Защо Любо Пенев?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Защо Любо Пенев?

Мнениеот msm » 09 мар 2009 02:55

В последните няколко дена, много неща се изговориха във връзка със смяната на Д.Пенев с Л.Пенев. Днес в предаването на К.Савов имаше и допитване, дали се одобрява смяната. Резултатът бе 30% -да и 70% -не. За това искам да изкажа своята позиция по въпроса. Първо казвам, че напълно одобрявам тази смяна.
Още с първите си стъпки по закупуването на ЦСКА, Титан АС заявиха , че искат да направят от ЦСКА истински европейски отбор. Още тогава те казаха ,че ще има и доста промени в клуба включително и в управлението. Както всички знаем, до сега те нямаха пълната власт в клуба, за да започнат тези промени по-рано (януари месец). Не знам дали са щели да изчакат подобна издънка, като тази с Пирин за да направят смяната, но мисля че тя дойде точно в най-подходящия момент. Вярно е ,че стана много бързо и изненадващо за всички, но първия кръг (16-ти) от първенството дойде и нямаше време да се обявява официално с почести и фанфари. А защо трябваше да се махне Д.Пенев? Както и преди се е случвало, Д.Пенев е спасителят в най-критичните ситуации, в които изпада по някога и ЦСКА и Нац.отбор. Но с времето и възрастта, се вижда че той губи от хъса си и големите амбиции, които трябват на треньора за повишването на качеството на играта. Силата на чичо Митко, както всички знаем, е в откриването на мади таланти и стратегията за определен мач. За това мястото му в клуба е задължително. От поста на съветник ( или някава подобна длъжност ), той ще е безценен със големия опит и съветите си, за треньорите на всички формации в ЦСКА. Явно е имало някакви предварителни разговори между Титаните и Любо Пенев, щом като на момента са се обадили и той се е съгласил. А щом те са имали такива намерения, то момента е точно сега. Вижда се ,че отбора има потенциал и са добре подготвени физически, но им трябваше наистина човек, който да ги хъса и да ги настърви (както се казва), за да заиграят по-добре и на по висока скорост. Любо Пенев е доста сериозна личност ,и като футболист се е доказал със неприримостта за победата. Сега е момента, да покаже тези си качества и като треньор. Но по-добре да се започне от сега, от колкото в по късен етап на шампионата. Никой със сигурност не знае, дали Л.Пенев ще успее да покрие желанието и амбициите на новите собственици и феновете за силен отбор, но това е риска. Ако се получи, то есента за европейските турнири ЦСКА ще има възможността да направи така желания от всички пробив в Европа. Ако не се получи, лятото може да се търси нов треньор.
Надявам се ,че с амбицията на Л.Пенев и опита на Р.Здравков и испанския помощник Хесус Паредес, ЦСКА ще стане желания от всички нас, силен европейски отбор

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Защо Любо Пенев?

Мнениеот kartago » 09 мар 2009 04:12

Хмммм..........., по принцип, много се покрива с моето мислене, като тема! ... Сигурен съм, че няма човек в България ( от по-старото поколение ), който да не уважава Д. Пенев, имам в предвид, онова лудо американско лято...., там и левскари и цскари вкарваха голове, абе просто българи!!! ...... Тоя даваше шанс на най-добрите, а не на пристрастията!...Наистина откривател на таланти, но....кога?! В миналият век....! Не че виждам сега "супата" как ще вдигне този отбор, наистина е много по-печен на интервютата, може да говори ( като мутра от 96-а година, но това си му е стила ) дано да надъха някак си отбора, защото слаб Левски и слаб ЦСКА, това си е тъпо! От друга страна, не се прави по принцип така ( ама само в Европата ), един мач загубили и край!!!!! Ма нали бяха абонирани за първите места, преди да дойде това БФС........ Аз лично се моля, да не се е опредилили предварително шампиона, и пак да няма некви админастративни проблеми, щото като българин се дразня, когато ЦСКА имаха много добър отбор, някой ги подведе....., много се надявам Левски да изкара отбора, който може да ни представи тази година достойно, но...........не вярвам, честно!!!..... В момента са безкрайно слаб отбор.............Който иска да ме напада, казвам си мнението, това което виждам за сега!!!...........

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 09 мар 2009 07:36

истината е, че Л. Пенев трябваше първо да бъде тренер на някой по-посредствен отбор по примера на Балъков. Видя се, че и Стоичков така тръгна - от горе да върви към по-на високо. Поста тренъор в Левски и ЦСКА е сериозно предизвикателство и нито Л. Пенев, нито Велев са за тоя пост.

Потребителски аватар
Deliba6
Контакти:

Мнениеот Deliba6 » 09 мар 2009 09:08

k_oleto написа:истината е, че Л. Пенев трябваше първо да бъде тренер на някой по-посредствен отбор по примера на Балъков. Видя се, че и Стоичков така тръгна - от горе да върви към по-на високо. Поста тренъор в Левски и ЦСКА е сериозно предизвикателство и нито Л. Пенев, нито Велев са за тоя пост.

