Ботев Пд - Мечтата на живота ни!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- slavia_forever
- Контакти:
Re: Ще успее ли Ботев Пд да се завърне в челото на БГ футбола?
Да, хубавите неща стават бавно, но като гледам натам вървите, въпреки че все още е рано да се каже.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
От гръмки лозунги, полза няма. Каквито и да са ви целите, трябва да си ги заработите. Ако имате възможност, добре. Ако нямате сили, радвайте се на публиката си и това е ! Аз силно се надявам да влезете по-скоро в "А" група, за да видим нивото, не на публиката и историята а на футбола.
Лично аз симпатизирам на добрия футбол и публиката даже не я гледам.
Reckless написа:От гръмки лозунги, полза няма. Каквито и да са ви целите, трябва да си ги заработите. Ако имате възможност, добре. Ако нямате сили, радвайте се на публиката си и това е ! Аз силно се надявам да влезете по-скоро в "А" група, за да видим нивото, не на публиката и историята а на футбола.
То от 100км. си личи че си фен на Литекс. Та да ти кажа нещо относно публиката което 100% незнаеш:
Публиката , която тебе не те интерисува не са тези които пеят песни , мятат бомби и развяват знамена. Когато един отбор има публика то тя създава атмосферата не само по време на мача ами и дни преди самия мач. Футболистите усещат това напрежение особено преди "по-голям мач" и това ги мотивира допълнително.
Публиката подкрепя отбора и в трудни моменти не заради купи и титли а заради любовта към отбора.
Публиката е с отбора не само на "домакинските мачове" , тя показва индиректно на съдята , че неможе да прави каквото си поиска (това в БГ е много важно)
И най- важното публиката това е клуба , има публика има клуб ,това го знае и Г.Ганчев и М.Събев. и те правят всичко възможно да я съберат тази публика, но за тяхно съжаление всичко е бутафорно.
Мястото ви е в А група!
Както и на Дунав Русе, Спартак Варна, Нефтохимик, Етър ВТ.
Само, че за успехи, ще трябват и финанси. Иначе си остава едно живуркане и борба за оцеляване.....
Харесвам Ботев и ви желая успех!
Както и на Дунав Русе, Спартак Варна, Нефтохимик, Етър ВТ.
Само, че за успехи, ще трябват и финанси. Иначе си остава едно живуркане и борба за оцеляване.....
Харесвам Ботев и ви желая успех!
[center]
[/center]

- bulgaro
- Контакти:
Ще успее ли Ботев Пд да се завърне в челото на БГ футбола?
Неизбежно е, но е въпрос на неопределено време.
За момента е подвиг дори това, което успяхме да направим. Малко отбори биха оцеляли след такъв катаклизъм.
За да се върнем обаче на върха, ще ни е нужно много повече от гол ентусиазъм и възгласи "Ура"!
Първо, нужен ни е инвеститор, който задължително да участва в концесия за построяване на един нов, модерен стадион. С тази развалина, без значение колко реновирана, не можем да мислим и да се надяваме на нещо повече от това, което представляват в А група Пирин, Славия, Черно море, Берое и т. н., т.е. един средняк.
Второ, влагането на 20 - 30 милиона в изграждане на стадион с прилежащите му бизнес части (все пак, парите трябва да се избиват) ще обвърже инвеститора с нас за периода на концесията - 30 - 35 години, което ще е някаква гаранция, че няма да сменяме футболни босове през година, спестяваме си ред сътресения и главоболия.
Трето, имаме потенциал да привличаме инвеститори - ние сме Пловдив, имаме публика на европейско ниво във всяко отношение, ще имаме (ако се изпълнят горните две условия) спортен комплекс от европейски тип, какъвто в България няма, имаме традиции и история, които, ако у нас не значат много, то на запад са богатство. Всички тези фактори обусляват инвеститорски интерес, и при една разумна политика на местната власт (нещо, което винаги е било проблем за Пловдив), мисля, че няма да имаме проблем с преследването на най-високи цели.
При изпълнение на тези условия, за което по мое мнение ще са нужни 10 години минимум, можем да имаме някакви претенции за върха.
Ако ли не, то ще продължим да се въртим в кръговрата на посредствеността.
106 години Красота, Вяра, Борба !
106 години Символ на Пловдив !
106 години Символ на Пловдив !
При запазено статукво на българския футбол и клубно развитие на Ботев - не. Двете неща са твърде различни. Футбола в България се движи от единици, хора с пари и влияние. Ако е до публика и участие на привърженици в управлението на клуба - още утре Ботев е в челото.
