Мнениеот Dzheff » 14 ное 2010 20:16
Ливърпул - Уест Хям
Тотнъм - Ливърпул
Ливърпул - Астън Вила
Нюкясъл - Ливърпул
Ливърпул - Фулъм
Блекпул - Ливърпул
Ливърпул - Уулвс
Това са мачовете, които ни предстоят до края на календарната година. От тук виждам напълно възможни домакински мачове, гостуване срещу сравнително лек съперник като Блекпул (който обаче ни победи у дома) и две тежки гостувания на Тотнъм и Нюкясъл. Реалното според мен, което можем да очакваме от тези 7 мача е около 13-15 точки. Т.е. в края на годината ние ще сме достигнали актива на Челси към настоящия момент... Това с оглед на програмата би трябвало да ни донесе запазване на разликата до заветното 4то място на около 6т. и място в една групичка от около 8 отбора, борещи се за зона Лига Европа, които по това време едва ли ще имат разлика в точките повече от 5т. Това са грубите реалности, без да вкарваме каквато и да е било доза оптимизъм или песимизъм в разсъжденията. Струва ми се, че Джон Хенри е разумен човек и неговите очаквания също се доближават до тези цифри. Ако логичното се случи и тези цифри станат реалност (или дай боже се преизпълнят) за мен Рой Ходжсън остава в отбора поне до края на сезона. В противен случай обаче, ако се отдалечим и от борбата за 5-6 място, то тогава през Януари ще имаме нов мениджър, но до края на календарната година съм почти сигурен че мениджърът ни ще се казва Рой Ходжсън.
Ако трябва да споделя собственото си мнение и предпочитания, още след края на летния трансферен прозорец аз се настроих по-скоро негативно към новият ни мениджър. Покупките, които направи той тогава в момента с чиста съвест можем да наречем най-слабите ни футболисти, а в същото време ни напуснаха основни играчи, които градяха играта ни през последните години. Последвалите груби тактически грешки по време на мачовете ни, затвърдиха негативните впечатления. Така че при едно напускане на Ходжсън не бих тъжил особено за него. Но въпроса е кой би могъл да го замести. Ходжсън бе избран в една ситуация на анархия, безпаричие и гонене на лични интереси. Сега надявам се нещата стоят по друг начин. Джон Хенри и съветниците му трябва добре да се подготвят с варианти и да обмислят възможността за смяна на мениджъра, за да се подсигури идването на мениджър, които е чувствително по-класен от настоящия. В противен случай провалът е сигурен - идването на мениджър близък до калибъра на Ходжсън, би ни изкарало със сигурност извън ЕКТ, оттам и напускането на основни фигури ще стане неизбежно. Това ще се случи най-малкото защото на този мениджър ще му е необходимо време докато навлезе в нещата на отбора - време през което видяхме докъде ни докара Ходжсън.
В Англия и в частност Ливърпул не се сменят мениджърите като носни кърпички и им се дава достатъчно шанс, за да докажат способностите си. Затова си мисля, че Ходжсън скоро няма да смени местоработата си. Но дори и да стане трябва да сме наясно, че това ще бъде нож с две остриета!
[center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]