Какво мислите за играта на Ботев - има ли развитие?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

TONDO
Контакти:

Re: Какво мислите за играта на Ботев - има ли развитие?

Мнениеот TONDO » 29 окт 2010 23:06

Момчета, общо взето всички се обединяваме около мнението, резултати има налице , но нещо в играта куца. Ще си позволя да направя едно предложение с уговорката, че незнам как точно стоят нещата.

- Според мен трябва да има отделен помощник треньор по физическа подготовка и за нея да се отдели поне половината време от подготовката на отбора. Силова и за издържливост. Футболистите трябва да са атлети. Това е фундамента върху който трябва да се изгради един футболист. Като цяло физиката на всичките ни футболисти е крехка. Аз не знам имат ли някаква база или зала където да водят изобщо някаква подготовка в тази посока. И на това да се наблегне още от юношите и децата. Може би ползват някакви зали на стадиона от другите спортове, но ако е необходимо да се отделят средства и да се оборудва собствена - и да се ползва от всички детски юношески формации. Да им се направи някаква програма и всички възрасти да са задължени да водят определен брой часове специализирана физическа подготовка. Иначе не можем да изискваме от един футболист да се пребори в единоборство, да подаде или да стреля точно, ако той е израсходвал силите си още докато догони някоя топка и когато я достигне те вече краката му треперят или едвам диша, камо ли да направи нещо футболно. И забележете още нещо - поне половината футболисти (не само нашите) нямат необходимата физическа сила да направят достатъчно силен удар от границата на наказателното поле, дори когато няма защитник наблизо до тях.
Това е първо нещо което може да се постигне без да си някакъв природен футболен талант, а само с труд, дисциплина и организация. Това трябва да е задължително за всички наши футболисти. Имено тогава на тази основа ще изпъкнат още повече футболните им качества и ще могат да се развиват.

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 29 окт 2010 23:11

TONDO написа:Re: Какво мислите за играта на Ботев - има ли развитие?

Миналата година имахме една единствена победа и то срещу най-слабият отбор в групата! Сега имаме 12 победи и един равен - има ли развитие според теб?
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
tinko
Контакти:

Мнениеот tinko » 29 окт 2010 23:23

ilian12 написа:За мен има развитие. Преди 4 месеца нямаше Ботев, а сега сме най-убедителния водач във "В" групите.

Да вземем вратарския пост. Само допреди 4 мача 90% от нас смятаха, че нямаме свестен вратар, но какво стана след това. Кой ни извади от мачовете с Арда, Родопа и най-вече Марица? Това да го пишем ли като плюс на Бакалов? Аз лично смятам, че трябва. Защитата: Нямаме десен бек, левия се пропуква. В средата е добре. Гуджев и Недко се справят добре като вътрешни халфове. Проблемът ни са външните халфове: всичките контузени ... Недко се опитва, но ги няма този поглед и бърз, извеждащ пас. Нападението е добре.

За съжаление отбора не е балансиран: Добри нападатели, но няма кой да ги захранва, добри разбивачи, но слаби бекове. Вратар с добър рефлекс, но получихме и доста лесни голове.

Николов=+

Рахов=++, Байрев=+, Учиков=-

Гуджев= ++, Недко=+

Манчев=+-, Танчевски=-

Курдов=++, Асенов=-, И. Христов=+-, Костадинов=-, Площаков=+-, Хаджифейзула=+-, Какалов=+, Байрев=+-

Батинов=--, Соичков=-, И. Енчев=-, Фанев=-, Васко=+-, А. Огнянов=-, Р. Донев=-, Кр. Кръстев=-

В крайна сметка =16+ и 18-

Твърдо смятам, че Бакалов трябва да бъде оставен да работи. Изпълнението на целите които той самия постави ще е доказателство за треньорските му умения. Да завършим полусезона 1-ви с 7-10 точка аванс пред 2-рия. После да се направи добра зимна подготовка и след това да правим оценка на играта на отбора.

ilian12 е напълно прав. Вратаря не е лош, Проблемът е в липсващия синхрон в защитата.

