Мнението ви за Хелоуин
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Roger_Federer
- Контакти:
Re: Мнението ви за Хелоуин
Празника си е супер.Ако сте били на Албиона по това време или най-малкото сте гледали и/или чели за празника,знаете за какво става дума,но се правите на патриоти,на това му викам псевдопатриотщина.Естествено,че Halloween винаги ме е кефил,защото е нещо готино и забавно,в Англия например е истинска традиция.Интересното е,че и ние имаме подобни празници,макар и в момента да не се сещам конкретно за името-просто вместо зомбита и вампирив България са кукери,грубо казано.Идеята е сходна общо взето.Празникът е цветен и пъстър и е удоволствие ако си по това време на годината в страна,която го празнува.Между другото винаги съм се питал дали се празнува и в Австралия?
Последна промяна от Roger_Federer на 31 окт 2010 21:22, променено общо 1 път.
messi7 написа:Alex написа:Мноо як празник.......... не разбирам тая злоба - никой не го е*е за вас, ама вие си протестирате срещу империалистите![]()
![]()
![]()
как може във всички държави хората да си изкарват весело ида си правят някакви купони (включително и държавите, които и сега имат култура - не само преди 10 века) само тук все да се дръвчите и да обяснявате на някой кво не трябва да прави - м ине ви харесва не участвайте и толкоз, за мен си е весело празниче
[offtopic]аман от кмплексарщина - всека тема след три реда стига до Ботев, Левски, родоизменници и т.н.![]()
Некви чужденци като ме питат дали мога да им пратя мартенички и те са родоизменници така ли![]()
ми вземете си празнувайте и нова година по българския календар - съвсем ще си личи колко сте ............... и вместо да се дразните на другите хора, че си изкарват добре - да хванете да популяризирате нашта култура, а? ама е по-лесно да си държим прозорците затворени, да не правим нищо и да псуваме, че хората не ни се кефят, пък ние им почитаме рпазниците[/offtopic]
+1 Разберете едно нещо - има хора с всякакви вкусове, интереси, идеали и т.н. Нека си празнуват каквото щат, само да не пречат на другите. Мен ми харесва празника, какво толкова. Обаче много повече тача Кукерите. Но не ми е проблем да празнувам и Хелоуин.
мен също много ме кефят кукерите, ама ми е интересно колко то потресените хората в темата някога са участвали (да си призная и аз от малък все съм бил след гледащите)
още повече ме кефят мартеничките..... е, защо никой за толквоа години не напрай нищо за тяхното популяризиране в европа (пък и толкова емигранти имаме) - еми, да видят какво правят франция и швеция за да популяризират култура... а, ние накрая само мрънкаме срещу империалистите, шото е по-лесно: кибабчита, ракиика и злоба по тяи, дето ще ни превземат

и федерер като отвори темата за вампири - е най-известния вампир е българин, ама като не ни пука за него вече е станал румънец - да не говорим, че и 24 май ще ни откраднат руснаците (и тва не е щото всички други са колонизатори, а щото ние само лежим и после се бием у гърдите ама дракула на еди кой си документ от преди няколко века е българин...)
Последна промяна от Alex на 31 окт 2010 21:24, променено общо 1 път.
[center]
[/center]

- Бижутера
- Контакти:
идиотски празник, измислен от идиоти...лошото е че тука балъците почнаха да го празнуват, с което доказват че и те са идиоти 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
В този ред на мисли, докъде е сстигнало чуждопоклонничеството: реших да ида до супера да си зема нещо и гледам пред вратата на супера няква облечена кат вещица и някав надянал чаршаф
(дали ще празнуват и утре знаят какъв празник е или тва ще е поредния почивен ден от даскало) както и да е викам си. Влизам в супера , зимам си нещо за пиене и хапване , отивам на касата и оо
продавачката надянала някви антенки с които се опитваше май да се докара на фея, но в същност повече го докарваше на хлебарка с престилка
То бива чуждопоклонничество, ама почваме като че ли да тачим чуждите празници , а да забравяме наще. Аз съм твърдо против такива, още повече че празници като св.Валентин и Хелоуин са като че ли най вече комерсиални отколкото какъвто и друг да е 

- messi7
- Контакти:
Бижутера написа:идиотски празник, измислен от идиоти...лошото е че тука балъците почнаха да го празнуват, с което доказват че и те са идиоти
Хубаво и аз съм идиот. Мерси за определението, бахти хората сте, честно