В този смисъл трябва или футбола в България да се реорганизира на принципи, каквито Ботев залага в развитието си, или Ботев да се даде на някой с пари и влияние. Понеже знам, че на второто не сте навити, а първото зависи малко от вас и се иска време, не съм голям оптимист за скорошно завръщане. Но в смисъла на въпроса от заглавието на темата - ДА! Дори и да няма желание българския футбол да се развива, ще му се наложи, притиснат от желанията на публиката за чиста игра и равностойно представяне в клубните турнири на континента (приток на средства и заимстване на модели за управление), условията на УЕФА за използване на собствени кадри, обраничения в бюджета, лимити при трансфери и заплати. Другото обстоятелство е натиска на икономическата криза, заставяща мажоритарните собственици да търсят нов път за финансиране и организация. Те няма как да се получат без участието на клубните привърженици.
Според мен модела ви е правилен, в него има бъдеще. Иска се търпение и колкото е възможно въздействие за промяна на статуквото с добри примери. Какви добри примери, приложими в другите клубове ще дадете, както и колко търпение ще имате, си зависи само от вас. Остават грешки и болести на растежа, а те се преболедуват. Първият тест ще е догодина, когато ще ви се наложи да влезете в матрицата на професионалните клубове като организация първо и второ като се изправите с игра срещу тях.
П.П. Прогнозирам, че ще заложите на човек с пари и влияние, за да забързате завръщането. Ще е интересно как биха се съчетали двата модела.
В този смисъл трябва или футбола в България да се реорганизира на принципи, каквито Ботев залага в развитието си, или Ботев да се даде на някой с пари и влияние. Понеже знам, че на второто не сте навити, а първото зависи малко от вас и се иска време, не съм голям оптимист за скорошно завръщане. Но в смисъла на въпроса от заглавието на темата - ДА! Дори и да няма желание българския футбол да се развива, ще му се наложи, притиснат от желанията на публиката за чиста игра и равностойно представяне в клубните турнири на континента (приток на средства и заимстване на модели за управление), условията на УЕФА за използване на собствени кадри, обраничения в бюджета, лимити при трансфери и заплати. Другото обстоятелство е натиска на икономическата криза, заставяща мажоритарните собственици да търсят нов път за финансиране и организация. Те няма как да се получат без участието на клубните привърженици.
Според мен модела ви е правилен, в него има бъдеще. Иска се търпение и колкото е възможно въздействие за промяна на статуквото с добри примери. Какви добри примери, приложими в другите клубове ще дадете, както и колко търпение ще имате, си зависи само от вас. Остават грешки и болести на растежа, а те се преболедуват. Първият тест ще е догодина, когато ще ви се наложи да влезете в матрицата на професионалните клубове като организация първо и второ като се изправите с игра срещу тях.
П.П. Прогнозирам, че ще заложите на човек с пари и влияние, за да забързате завръщането. Ще е интересно как биха се съчетали двата модела.
Спортклуб-Славия-Торпедо-Локомотив
Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!
Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!
- sir George
- Контакти:
Туше написа:При запазено статукво на българския футбол и клубно развитие на Ботев - не. Двете неща са твърде различни. Футбола в България се движи от единици, хора с пари и влияние. Ако е до публика и участие на привърженици в управлението на клуба - още утре Ботев е в челото.
С това мнение уцели 10 от 10!Мога да пожелая да доживеем времена на истински ЧИСТА ИГРА,без уговорки,залози,подмолни номера и т.н.Все пак футболът е създаден да радва хората,а не да захранва организираната престъпност!
- Синият Болярин
- Контакти:
Чудо трябва да стане, за да не влезе отборът в "Б" група. Там ще е фаворит за нова промоция. Като гледам как се представя Спартак Пловдив, който е с много по-малобройна фенска маса и по-скромни финансови възможности, не виждам какво ще спре Ботев от участие в "А" група през 2012/2013. Как ще се представят там е невъзможно да се каже в момента. На мен ми е по-симпатичен другият пловдивски отбор, но градските дербита винаги са интересни. Затова пожелавам на Ботев Пловдив и Спартак Варна да се върнат в "А" група.
Сър,
Където има пари и влияние, ще намерим по малко от всичко. Но не бързай да ми приписваш думи и твърдения. Аз не казвам, че всеки с пари и влияние е престъпник, а в българския футбол цари единствено престъпност, уговорки и нечестна игра . Напротив, аз твърдя, че хората с пари и влияние могат да имат много положително и благородно дори въздействие върху спорта. Ако беше чак толкова лош модела на управление с пари и влияние, нямаше да се задържи толкова дълго и нямаше да се радваме така на всеки успех в нашия футбол и спорт въобще. Вие имахте невероятен отбор при брокерите и се радвахте на добър футбол. Ние също преживяхме своите радости и несгоди . Този модел управлява не само футбола, а и обществото.
"Парите развалят човека" е пълна глупост. Какво ще ги прави, ще си ги носи в гроба ли? Ще ги даде за благородна кауза и ще получи признание и уважение. В този смисъл те могат и да облагородяват. Богатството не е порок. Имал човека ум,шанс и амбиция - спечелил!