Потребителски аватар
dagger1912
Контакти:

Мнениеот dagger1912 » 30 окт 2010 01:25

Аз мисля, че на мача с Родопа нямаше много положения пред нашата врата, че дори и да ни е спасил. Дори мисля, че онзи гол е заради него ... Верно и защитниците не си свършиха работата, но от такъв ъгъл да ти е мушне .. Той въобще не си пазеше ъгъла, дори остана малко изненадан като му вкараха гола, но за другите 2 мача съм съгласен с Илиян. Чесно казано на мача с Родопа като му вкараха гола се сетих за Лилчо Арсов ... Трудните ги лови, а лесните му ги вкарват ... :mrgreen:

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 30 окт 2010 06:42

dagger1912 написа: Лилчо Арсов ... Трудните ги лови, а лесните му ги вкарват ... :mrgreen:

Лильо си беше хазартен тип, това няма нищо общо с вратарските му качества :lol:
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
емо73канар
Контакти:

Мнениеот емо73канар » 30 окт 2010 12:35

Само нещо да поясня,Бакала никога не е искал да бъде треньор,но стана такъв за да може да се спестът парите за такъв. ;) ;) ;)

canary
Контакти:

Мнениеот canary » 31 окт 2010 07:52

Спокойно бе юнаци!!! Повечето от тия момчета са още деца дето вика, освен това събраха в отбор преди 3-4 месеца(държа дебело да го подчертая) и вие вече искате мачкане и натиск по терена, противника да не диша. Спокойно!!! Нали затова беше зора и за В групата. Да поиграят тази година заедно, да се види кой става и кой не за отбора, за направят 1-2 хубави подготовки пък после да почваме с коментарите. За мен лично тези момчета са достойни за уважение, защото в най-тежкия момент те се нагърбиха да бранят славата на отбора ни. РЕСПЕКТ към всички тях. Смело напред и Само БОТЕВ!!!

П.П. К.р за онези които си позволяват да ругаят по футболистите по време на мач!

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 31 окт 2010 10:45

От както Бакалов сформира отбора, съм пропуснал два мача - контролата с Гълъбово и за аматьорската купа с Марково, всички други - контроли, за купите, за първенството ги гледах.
Моят извод:
израстваме !!!
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
Pride_of_London
Контакти:

Мнениеот Pride_of_London » 31 окт 2010 11:16

Как няма да има напредък, как няма да има развитие, та ние стартирахме от нулата.Не се заблуждавайте, няма да е никак лесно оттук насетне.Учудващо добре вървим във В група и почти сигурно ще я спечелим, но тепърва предстоят трудните мачове в така наречения професионален футбол.

С две думи - има развитие.

Потребителски аватар
plovdivchanina
Контакти:

Мнениеот plovdivchanina » 31 окт 2010 12:15

Имаме голямо развитие аз съм гледал почти всички мачове от началото на сезона и мога да кажа, че има мачове в които смазваме противника по всички показатели, а в други явно си мислим, че той сам ще падне, но вкарваме примерно един или два гола и мача си го решаваме макар и с малко голови положения. Този отбор е събран на 1 юли и докато се сработи няма да е много лесно естествено, като се има впредвид, че идват и нови футболисти нормално е понякога да не са сработени на сто процента.

По постовете нещатата стоят така Илия Николов беше много плют в началато, но показа, че е стабилен вратар и в последните мачове няма грешка. За Петър Стоичков не мога да дам конкретна оценка, но бих казал, че като втори вратар става. На десния бек имаме Петко Фанев, който за мен започна чудесно и немога да си обясня защо беше заменен впоследствие от Стефан Учиков, който се вижда, че мястото му не е там, а в средата на терена. В средата на отбраната имаме супер стабилна двойка между Ангел Рахов и Владо Байрев, които ни спасяват в някои ситуации, много стабилни и двамата стълбове в отбраната. На левия бек Антон Огнянов е доста колеблив почна добре в началото, но нещо напоследък не ми харесва как играе. За Илиян Енчев бих казал, че може да играе на всеки един пост от защитата и замества достойно всеки, ако някой е контузен или наказан. Васко Василев-Стълба е най-големия той е талисман на отбора и без него няма да е същотото.

В халфовата линия за крилата нямам и една забележка Ридван, Стефчо, Светльо, Кака, Илиан и Краси са толкова равностойни, че всеки може да играе по-всяко време. В средата Васко Гуджев е перфектен Недко си е на годинки и е нормално да не играе винаги на ниво, но се старае до колкото може. Ники Манчев си е чудесно попадение, че си го върнахме очаква да видя и от него гол от далече :lol: . Танчовски също си е на годинки, но бих искал да го видя в игра, защотото той е боец и би ни помогнал. Митко Байрев е чудесен също никакви забележки към него. Донев има качества, но просто конкуренцията е убийствена и той няма шанс да играе не случайно има само 4 мача. Пейо Батинов си е дупка от всякъде единстевено нещо, което направи от началото на сезона е онзи гол срещу Чирпан, като прехвърли вратаря на Чирпан, но прави уникални грешки и дава много грешни пасове мисля, че зимата той ще бъде освободен.

В нападение Наско бележи средно по 1.5 гола на мач, което е уникална успаваемост Пльоко започна и той да бележи в последните мачове надявам се да го прави и за бъдеще.
Изображение

Върни се в “Ботев”