Какво мислите за играта на Ботев - има ли развитие?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Re: Какво мислите за играта на Ботев - има ли развитие?

Мнениеот slash1912 » 29 окт 2010 12:49

chepa 1912 написа:
slash1912 написа:Резултатите на Ботев имат развитие,което е най-важното!Не забравяйте,че играем във "В" група!Просто тази година трябва да бъде избутана,за да станем отново професионален отбор и тогава всичко ще си дойде на мястото.
Да попитам тези,които критикуват играта на отбора и треньорските качества на Бакалов-кой отбор от четирите В групи играе по-добър футбол от нас?

Марица примерно - гледах ги с Нафтата

Добре,но това е един мач,а освен това на кое място е Марица?
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 29 окт 2010 12:55

Да попитам тези,които критикуват играта на отбора и треньорските качества на Бакалов-кой отбор от четирите В групи играе по-добър футбол от нас?

аз съм за Бакала, но искам отбора още от сега да играе като най-силния от "Б" група. ЩЕ СТАНЕ. А догодина макар и в "Б" група да е по-силен от повечето отбори от "А"група
Добре де, що не земеш да прочетеш темите до сега???? На много от въпросите дето задаваш там ще намериш отговора. От 14 поста по темата, ти имаш 8 - сам ли си пишеш????

А ти не се заяждай с човека, вълнува се и иска да знае.Нали за това е форум. И аз смятам че много работи стават без много да се шуми. Може би така трябва но...

относно играта мисля че на футболистите им липсва мотивация( не парична).На мача с Родопа играха до втория гол, и то пак без много да се напрягат, а след това направо спряха.

TONDO
Контакти:

Мнениеот TONDO » 29 окт 2010 12:58

Chepa1912 ми взе думите от устата. И друго - аз не искам в Б гупа да сменим играчите и треньора , после за А група пак ли , за евротурнирите пак ли ще ги сменяме. Сега е момента, най късно в Б група да се изгради ядрото на отбора - а след това да взимаме - максимум 1 или 2 , ама наистика много силни (ако клуба има възможности) играчи на сезон. Иначе Левски и ЦСКА така сменят играчи и треньори и вижте докъде са стигнали - за смях в Европа.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 29 окт 2010 13:09

Аз също смятам,че има какво да се желае от играта,но сега не е момента за промени!!!На полусезона като теглим чертата и видим къде сме ще е времето и за анализи и за нови играчи и ако трябва за нов треньор.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

TONDO
Контакти:

Мнениеот TONDO » 29 окт 2010 13:32

Slash - една дискусия между феновете с нищо не ангажира клуба - ръководството , ако наистина е силно и на място както всички искаме - би трябвало да си има стратегия за действие, която да си следва. Ние си изказваме нашето мнение тук , някой ако прецени , че има нещо полезно в дикусията да се съобрази , не е казано, че това е еднствено вярно.

Аз съм много против с толкова лека ръка да се сменят играчи и треньор, особено треньора според мен в никакъв случай на полусезона. Ако имаш финасова възможност да си позволиш скъп треньор - по добре да го вземеш възможно най-скоро - за да има време да работи до А група. Ако си наистина финасово стабилен няма 1 година няма чак толкова да ти натежи на бюджета дори в Б

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 29 окт 2010 15:00

Я да се замислим за събитията, преди да даваме оценка за играта. Почнахме с едни момчета и един стил на игра. После към отбора се присъедини Н.Курдов и Ботев промени начина на игра. След това Марин се пробва да играе с плеймейкър - пак промяна. Какалов и Манчев се присъединиха към Ботев, а Стефан Костадинов се възстанови от контузията - промяна в стила на игра. За какво развитие да говорим?
Като оставим настрана тези събития, в момента М.Бакалов и К.Видолов търсят най-добрия вариант за Ботев, на база на играчите с които разполагат. Промени ще се правят и занапред. Тази е годината в която може да се експериментира със състави и схеми на игра. Нека не се заблуждаваме, че ще видим постоянство в стила ни. Още повече се очакват и нови играчи, който отново ще завъртят всичко с краката нагоре. Не виждам с какво е виновен Марин, че чак и го сменихте. И САФ да дойде и той ще почне с експериментите.

