Националният ни интерес, ако Германия беше спечелила войната

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Националният ни интерес, ако Германия беше спечелила войната

Мнениеот kartago » 31 окт 2010 01:58

Siegfried написа:
Madridist написа:
Siegfried написа:
Немците са разполагали с всепризнатия за най-силен танк за всички времена - ПАНТЕРА!!!

Всепризнатия за най-силен танк за всички времена се казва Т-34 ,който е в пъти по-добър от Пантерата. Това е доказано нагледно в прословутата битка при Курск,най-голямото танково сражение в историята, когато Пантерата е напълно разбита от много по маневрените и бързи Т-34. Самият Т-34 в доста класации, печели първото място за танк на века ;) http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=9195

Жалко, че класацията не е реална или пък безпристрасно създаден.

Хахаххахахахахаха, е как да не се смее човек, а? Момчето ти пише факт! Дава ти пример, на което ти като "магаре на лед" отговаряш, " епа нема пък!", "ней така"! Що бре? Ми на така! Щот не е така, не е безпристраСно създаден тоз класация и толкоз! Хахахаххахахахахаха, ама се посмяхме с тебе тази вечер! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2010 02:08

Руските танкове са бракми , Пантера е бил най-бързият и същевременно точен танк в историята, ти изобщо знаеш ли какво е Пантерата всъщност ?
Кланяте се на комунистическата ламарине , докато същевременно е имало танкове , които са били създадени в движение , но пак се надминавали противниците си. Картаго, постът ми не те засяга, така че не отговаряй.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 31 окт 2010 02:10

Въпроса е много много спорен.Реално Германия винаги е била губещ съюзник през годините,печелившия такъв е САЩ и след урокът от Първа Световна Война,България твърдо трябваше да е срещу силите на Оста и Хитлер и изобщо-Германия.Но в никакъв случай със СССР.Урокът е бил ясен още 1918 г. - новия световен лидер е САЩ и едни опитни политици(какъвто е Ататюрк за Турция по онова време) веднага щяха да ориентират България към световния колос.Иначе да,германците са ни дали карт бланш за Македония,но покрай нашите земи алчния български задник(както е било и през Балканските войни) хуква...пак към изконни гръцки земи и да завладява Гърция.От простотия,цяла армия е пратена там в елинско,че после да плащаме репарациите с години задето сме били окупатори.Солун та Солун,изконни гръцки земи,елински,но лакомията на Бай Ганьо не ни е позволила да си запазим 2/3 от Македония и излаза на Бяло море.Това са били нашите цели и възможности,защото нито цяла Македония е българска,нито пък Дедеагача там е бил български,но историята,шанса ни дава излаз на Бяло море,2/3 от Македония....нашите обаче искат още гръцки земи,искат Истамбул-мечта от Средновековието,а не се сещат,че и Симеон Велики в най-славните дни на България освен 3-те морета е стигал да драпа само по стените на онзи проклет град.За съжаление се е зародила мечта,да стъпи там българския крак и знаем,че тази мечта води до погрома при Чаталджа и проиграва шанса да вземем сума ти тракийски земи.Националния ни интерес е като малка страна умело да лавираме между големите,а ние не сме лавирали,не,ние просто сме се навирали между шамарите и като са пратили американосите летящите крепости Б-29 са сринали 1/3 от София.Още 1939 е ясно,че Германия няма да спечели войната.Защо?Ами защото в другия лагер са Великобритания и Франция,а тези страни са тясно свързани със САЩ и САЩ рано или късно пак тях ще подкрепи.Японските самурай са смели и Япония тогава е била реален противовес на Щатите,но все пак за разлика от тях нямат ресурси и пак след няколко години война със сигурност ще отстъпят.Изобщо смешна работа.А и нека да помислим АКО немците бяха спечелили - тези теории за жизненото пространство на Райха накъде щяха да се обърнат - Райх там,Райх в руско,Райх над нас,Райх до нас...и турците така 14 век заобикалят и поглъщат васалите си - нас,сърбите и т.н.,че чак до Виена стигат.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 31 окт 2010 02:16

Siegfried написа:Руските танкове са бракми , Пантера е бил най-бързият и същевременно точен танк в историята, ти изобщо знаеш ли какво е Пантерата всъщност ?
Кланяте се на комунистическата ламарине , докато същевременно е имало танкове , които са били създадени в движение , но пак се надминавали противниците си. Картаго, постът ми не те засяга, така че не отговаряй.

