Аз напук на всичко съм оптимист. Един народ с 1300-годишна история няма да изчезне просто ей така. Още някоя и друга година и ще стигнем дъното. От там нататък пътя вече ще е само нагоре. Винаги е било така - когато ситуацията стане най-тежка се вземаме в ръце се изстрелваме нагоре. Така че, въпреки Догановци, Виденовци, Бойковци, мутри, чалга-ку*ви и пе*али, България ще я има и ние отново ще се гордеем, че сме се родили и живеем тук.
На тези, който напускат пожелавам успех. Но един ден така или иначе ще се върнат по собствено желание.
Само мен ли ме притеснява, че нацията пропада и изчезва!!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Само мен ли ме притеснява, че нацията пропада и изчезва!!!
Последна промяна от WeReWoLf на 31 окт 2010 18:49, променено общо 3 пъти.
WeReWoLf написа:Един народ с 1300-годишна история
Всъщност над 4000-история - все пак преди Дунавска България е имало още 11 български държави пръснати из цяла Азия
- wicked1913
- Контакти:
PFCB написа:WeReWoLf написа:Един народ с 1300-годишна история
Всъщност над 4000-история - все пак преди Дунавска България е имало още 11 български държави пръснати из цяла Азия
О боже... разбирам,че си оптимистично настроен на тази тематика ама чак пък толкова... за поява на българска нация може да се говори чак края на 7-ми,началото на 8ми век, като преди това за основоположници се смятат Степната Хунска Империя на Атила(Авитохол - 300г. управление) и наследниците Ирник,Гостун,Кубрат и чак тогава Аспарух, това са единствените ФАКТИ,които имаме за наличието на БЪЛГАРИЯ,които имаме - съдържащи се в "Именник на Българските Ханове" - един от малкото домашни извори за историята на България!
Всичко останало вече е догадки, и тези,които не са научно доказани => не можем да си преписваме някакво минало,за което няма как и да сме сигурни...
Иначе по темата - жалко но факт, това което сами можем да си направим - друг не може да ни го направи!
Сами сме си виновни,че си отиваме, сами сме си виновни,че сме овце и се оставяме на произвола, това е!
фалшива коса - фалшив футбол!
А защо не търсите вина в себе си? Политици, цигани, деградация... точно като наще левскари дето реват от съдията и после някви електрички ги правят смешни. Всичко, ама всичко лошо, което се случва на българина си е заради него, осъзнайте го, стига мрънкахте. Деградирали сме били и сме нямали добро образование. Ами кой е виновен за деградацията - американските филми и интернет или майката дето по цял ден пие кафе с другите тъпи кифли в квартала и таткото дето не излиза от кръчмата и еврофутбола? А на образованието какво ни е? Не се ли предоставя възможност да се образоваш ако искаш? Най-лесно е да кажеш че даскалът е виновен, че детето ти е тъпо като гъз и е също толкова дебело, въпреки че мама и тати не им дава сърце да му изключат компа и да го накарат да си напише домашните и да спортува. Аз уча в Западна Европа и мога да кажа, че в българските училища който иска може да се подготви на ниво не по-лошо от всеки друг гражданин на света. Благодаря на учителите си, че са ми дали тази възможност и на наще, че ми изключваха компа! Ама така като се замисля май циганите са виновни! Да ама не, те не са виновни, че не знаем как да впрегнем тая огромна маса от евтина работна ръка да работи за България както няколко милиона емигранти влачат цяла Германия на гърба си... и то доста сполучливо я влачат. Останаха политиците - били виновни за всичко и нямало как да ги сменим, щото след настоящите идват пак такива маскари. Ами трудно ли е да се направи партия? Как може Волен да влезе в парламента а някой кадърен да не може? Най-са ми смешни такива псевдо патриоти като Слави и КО, дето ако искат могат да влязат в парламента на бял кон, ама само седят отстрани и плюят по управляващите. Не става само с мрънкане по форумите, трябва и малко действия. Не, не говоря да вдигаме революция а просто да възпитаме следващото поколение по-добре от настоящето, да бъде по-грамотно, по-амбицирано и по-гласно. Поне малко! Все пак това трябва да е земната мисия на всеки човек- да направи детето си по-добро от него!