TONDO
Контакти:

Мнениеот TONDO » 29 окт 2010 15:12

В такъв случай можем да сме спокйини, че нещата са под контрол. Искам да попитам някой който е по-информиран - липсата на професионален статут ли е основната пречка да започне да се гради отборът който чакаме или това може да стане още на полусезона , след като вече нещата са ясни финансово и организационно.

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 29 окт 2010 15:36

Как да мотивираш отбор газещ наред, да продължи да го прави. Отговорът е - много трудно. Има приказка: "Кучето скача според тоягата." И с нашите е така. Направиха няколко победи с голям резултат и решиха, че само щом стъпят на терена, всички ще удрят глави в земята и ще викат: "Да сахиб, да ефенди."
Да де ама не така мислиха момчетата от Гигант и Димитровград и ... знаете резултата.
Напълно съм съгласен с Бакалов, че в загубата от Димитровград имаше и нещо позитивно. А именно отрезвяването.

От друга страна съществува и феноменът ... да го наречем "Какалов-Манчев". Двамата, а и не само те, се появиха по-късно и веднага станаха титуляри. Поставете се на мястото на останалите. Започваш нещо, тренираш и играеш - колкото можеш, печелиш мачове и ... изведнъж се появяват двама и заемат мястото ти. Не е приятно и определено не е мотивиращо. И тук не става въпрос само за двамата, чиито места в титулявния състав "изстинаха". Подобен феномен има и сред останалите. Посято е "СЪМНЕНИЕ" в схемата: "Раздаване докрай = титулярно място". Това може сериозно да промени отношението на мнозина. След време нещата ще се уталожат, но към момента е нормално. Не забравяйте, че става дума за млади момчета. За тях всичко все още е само бяло и черно. На тяхната възраст и аз бих реагирах така. С времето нещата стават малко по-други. Човек се учи да поставя "отборното" над "личното" и пр., но СЛЕД време.

Съгласен съм и с твърдението, че Бакалов има работа по мотивирането на играчите, но не бих заел по-крайна позиция. Момчетата са българи, а ние принципно имаме тежки проблеми с мотивацията /в най-широк смисъл/. Най-видимия пример е Бербатов.
В крайна сметка, може би играта куца, но пък има резултати, тоест нещата не стоят толкова зле.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

TONDO
Контакти:

Мнениеот TONDO » 29 окт 2010 16:02

Ki Cho - разбира са че не са зле, дори са много добре - преди старта на първенството едва ли някой си представял такава преднина пред 2-ия. Но точно сега ще си проличи силната ръка на Бакалов. Той трябва да каже как да играят Какалов и Манчев в името на отбора, ако трябва и по-твърдо да го каже - за да разберат по младите кой кара влака - а не да се оставят старите пушки сами да се нагърбват със всичко и да се разчита на тяхните индивидуални качества. Така се постигат 2 неща младите знаят своето място и защо са на терена и какво трябва да правят - и второ когато някой е контузен или не е във форма отборът знае как да играе - а не е лежал преди това на гърбовете им - и като дойде такъв момент се чудим какво да правим и как да се оправдаваме с липса на мотивация и психически проблеми

Trickstyle
Контакти:

Мнениеот Trickstyle » 29 окт 2010 16:17

Тъй-като само си чешите езиците,а Тондо направи 20 поста една тема...ще ви кажа следното,дали е добър треньор Бакалов,ще си проличи на полусезона с подготовката която направи. Уви,нивото на "В" група е такова,че ако ще и в Узунджово да ги прати момчетата после пак ще мачкат. Фактора публика момчета...това изпускате. Айде сега се замислете,примерно ако БОТЕВ с тези играчи,играеха мачовете си пред 100 човека да речем какви щяха да са резултатите. Дали в Ботев се работи правилно,ще се види след края на сезона във "В" група. С това какво ще бъде привлечено,каква подготовка ще бъда направена и прочие. Да за момента нас ни устройва,но истината е,че трябва още много работа. Шапка свалям на г-н Бакалов за това което направи с БОТЕВ! Развитие има навсякъде...административно,игрово,база и прочие. Трябва време това е. Трябва да минем през "В" група,за да трупат момчетата опит. А такива на които им е нужен такъв са доста.

Айде като по-темата ще вмъкна и нещо от мен. Кой според вас е откритието за момента?
- Ангел Рахов - много стабилен в защита!
- Наско Курдов - просто...наистина може да играе в силно първенство в силен отбор!
SINCE 1912

Върни се в “Ботев”