Единствено трябва да съществува някакъв коректив, форма на обществен контрол върху движението на парите в спорта. ОТ там нататък, откъде идват те, от едно лице или голяма група от хора, не е толкова важно. Моята теза е, че ако повече хора са замесени в управлението на парични средства, условията за спекулация са по-големи. Знаеш приказката за груповата безотговорност. Докато обществения натиск върху човека с пари и влияние е голям и той е длъжен да се съобразява, застанал начело на организация с обществено значение като футболен клуб. Останалото са недоказуеми твърдения с клюкарски привкус.
Не бързайте да се хвърляте върху хората с пари, защото не всеки е като Димитър Христолов. Без такъв човек към днешна дата е невъзможно дори за отборите и с най-голяма публика. Иначе виждате какво е във В група. Отборите с вярна и голяма публика нямат място там, но и без хората с пари и влияние не става. Не те са най-голямото зло, а липсата на средства или липсата на контрол върху тях. Затова казвам, че вие ще опрете до такива хора, както и до негативите при наличие на пари и влияние.
Мятайки само голи определения като престъпник, уговорка, давалевра и подобни се затваряме в дяволски кръг. За какво са ни тогава органи на реда и съдилища.
Където има пари и влияние, ще намерим по малко от всичко. Но не бързай да ми приписваш думи и твърдения. Аз не казвам, че всеки с пари и влияние е престъпник, а в българския футбол цари единствено престъпност, уговорки и нечестна игра . Напротив, аз твърдя, че хората с пари и влияние могат да имат много положително и благородно дори въздействие върху спорта. Ако беше чак толкова лош модела на управление с пари и влияние, нямаше да се задържи толкова дълго и нямаше да се радваме така на всеки успех в нашия футбол и спорт въобще. Вие имахте невероятен отбор при брокерите и се радвахте на добър футбол. Ние също преживяхме своите радости и несгоди . Този модел управлява не само футбола, а и обществото.
"Парите развалят човека" е пълна глупост. Какво ще ги прави, ще си ги носи в гроба ли? Ще ги даде за благородна кауза и ще получи признание и уважение. В този смисъл те могат и да облагородяват. Богатството не е порок. Имал човека ум,шанс и амбиция - спечелил!
Единствено трябва да съществува някакъв коректив, форма на обществен контрол върху движението на парите в спорта. ОТ там нататък, откъде идват те, от едно лице или голяма група от хора, не е толкова важно. Моята теза е, че ако повече хора са замесени в управлението на парични средства, условията за спекулация са по-големи. Знаеш приказката за груповата безотговорност. Докато обществения натиск върху човека с пари и влияние е голям и той е длъжен да се съобразява, застанал начело на организация с обществено значение като футболен клуб. Останалото са недоказуеми твърдения с клюкарски привкус.
Не бързайте да се хвърляте върху хората с пари, защото не всеки е като Димитър Христолов. Без такъв човек към днешна дата е невъзможно дори за отборите и с най-голяма публика. Иначе виждате какво е във В група. Отборите с вярна и голяма публика нямат място там, но и без хората с пари и влияние не става. Не те са най-голямото зло, а липсата на средства или липсата на контрол върху тях. Затова казвам, че вие ще опрете до такива хора, както и до негативите при наличие на пари и влияние.
Мятайки само голи определения като престъпник, уговорка, давалевра и подобни се затваряме в дяволски кръг. За какво са ни тогава органи на реда и съдилища.
Спортклуб-Славия-Торпедо-Локомотив
- rump_shaker
- Контакти:
bnborisov написа:Reckless написа:От гръмки лозунги, полза няма. Каквито и да са ви целите, трябва да си ги заработите. Ако имате възможност, добре. Ако нямате сили, радвайте се на публиката си и това е ! Аз силно се надявам да влезете по-скоро в "А" група, за да видим нивото, не на публиката и историята а на футбола.
То от 100км. си личи че си фен на Литекс. Та да ти кажа нещо относно публиката което 100% незнаеш:
Публиката , която тебе не те интерисува не са тези които пеят песни , мятат бомби и развяват знамена. Когато един отбор има публика то тя създава атмосферата не само по време на мача ами и дни преди самия мач. Футболистите усещат това напрежение особено преди "по-голям мач" и това ги мотивира допълнително.
Публиката подкрепя отбора и в трудни моменти не заради купи и титли а заради любовта към отбора.
Публиката е с отбора не само на "домакинските мачове" , тя показва индиректно на съдята , че неможе да прави каквото си поиска (това в БГ е много важно)
И най- важното публиката това е клуба , има публика има клуб ,това го знае и Г.Ганчев и М.Събев. и те правят всичко възможно да я съберат тази публика, но за тяхно съжаление всичко е бутафорно.
В допълнение към това което казваш, ще му вметна на този пич, че футболът се прави от хората за хората. Всяко нещо сътоврено и развивано от човека е именно за него и негова наслада. Идеята на този футбол е да ходим и да се забавляваме. А не да седим пред екрана и да гледаме зеленият терен и как някакви си тичат по-него. В този смисъл това е най-безумното нещо, но когато прибавиш публиката, емоциите и всичко свързано с нея, тогава вече футболът придобива смисъл.