ПП: Може да ми е твърде наивно и повърхностно мнението, но в него има много истина, която не може да пренебрегнем и да продължим с мрънкането!
ПП: Може да ми е твърде наивно и повърхностно мнението, но в него има много истина, която не може да пренебрегнем и да продължим с мрънкането!
- wicked1913
- Контакти:
Само ще помоля хора "милеещи" за България, които обаче случайно не са в Нея да не пишат, не зависят от тях нещата!
фалшива коса - фалшив футбол!
-
bluesupport
- Контакти:
Toninik написа:А защо не търсите вина в себе си? Политици, цигани, деградация... точно като наще левскари дето реват от съдията и после някви електрички ги правят смешни. Всичко, ама всичко лошо, което се случва на българина си е заради него, осъзнайте го, стига мрънкахте. Деградирали сме били и сме нямали добро образование. Ами кой е виновен за деградацията - американските филми и интернет или майката дето по цял ден пие кафе с другите тъпи кифли в квартала и таткото дето не излиза от кръчмата и еврофутбола? А на образованието какво ни е? Не се ли предоставя възможност да се образоваш ако искаш? Най-лесно е да кажеш че даскалът е виновен, че детето ти е тъпо като гъз и е също толкова дебело, въпреки че мама и тати не им дава сърце да му изключат компа и да го накарат да си напише домашните и да спортува. Аз уча в Западна Европа и мога да кажа, че в българските училища който иска може да се подготви на ниво не по-лошо от всеки друг гражданин на света. Благодаря на учителите си, че са ми дали тази възможност и на наще, че ми изключваха компа! Ама така като се замисля май циганите са виновни! Да ама не, те не са виновни, че не знаем как да впрегнем тая огромна маса от евтина работна ръка да работи за България както няколко милиона емигранти влачат цяла Германия на гърба си... и то доста сполучливо я влачат. Останаха политиците - били виновни за всичко и нямало как да ги сменим, щото след настоящите идват пак такива маскари. Ами трудно ли е да се направи партия? Как може Волен да влезе в парламента а някой кадърен да не може? Най-са ми смешни такива псевдо патриоти като Слави и КО, дето ако искат могат да влязат в парламента на бял кон, ама само седят отстрани и плюят по управляващите. Не става само с мрънкане по форумите, трябва и малко действия. Не, не говоря да вдигаме революция а просто да възпитаме следващото поколение по-добре от настоящето, да бъде по-грамотно, по-амбицирано и по-гласно. Поне малко! Все пак това трябва да е земната мисия на всеки човек- да направи детето си по-добро от него!
Много точно си го казал! Българинът винаги е чакал някой друг да му решава проблемите и най-лошото е че продължава да го прави! Държавата да построи стадиони, ама ако може без пари да се влиза, децата да излизат професори от училище, ама ако може ние въобще да не ги поглеждаме, запалтите да се вдигнат, ама пак да си клатим краката по цял ден. Е няма как да стане!!!
Айде стига бе,щели сме да изчезнем след 25 години.През какво ли не сме минали в миналото,но сме се запазили,България ще я има много след нас,затова не се тревожете
Най-лесно е да избягаме от България,то и затова сме на това дередже де,всеки гледа да се спасява към чужбина,не обвинявам никого,но при това положение наистина не ни чакат светли дни,което разбира се не означава че едва ли не ще изчезнем от картата на света!
ZARAA написа:Айде стига бе,щели сме да изчезнем след 25 години.През какво ли не сме минали в миналото,но сме се запазили,България ще я има много след нас,затова не се тревожетеНай-лесно е да избягаме от България,то и затова сме на това дередже де,всеки гледа да се спасява към чужбина,не обвинявам никого,но при това положение наистина не ни чакат светли дни,което разбира се не означава че едва ли не ще изчезнем от картата на света!