- Cesc Fabregas
- Контакти:
rider написа:В този ред на мисли, докъде е сстигнало чуждопоклонничеството: реших да ида до супера да си зема нещо и гледам пред вратата на супера няква облечена кат вещица и някав надянал чаршаф(дали ще празнуват и утре знаят какъв празник е или тва ще е поредния почивен ден от даскало) както и да е викам си. Влизам в супера , зимам си нещо за пиене и хапване , отивам на касата и оо
продавачката надянала някви антенки с които се опитваше май да се докара на фея, но в същност повече го докарваше на хлебарка с престилка
![]()
![]()
То бива чуждопоклонничество, ама почваме като че ли да тачим чуждите празници , а да забравяме наще. Аз съм твърдо против такива, още повече че празници като св.Валентин и Хелоуин са като че ли най вече комерсиални отколкото какъвто и друг да е

Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Linky написа:Аз съм атесит и всички празниги свързани с църквите са ми абсолютно еднакви...5 пари не давам за тях...не бивало източно православните християни да празнуват на католиците празниците - пълна глупост, не ме касае и не ми пречи, който каквото си иска да празнува , особено с тези църковни празници е върха на тъпотията , стига да не е наистина пречещо..не ме касае.
И на Зарезан е весело и за това хода и тогава на купон и си ми е весело пък американците и англичаните, ако щът да го празнуват
Линки, ако всички мислят като теб, след време няма да има какво да празнуваме, ще се размият всички празници и събития . . . "важното е купон да стаа" . . . ми нали именно запазването на традициите, било то на църковна основа, било то на национална определя тези празници на които ти е весело! Ама неее . . . това ти никога няма да го разбереш . . . именно и по тази причина ти никога няма да се бориш за запазването на тези традиции! Елементарното мислене затрива всичко свято и духовно!!!
ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК Е ОНЗИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА УМ СВЕТЪЛ, СЪРЦЕ ЛЮБЯЩО И ДУША СИЛНА!
venitos написа:Linky написа:Аз съм атесит и всички празниги свързани с църквите са ми абсолютно еднакви...5 пари не давам за тях...не бивало източно православните християни да празнуват на католиците празниците - пълна глупост, не ме касае и не ми пречи, който каквото си иска да празнува , особено с тези църковни празници е върха на тъпотията , стига да не е наистина пречещо..не ме касае.
И на Зарезан е весело и за това хода и тогава на купон и си ми е весело пък американците и англичаните, ако щът да го празнуват
Линки, ако всички мислят като теб, след време няма да има какво да празнуваме, ще се размият всички празници и събития . . . "важното е купон да стаа" . . . ми нали именно запазването на традициите, било то на църковна основа, било то на национална определя тези празници на които ти е весело! Ама неее . . . това ти никога няма да го разбереш . . . именно и по тази причина ти никога няма да се бориш за запазването на тези традиции! Елементарното мислене затрива всичко свято и духовно!!!
Виж обясних ти...
Избора кой какво да празнува е абсолютно негов и ти или, който и да било друг няма никакво право да му казва какво да прави, след като не пречи на общественият ред.Аз съм атеист и приемам църковните празници на "ташак",повечето не ги празнувам , на други гледам просто да се забавлявам, без да следвам дадения обичай защото просото ще е против тезата ми. За националните празници нищо не съм казвал, тях ги почитам и не са поредния повод на който да се напия, а какво съм разбрал и за какво ще се бора го остави на мене, последното изречение вобще няма да го коментирам.Да го формулирам по-лесно , 5 пари не давам за Великден и 5 пари не давам за Хелоуин , но и 2та празника не ми пречат, за националните празници е нещо съвсем различно , а това че на теб Великден или някой друг църковен празник ти се струва свят си е твой възглед , който на мен не ми пречи , но хората трябва да разберат, че другите няма да са на същото мнение като тяхното и например може вобще да не им пука за това.И на мен ми е малко страно да гледам идиоти да се редат в църква и да се чукат с яйца следвайки някаква традиция , но не ме касаят , да си правят каквото си искат , нали така?
Последна промяна от Linky на 31 окт 2010 21:43, променено общо 1 път.
САМО ЛЕВСКИ!
Хора, щом се вдигна паметник на американските българоубийци от националния предател ББ, не се и учудвайте , че и културната деградация не остава по-назад от чуждопоклоничеството!!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
Абсолютно съм ПРОТИВ като толкова им е мерак да празнуват утре деня на будителите.Питам се защо ние не наложиме някой наш празник на другите, а не постоянно да им си даваме задника?
КЗХ!!!
КЗХ!!!
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА