Мнениеот agrex » 28 окт 2010 18:05
Въпреки,че сезона не е завършил,мисля,че можем да направим някаква равносметка.Както вече споменах на друго място тук, Левски не е случаен отбор и хората,които го управляват не могат да бъдат случайни.В това отношение мисля,че в момента няма по-подходящ от Гонзо за поста спортно технически директор. Той е борбена и непримирима личност,гори в играта/и като шеф/, а и мисля,че е научил и доста други важни неща за футбола през тези години.Негово право и задължение е да избере треньора.Аз имам известни резерви към Ясен Петров,но кой би могъл да твърди със сигурност,че неговото привличане през този сезон е грешка? Спомням си как изглеждаше отбора последните 3-4 години.Трагедия.Бездушна и безидейна игра.Никаква сполучлива селекция. Пълна дезорганизация на всички нива в клуба. Футболистите се мъчеха на терена, мъчеха и нас и топката.
Слава богу, за всички е видно,че сега не е така.Ако трябва да направим кратка ретроспекция на мачовете от началото на сезона,нещата изглеждат по следния начин.Левски играе и печели мачовете си със красива и резултатна игра.Има страхотен централен нападател и бързи,резултатни и грамотни крила.Халфовете също не са слаби,може би и защитата,но се иска работа,много работа и тактическа дисциплина.Не можем да очакваме на пример подвизи от Иво Иванов.До вчера момчето играеше на село/без да обиждам Берое/и естествено ,че му е трудно. Съжалявам за Бензукан,но Гонзо знае най-добре .В момента е вярно,че има спад в играта на отбора,но за това си има причина. Слабите мачове на Левски са не повече от три, срещу Черноморец, Сливен и Спортинг.Отдавна Гошо Петков трябваше да не е в отбора.Както и да играеш,като нямаш сигурен вратар,усилията на отбора остават напразни.Да не навлизам в подробности, всички знаем за какво иде реч.Добре,че надявам се,повече няма да пази. Другата причина е в контузиите и непостоянството на Тасевски и Йовов. Липсата им прави Гара не така ефективен.За съжаление Огнянов не може да ги замести. От много време го чакаме да се развие,но аз не забелязвам особен прогрес и поради липса на друг ,става само за резерва,но не и за халф на който може да се разчита в тежки и отговорни мачове.Може би е грешка,че не се дава повече шанс на Кривия, но Гонзо и Ясен решават. Мача в Ловеч беше илюстрация на грозното и гнилото в българския футбол.Никой не може да ме убеди,че това,което се случи там е случайно.Беше ми интересно само как ще го направят.И ето претекста - удара с лакът на Гаджев ! Гледах го най-малко 20 пъти,но такъв не видях.Последвалите наказания само потвърдиха,това което очаквах.Вярно е за съжаление,че накрая сами се бихме.Трябва да се научим да играем по-смело срещу отбори като Литекс, особено когато сме гости. Това в момента е голям минус за отбора,но се надявам,момчетата да разберат,че когато си в Левски,играеш за победа,независимо къде.Мисля,че Гонзо може да им предаде поне част от своя хъс и спортна злоба. Що се отнася до титулярния състав,мисля,че не сме чак толкова зле. В защита беговете са добри със забележката,че Минев няма алтернатива.Иванов и Милиев просто трябва да се научат да играят един за друг и да синхронизират действията си.Паническите и без адресни изчиствания,които наблюдаваме в някои мачове трябва да се забравят. Е,вижда се,че имаме нужда от класен централен защитник,но я го намерим я не.Затова трябва да разчитаме на тези които имаме в момента.В халфовата линия очаквам Дарко да направи поне един наистина силен сезон.Мисля,че и той самия го осъзнава.Йовов все още е класа,особено в завързаните мачове.В нападение остава Слори да ни докаже,че не е случайно тук.Така,че мисля,всичко от тук нататък зависи от Гонзо и Ясен.Нека им се доверим.Отбора ни в този си вид има бъдеще и вярвам,че ще го докаже още на мача с Лил.
И САМО ЛЕВСКИ!!!