Туше написа:Сър,
Където има пари и влияние, ще намерим по малко от всичко. Но не бързай да ми приписваш думи и твърдения. Аз не казвам, че всеки с пари и влияние е престъпник, а в българския футбол цари единствено престъпност, уговорки и нечестна игра . Напротив, аз твърдя, че хората с пари и влияние могат да имат много положително и благородно дори въздействие върху спорта. Ако беше чак толкова лош модела на управление с пари и влияние, нямаше да се задържи толкова дълго и нямаше да се радваме така на всеки успех в нашия футбол и спорт въобще. Вие имахте невероятен отбор при брокерите и се радвахте на добър футбол. Ние също преживяхме своите радости и несгоди . Този модел управлява не само футбола, а и обществото.
"Парите развалят човека" е пълна глупост. Какво ще ги прави, ще си ги носи в гроба ли? Ще ги даде за благородна кауза и ще получи признание и уважение. В този смисъл те могат и да облагородяват. Богатството не е порок. Имал човека ум,шанс и амбиция - спечелил!
Единствено трябва да съществува някакъв коректив, форма на обществен контрол върху движението на парите в спорта. ОТ там нататък, откъде идват те, от едно лице или голяма група от хора, не е толкова важно. Моята теза е, че ако повече хора са замесени в управлението на парични средства, условията за спекулация са по-големи. Знаеш приказката за груповата безотговорност. Докато обществения натиск върху човека с пари и влияние е голям и той е длъжен да се съобразява, застанал начело на организация с обществено значение като футболен клуб. Останалото са недоказуеми твърдения с клюкарски привкус.
Не бързайте да се хвърляте върху хората с пари, защото не всеки е като Димитър Христолов. Без такъв човек към днешна дата е невъзможно дори за отборите и с най-голяма публика. Иначе виждате какво е във В група. Отборите с вярна и голяма публика нямат място там, но и без хората с пари и влияние не става. Не те са най-голямото зло, а липсата на средства или липсата на контрол върху тях. Затова казвам, че вие ще опрете до такива хора, както и до негативите при наличие на пари и влияние.
Мятайки само голи определения като престъпник, уговорка, давалевра и подобни се затваряме в дяволски кръг. За какво са ни тогава органи на реда и съдилища.
Туше,не нападам никого и нищо не ти приписвам!Хареса ми мнението ти(както и това) и вместо да му сложа само "+" реших да напиша пожелание към теб ,и останалите фенове на българския футбол!Всеки от нас иска любимият му клуб да надделее над опонентите си с чисто футболни методи!Знаем,че всички други прийоми водят до пародии на мачове и отблъскват привържениците!Ще формулирам пожеланието си по друг начин:
Нека дойде време ,когато отново ще се играят мачове на препълнени стадиони,дай Боже и съоръженията да отговарят на европейски и световни изисквания!
Нека дойде време,когато ще се спори единствено и само за футболните достойнства на клубовете!
Нека дойде време,когато чуждите отбори да са респектирани от тимовете ни,а не да се радваме на епизодични и случайни успехи!
Нека.....