в ефир....
n0_FeArBG написа:Наистина играят добре тоя сезон,но няма да им е лесно да станат шампиони в Бундеслигата,особено когато Байерн си възвърне формата,което вече е започнало!
Е, то в Германия всички играят за Байерн. Така, че изобщо няма да съм изненадан ако баварците ги направят отново шампион. И после германското първенство било силно. Да, ама другият път. Силно беше едно време, когато отбори като Гладбах, Хамбургер, Щутгарт се конкурираха всяка година с големия съперник, че го и биеха, че и печелеха трофеи в Европа. Ето тогава Бундеслигата беше шампионат.
Това е едно много слабо първенство. Успехите в Европа са чиста случайност. И все пак те са в Лига Европа да не забравяме. Имат само един финал за толкова години в Лигата. Това навремето не беше нормално.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!