Зиги, как може да кажеш на черното бяло. Точно тези "комунистически ламарини" биха супер модерните Пантери при Курск. Точно същите тези "комунистически ламарини" и бракми имаха дейно участие при превземането на Берлин и спечелването на редица битки от ВСВ. А тази класация,която ти давам е изготвена от един канал,който се казва Дискавъри. Айде нека не се правим на по-големи католици от папата. И на теория, и на практика е доказано,кои са най-добрите танкове. ;) Аз лично не се кланям, на никой, за мен комунистите и нацистите са правени от едно тесто, просто гледам реално фактите. А според тях, Т-34 са много по-добри от Пантерите. Нацистите имат предимство в други неща(балистичните ракети-ФАУ 2),но специално за танковете, нещата са доста разлинчни ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2010 02:18

Madridist написа:
Siegfried написа:Руските танкове са бракми , Пантера е бил най-бързият и същевременно точен танк в историята, ти изобщо знаеш ли какво е Пантерата всъщност ?

Зиги, как може да кажеш на черното бяло. Точно тези "комунистически ламарини" биха супер модерните Пантери при Курск. Точно същите тези "комунистически ламарини" и бракми имаха дейно участие при превземането на Берлин и спечелването на редица битки от ВСВ. А тази класация,която ти давам е изготвена от един канал,който се казва Дискавъри. Айде нека не се правим на по-големи католици от папата. И на теория, и на практика е доказано,кои са най-добрите танкове. ;) Аз лично не се кланям, на никой, за мен комунистите и нацистите са правени от едно тесто, просто гледам реално фактите. А според тях, Т-34 са много по-добри от Пантерите. Нацистите имат предимство в други неща(балистичните ракети-ФАУ 2),но специално за танковете, нещата са доста разлинчни ;)

Абсолютно не съм съгласен. Руските са спечелили , защото са били повече !!! Но в сравнение с Пантерата са били по-тромави и не толкова прецизни в изстрелите.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 31 окт 2010 02:22

Т-34 е танкът.Пантера,докато излезе 1 пантера руснакът строи 10 Т 34-ки,ако трябва ще жертва 3-4 и на таранен удар,за да елиминира немецът,както са правили на Курск и са спечелили.Руснаците имат афинитет към простотата на изработката на оръжията,цели се ефективност,бързо въвеждане,лесно обслужване и толкоз.Други търсят красота,здрави брони,няма братче,онова ти вади цели дивизии от танкове от конвейра при това съвсем нелоши,добре направени силуети които компенсират по-слабата броня.Само пример ви давам - немците измислят едно малко известно оръжие - автоматичната щурмова пушка Щурмгевер 44,грубовата,леко грозна,ефективна,но я отричат...руснакът я хваща и след 2-3 години се появява нейно копие,оръжието което е символът на оръжията,може би най-използваното оръжие в историята - АК 47.Хеклер кох,М 14,който е стрелял с калашника знае и кален,и прашен пак ще стреля,такава е и Т 34-ката,а немския танк макар и хубав,лъскав,малко кал,малко мръсотия и блокаж
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 31 окт 2010 02:24

Siegfried написа:
Madridist написа:

Абсолютно не съм съгласен. Руските са спечелили , защото са били повече !!! Но в сравнение с Пантерата са били по-тромави и не толкова прецизни в изстрелите.

Как може да напишеш такова нещо,че Т-34 е по-тромав :shock: :shock: :shock: Пантерата е тежал около 44 тона с максимална скорост от 45 км в час, а Т-34 е около 30 тона и е достигал скорост от 55-60 километра в час. Всеки,който е чел малко по темата, ще ти каже,че Пантерите са в пъти по тромави, тежки и бавни от Т-34.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2010 02:26

Това няма как да е вярно, защото по Нистори ченъл гледах точно филм посветен на военните машини по време на ВСВ. И съм убеден , че Пантерата е по-бърза и по-точна от руските простотии. Човек, били са нужни 3-4 руски танка, за да спрат една Пантера. :lol:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 31 окт 2010 02:31

Siegfried написа:Това няма как да е вярно, защото по Нистори ченъл гледах точно филм посветен на военните машини по време на ВСВ. И съм убеден , че Пантерата е по-бърза и по-точна от руските простотии. Човек, били са нужни 3-4 руски танка, за да спрат една Пантера. :lol:

:shock: Аз ти давам статистики, от официални документи на ВСВ. Има си музеи. Там ги има и двата танка и са претеглени. Това е нещо много просто и лесно. Искаш ли да се хванем на бас,за каквото кажеш,че Т-34 е по-лек и бърз от Пантерата. Значи ти самият си противоречиш. Първо,аз ти давам една класация на Дискавъри, и според теб тя не е безпристрастна и обективна, сега след пет минути ти ми даваш за пример History Channel и какво си бил гледал там :roll: Провери в Гугъл, виж тонажа и на двете машини и пак коментирай. Не какво си гледал някога,някъде си. Много е лесно да се провери :roll:

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2010 02:35

Tank Panzer - 28.3 tonnes.
T-34 - 44 tonnes.

Official statistic of the International War Knowledge and Weaponry. (IWKW)
Има хора и с друго мнение.

Върни се в “Свободна зона”