Отбор "Наздраве" представител на форума в ФЛ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

mfca
Контакти:

Re: Отбор "Наздраве" представител на форума в ФЛ

Мнениеот mfca » 15 ное 2010 00:37

Извинявам се за късния час, но чак сега стигнах до АФК Наздраве. :)

Не знам кога ще играем по турнири и прочие, но мисля, че на следващата среща трябва да се разберем за няколко основни неща. Първо и най-важно - за какво ще играем? Тук има три варианта - на олимпийския принцип, за правилен футбол пък каквото стане или за титли? Последния явно отпада, без да ми се сърди някой, но в отбора няма достатъчно потенциал за спечелване на титли и купи. Дано стане, но не ми се вярва. Това е скромното ми мнение и е на база отборите и играта в АМФЛ и някои други турнири. Така - олимпийския принцип ... абе, принципно аз съм ок с тоя вариант, но ми се струва, че след 2-3 загуби с двуцифрени резултати ще откажат доста от хората да идват занапред. Така, стигнах до третия вариант - да се опитаме да играем играта както трябва, пък ако можем ще победим, ако не ще пием по една бира и отиваме на следващия мач. :) На мен това ми звучи най-логичното. Обаче, при този вариант ни трябва тренер или поне човек, който да казва състава и говори на играчите. Ама не просто да бърбори глупости, а да напътства играчите ... абе с две думи - да разбира играта. :) Тук идва и следващия проблем - състава и смените. Ако изберем този вариант/визирам варианта с нещо като тренер/ ще има доста сърдити и от там може също да има отлив от желаещи. За съжаление или не, трябва да се върви на някъде. Ако решим да се ротираме по равно време на терена - трудно ще видим победа. Нито ще можем да се опознаем, нито да свикваме толкова бързо с промените по време на самата игра, нито можем да разчитаме на равностойни смени. Пък и до колкото съм запознат във форум лигата има ограничен брой смени т.е. така или иначе няма да играем всички в един мач. Тук трябва да се намеси някой от баш организаторите на отбора и да вземе диригентската палка. Хваща едно от решенията, ние се съгласяваме с него и почваме да спазваме правилата. :)

За мача миналата сряда - ами вярно бяхме много хора, ама на мене ми хареса. Ще видите в мачовете, че добрите отбори са организирани добре и играта ще е подобна на тази от срядата т.е. малко място, доста брак и минимални шансове някоя "звезда" да изтича 20 метра и да вкара гол. :))) Дори и да го има ще е пълна случайност. Най-много ми харесаха опитите да играем подредено и всеки да си знае мястото. Верно, не моменти не се получаваше, ама това е начина. Трябва да сме спокойни, да се подреждаме правилно, топката да върви по земя, на крак, без излишни задържания и/или безсмислени рейдове по 15-20 метра ... просто щото то на мач няма да се случи. И след гол в нашата и/или противниковата врата да си продължаваме нашата си игра ... не да се юркаме да изравним и да ни закопаят или пък като поведем всички се юркат в наказателното на противника, забравили че имат собствена врата. И нещо, което все още не сте "усетили" в досегашните мачове - фауловете. Еми, вервайте ми, че няма добър отбор, при който да задържате излишно топката или да изтичате 10-15 или 20 метра без да ви "подритнат". За съжаление или не и това е част от играта, която и ние трябва да научим. Както е в наш ущърб, така може и да е в наш плюс.

Айде мислите ... и ... лека нощ от мене! :)
“Прост народ - слаба държава”

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 15 ное 2010 01:16

По тези неща , които си описал по-горе по-добре да се отказвам отсега :mrgreen: То няма да пипна топката колкото не съм във форма :( Иначе идеите ти са добри, но тези, които ще участват и играят редовно в конторлите например ще са по-в изгодни позиции да кажем от тези, които няма да пипнат топка, а ще платят пари за екипи, за зала и т.н ;)
А и все пак идеята поне от това, което пише в начало Драго я разбирам като забавление преди всичко, а след това останалото...
Титли и купи- хмм и аз не мисля, че отбора има шанс за това.... Просто другите отбори се познават добре, тренират отдавна, а и имат и качествени играчи... И т.н... Не знам каквото решите ;)

