vaskonti написа:honda написа: За вчерашния мач - мач,който обещаваще да бъде интересен ,но бе опорочен от съдията. Няма да пиша,че подмина игра с ръка в наказателното поле на Литекс- 2 пъти

,единия пък от които топката беше прелетяла 9 метра и ръката на Янев беше над главата му
Ами коментирай нарушението, след което топката се "удари" в ръката на Янев. Освен това защо смяташ, че трябва да се свири дузпа за удар от половин метър в ръката?
Да оставим настрана,че показа картоните абсолютно целенасочено за Левски на Тасевски- червен и съвсем случайно жълти на двамата дефанзивни халфа,всеки знае че дефанзивните халфове са играчите които получават най-често картони поради естеството на играта им.
Ами коментирай защо на Тасевски му спести картон когато осакати Бодуров в началото на мача.
Гледах мелето над 10 пъти ,ами аз не виждам играч на Левски да удря( да блъска и да хваща- да,но не и да удря),докато отстрана на Литекс имаше доста удари. Защо не показа червен картон на този който бушонира Мюлдер?
На първото мога само да се усмихна

Мюлдер беше ударен от Дока с глава. Само че това стана в момент, когато холандеца се опитваше да изкара бразилеца от мелето, беше го хванал през кръста и Дока просто се опита да се обърне рязко назад и при завъртането го удари със задната част на главата си. Това се вижда добре от камерата зад вратата на Литекс и става към края на мелето. На клипа по-горе не се вижда, това става малко след края му.
А между другото какво ще кажеш за удара на Гаджев, заради който стана това меле?
Какво е написал за прекъсната опасна атака на Левски, спряна поради сигнал със свирка от публиката на Ловеч,когато Жо без видима причина хвана топката с ръце.
Какво трябва да отсъди съдията когато някой играч хване топката с ръце без причина? Естествено фаул за противника! Жо се е объркал, ок. Но нарушението си е нарушение.
Между другото кой позволи да се влезне на стадиона с лазер и със съдийска свирка?- Дали всичко не е било организирано предварително
Тия неща много ли е трудно да се прекарат през която и да е охрана на който и да е стадион? Не мисля. Освен това Янев също беше осветяван с лазер при някои от нарушенията, това също се видя.
Удара в ръката на Пл.Николов не е от половин метър, а от доста по далечно разстояние- все пак между Пл.Николов и играча на Левски има още един играч на Литекс и му се удари във външната ръка - разсточнието е минимум 1,5 метра. По правилник се счита ,че удар няма ако топката е минала разстояние по-малко от една нейна обиколка,което е доста по-малко от 1,5 метра. За справка половин метър е около 2 пъти диаметъра на топката. В случая разстоянието е явно доста повече от цитираното от теб. Половин метър е разстоянието между лакъта и китката на Пл.Николов приблизително. При втория случай топката лети около 9 метра и удря Янев в ръката.- Неизвестно за какво сигнал не последва.
В мелето участвамт общо 8 играчи на Левски (толкова ги преброих) и 11 играча на Литекс повечето от тях се бутат, дърпат ,държат и т.н. От записа се вижда ,че единствено Ив.Иванов ,Дембеле и Д.Младенов и вратаря на Литекс се опитват да разтърват . На всеки един от останалите участници може да бъде показан червен картон. Но все пак се показва съвсем различен критерий за блъскане(надявам се правиш разлика межди блъскане и удар

) на Тасевски се показва червен картон(напълно заслужено). Но защо на Берберович и Том се показват жълти картони за УДАРИ,а на Тасевски червен за блъскане,като особено този на Том стана на 2 метра пред очите на съдията при идеална видимост. Между другото този удар ,който нанесе Том в карате се нарича мае-тоби-гери и е забранен за използване на състезания по карате,но явно не е забранен за използване във футболни мачове от играчите на Литекс( подобно изпълнение имаше и миналата година от Кишишев срещу Жо).
Удар на Гаджев ,аз лично не видях -има някакво бутане,но не и удар,ако има удар играча на Литекс би трябвало да падне назад,а не напред както пада. Все пак говорим за доста елементарна динамика.

. Ще ти бъда много благодарен ,ако ми покажеш ситуацията при която Мюлдер държи Дока и,който без да иска го удря с глава- аз лично гледах мелето много много внимателно ,но не видях нищо подобно.
Разбира се ,че има нарушение ,за ситуацията в която Жо хвана топката след фалшив сигнал от съдията,но по правилник следват доста тежки наказания за домакина.

- интересно дали ще бъдат наложени. Между другото на СП през 1982 на мач между Франция и Кувейт 4:1 беше отменен редовен гол на Франция след подобен сигнал,но това е прецедент.
Не е въпроса дали въпросните предмети могат или не могат да бъдат вкарани на стадиона- отговора е не трябва,не е позволено. Пропуск на домакините.Точка по въпроса. Отбора си носи последствията за действия на своите привърженици. Аз лично не съм видял Янев да е бил осветяван с лазер от публиката на Левски. Ще ти бъда много благодарен,ако можеш да защитиш тезата си с доказателства. Аз лично не видях камера от страната на публиката на Левски,която евентуално да може да хване подобно осветяване

.