Предпочитам да изляза в чужбина, да видя как и защо хората се спраят по-добре от нас и после да се върна. Така ще помогна много повече, отколкото да си седя в УНСС щото съм "патриот" и затова не искам да напусна БГ!
baltimore написа:За мен последният човек работил за БЪЛГАРИТЕ е Тодор Живков.
учи повечко преди да изказваш толкова лекомислено мнението си ! Нима не знаеш че Бай Тошо собственорьчно засели огромна част от циганите в Бьлгария преврьщайки ги в бьдещи инкобатори за гласуване и укрепването на комунизма ? Е комунизма падна,но инкобаторите останаха,а и от там сега идва цялата трагедия... за сьжаление статистиката показва,че до 2060 година големите ни градове ще си останат обитавани от бьлгари,но всичко останало
ZARAA написа:Айде стига бе,щели сме да изчезнем след 25 години.През какво ли не сме минали в миналото,но сме се запазили,България ще я има много след нас,затова не се тревожетеНай-лесно е да избягаме от България,то и затова сме на това дередже де,всеки гледа да се спасява към чужбина,не обвинявам никого,но при това положение наистина не ни чакат светли дни,което разбира се не означава че едва ли не ще изчезнем от картата на света!
и
Toninik написа:А защо не търсите вина в себе си? Политици, цигани, деградация... точно като наще левскари дето реват от съдията и после някви електрички ги правят смешни. Всичко, ама всичко лошо, което се случва на българина си е заради него, осъзнайте го, стига мрънкахте. Деградирали сме били и сме нямали добро образование. Ами кой е виновен за деградацията - американските филми и интернет или майката дето по цял ден пие кафе с другите тъпи кифли в квартала и таткото дето не излиза от кръчмата и еврофутбола? А на образованието какво ни е? Не се ли предоставя възможност да се образоваш ако искаш? Най-лесно е да кажеш че даскалът е виновен, че детето ти е тъпо като гъз и е също толкова дебело, въпреки че мама и тати не им дава сърце да му изключат компа и да го накарат да си напише домашните и да спортува. Аз уча в Западна Европа и мога да кажа, че в българските училища който иска може да се подготви на ниво не по-лошо от всеки друг гражданин на света. Благодаря на учителите си, че са ми дали тази възможност и на наще, че ми изключваха компа! Ама така като се замисля май циганите са виновни! Да ама не, те не са виновни, че не знаем как да впрегнем тая огромна маса от евтина работна ръка да работи за България както няколко милиона емигранти влачат цяла Германия на гърба си... и то доста сполучливо я влачат. Останаха политиците - били виновни за всичко и нямало как да ги сменим, щото след настоящите идват пак такива маскари. Ами трудно ли е да се направи партия? Как може Волен да влезе в парламента а някой кадърен да не може? Най-са ми смешни такива псевдо патриоти като Слави и КО, дето ако искат могат да влязат в парламента на бял кон, ама само седят отстрани и плюят по управляващите. Не става само с мрънкане по форумите, трябва и малко действия. Не, не говоря да вдигаме революция а просто да възпитаме следващото поколение по-добре от настоящето, да бъде по-грамотно, по-амбицирано и по-гласно. Поне малко! Все пак това трябва да е земната мисия на всеки човек- да направи детето си по-добро от него!
Две мнения в които се съдържат страшно много истини! Евала, за което! Докато не разберем, че в нас е проблемът няма да стане! По цял ден съм свидетел на търсене на вината в околните, но не и в самия себе си. Ученик съм, 11 клас, ей богу такива говеда няма като учениците, лошото е, че не са само учениците.. То продължава и след като излязат от училище.. Разбирате ли, че все даскала виновен.. До един момент се стараех да им покажа, че не са прави, а срещах единствено негативизъм.. Правете си сметка! Подкрепям ви напълно с вашите мнения! Отивам, уча в чужбина и се връщам тука! Все пак нали някой трябва да оправи тази държава, АКО НЕ СМЕ НИЕ МЛАДИТЕ НАДЕЖДАТА, ТО КОЙ Е НАДЕЖДАТА!??!?!?!?!