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 15 ное 2010 02:32

Принципно и аз съм на мнение, че е време малко по малко да се избистря някакъв титулярен отбор за предстоящата купа. До самата лига има много време и до тогава ще изтече много вода. За тая купа много ме съмнява да минем и първия кръг, ако е на елиминационен принцип, но е добре все пак да има някакъв ред. Колкото до събиранията ни всяка седмица и смените... На всеки му се играе, а и както се установи финансовата част явно е от значение. Сиреч и това трябва да се измисли, а кой ще засича кой колко е играл и колко трябва да плати... не знам, но няма да съм аз :lol: Аз лично нямам проблем с това да съм резерва и да играя колкото и когато ми се каже, ако въобще се прецени, че трябва да играя, било то в официален мач или като си играем ние. Но това мога да го кажа за себе си. Както се казва: "Свят широк - хора всякакви" и всеки си има възгледи. А и е факт, че като не играеш няма как да станеш по-добър.Принципно ще е добре в събиранията ни някак си да вкараме идеята с титулярния отбор, тоест вместо всеки път да се играе с различни състави, да се избере нещо като отбор А с/у отбор Б и така. По този начин хората ще свикнат повече един с друг и ще се опознаят по-добре. Пък ако някой се представя добре от отбор Б съвсем спокойно може да заеме мястото на някой от А, но отново опираме то ръководния пост и идеята за селекционер(силна дума :lol: ), който да решава подобни неща. Като човек изиграл два "първи" мача предвид времето м/у тях и изгледал един, може би не съм аз човекът, който трябва да дава идеи, но просто това ми идва на ум. Иначе, който се плаши от загубите, да се отказва от сега и да смени спорта. Неизбежни са, особено в конкретната ситуация(като цяло на отборно ниво и предвид евентуалните съперници, да не се засегне някой, че го подценявам :roll: ). Разбира се това не означава да отиваме с мисълта, че ще паднем. Както и да е.... времето ще покаже какво и защо, ма не е зле да си понасочим съдбата в някаква посока така да се каже :P
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 15 ное 2010 09:53

Радвам се,че в отбора има реалисти ! Според мен имаме потенциал за добър отбор,но ще ни трябва време да се сработим и да свикнем един с друг ! А да не говорим,че за подреденост,дисциплина и т.н. ще отнеме също време и нерви...миналата седмица си говорих с момче от отбора,че найстина е крайно време да почнем да избистряме състава,че трябва някой да го определя и т.н. ! И други неща на които трябва да се обърне внимание изникват,но не форума е мястото за тях ! Както и да е,аз лично дойдох с желанието да играя футбол за удоволствие,не ме интересуват титли,трофеи и т.н. ! Каквото кажете,това е ! Нямам претенции за титулярно място,а и най-вероятно в първите един-два мача за купата няма да мога да дойда така или иначе! Както и да е,в Сряда трябва да говорим,има за какво...аз имам едно предложение,искате ли вече да почнем да търсим отбори за контроли,щото така помежду си няма да станат работите и да играем 2 пъти седмично по 1 час ! Аз мога събота и неделя,но след 7и30 вечерта,и през седмицата когато кажете ;) Тези неща ще ги кажа и в Сряда,но отсега искам да се дискутира това :)

НАЗДРАВЕ ;)
Изображение

Потребителски аватар
Samoyl
Контакти:

Мнениеот Samoyl » 15 ное 2010 10:10

Задължително трябва да се разделиме на 2 отбора и да играеме така следващите няколко пъти.Мисля че и без треньор ще се види кой се справя добре и кой не чак толкова.А след това да си назначиме един треньор на месечна заплата 1 каса бира и да ни ръководи :-) Най-важното е да няма сърдити, демек ще трябва да правиме компроси :-)

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 15 ное 2010 22:16

е то сърдити все ще се появят... Някак тъпо ще е да си в отбора само на хартия и да нямаш и 1 секунда в турнира ;)

Потребителски аватар
kola_di_rienzo
Контакти:

Мнениеот kola_di_rienzo » 16 ное 2010 18:57

Браво! Има хора с много добри идеи в тоя форум :) Жалко че миналата година не се получи сериозна организация, но 2011 есента може и да се участва в лигата, ако продължавате така. Успех ви пожелавам! И аз ще се присъединя евентуално след няколко месеца :lol:
И господ от свода, през гъстия дим,

гледаше на всичко тих, невъзмутим!...

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 16 ное 2010 18:59

kola_di_rienzo написа:Има хора с много добри идеи в тоя форум :) Жалко че миналата година не се получи сериозна организация, но 2011 есента може и да се участва в лигата, ако продължавате така. Успех! И аз ще се присъединя евентуално след няколко месеца :lol:

Ами за Купата ще участваме още от този декември! Иначе до година ще ги мачкаме! :mrgreen:
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
kola_di_rienzo
Контакти:

Мнениеот kola_di_rienzo » 16 ное 2010 19:00

За коя купа точно става въпрос?

Потребителски аватар
kola_di_rienzo
Контакти:

Мнениеот kola_di_rienzo » 16 ное 2010 19:02

Ако е тази в зала Дескрим, надявам се и този отбор да не свърши като миналогодишния - ние само с това участие в турнира в Дескрим си останахме :)

Върни се в “Свободна зона”