Абсолютно!!! Шансът на Л. Пенев е в т. нар. му помощник... защото е смешно европейски шампион да е помощник на незнаен треньор, ама нейсе! Ако може да се изучи в движение може и да стане, но много се съмнявам! Време е Велев да си вземе за помощник Рийкард. :lol:
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 09 мар 2009 09:20

Да, наистина Л.Пенев няма опита на треньор в клубен отбор, и точно в това се състои рискът. Но пък, колко треньори с опит се изредиха в ЦСКА от 15 години насам, и какво постигнаха на европейско равнище? До кога да въртим все едни и същи треньори, като Ст.Младенов, А.Никодомов, Ал.Станков, П.Марков и др? За това време единствените по-добри резултати за ЦСКА са, две победи над Байер Леверкузен, една победа над Ливърпул и две равенства с Нюкясъл. Но това не е достатъчно, за клуб като ЦСКА. Ето защо трябва да се търси нещо ново и по прогресивно. И защо това да не е Л.Пенев. Рискът си е риск, но както съм казал в мнението ми: ако стане добре, ако не стане лятото да се търси нов човек, но не и от нашите познати "специалисти".

DelPierro
Контакти:

Мнениеот DelPierro » 09 мар 2009 09:54

Любо беше невеоятен нападател - мн борбен , умен и съобразителен футболист! За трениорските му качества за съжаление никой не знае какви са , дори самият той! Мисля че цска за пореден път направиха пълна глупост - пак изкупихме вс некъдърни чужденци в БГ А групата , уволниха Пената посредата на сезона и сега какво очакваме, кога малката пена ще се издъни и ще го махнат и него?! Според мен трябва да се заложи на един наставник , бил той и Любо , за по-дълго време! Също така и на един по-постоянен отбор- сега купиха 10 играчи 4-5 от които титуляри, не се прави така тези трансфери се правят лятото! А пък този младеж Муши за мен е почти пълен идиот, нещо като гошо христов! Силно се надявам да греша и той да покаже нещо , но в 2 мача досега той освен че спираше топката с ГЪЗ друго не направи!
УСПЕХ!!!!!

Потребителски аватар
Модератор ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Модератор ЦСКА » 09 мар 2009 10:15

Ето ви, един малък цитат от тази статия http://topsport.ibox.bg/comment/id_2015720626
Един от най-успешните ни футболисти зад граница - Любомир Пенев, събра великолепен екип. Кондиционната форма е основният проблем на тромавия български футбол. Сега идва испански специалист от екипа на Луис Арагонес, който може да изгради отбор на светлинни години пред конкурентите в "А" група и достоен за европейските турнирни битки. Пред ЦСКА има розово бъдеще, а Левски и Литекс получиха голям конкурент за шампионската титла тази година. ЦСКА и Пенев-младши започват модернизацията на българския футбол.

който може да звучи грандомански и илюзорно, но това е надеждата и очакванията на всички привърженици на ЦСКА. Знам ,че опонентите ни ще кажат "мечтайте си" , но пък какво пречи да се опита. Всички искаме силен български футбол, а той няма да дойде без да има някаква промяна. Е, в ЦСКА са решили да я започнат, а пък дали ще се получи, ще видим.

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Мнениеот POPCORN » 09 мар 2009 10:45

Aз съм ЗА!Трабваше промяна.Д.Пенев не можеше да се изкаже, явно и не можеше да нахъса футболистите, имах чувстовто, че не познзва имената на играчите, на някой от тях.Не може в сряда вечер, той да не излезне веднъж от скамейката и да н каже нещо а да седи в нея и да гледа.Разбирам ако играехме футбол като Барселона да няма нужда, ама бяхме трагични в тоя мач.Нве може мача да се играе на армията и ти да м ииграеш с един нападател и то срещу Пирин!!!!!Лщбо е ЦСКАР, трябва да му се даде шанс.Иначе кой друг?Кажете ми кой друг българин?Само където докара тоя испанеца вече, печелиме много.Кога ще дойде друг път такъв човек в БГ отбор?Никога, защотото сме като индиянци?Успех на ЛюБо!
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 10 мар 2009 00:39

Когато Левски назначиха Стоилов той също беше без капка треньорски опит.И с малко доверие стана най-успешният им треньор .Мисля че и ние трябва да постъпим така.Да му се доверим, не след един неуспешен мач да кажем че не става , че е абсолютен некадърник.Дори и тази година да не станем шампиони. То другата ще сме шампиониУспех Любо... и другите да духат супата. :D

Потребителски аватар
Red Hot
Контакти:

Мнениеот Red Hot » 10 мар 2009 10:08

Момчета ще ми каже ли някой, чий треньор беше Гуардиола преди да се захване с Барселона. Хайде не си упражнявайте само писането, Любо има достатъчно знания и капацитет за да се справи със задачата ЦСКА шампион. Колкото до Димитър Пенев, той просто е изчерпан за съвременния футбол, да той може да открива и препоръчва таланти и думата му ще тежи.
Убеден съм, че ако всичко във финансирането на клуба е наред много скоро ще заприличаме на един нормален европейски клуб.
Men are born to succeed, not to fail!
Henry David Thoreau

Върни се в “ЦСКА”