Фърги отговори на критиките на Уейн Руни !!!

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
n_baev
Контакти:

Фърги отговори на критиките на Уейн Руни !!!

Мнениеот n_baev » 21 окт 2010 16:34

Сър Алекс Фъргюсън категорично отхвърли обвиненията на Уейн Руни, че Манчестър Юнайтед вече е отбор, който не може да привлича най-големите световни звезди и клубът няма бъдеще.

Мениджърът на "Червените дяволи" даде подробно интервю, в което обясни причините за спада във формата на отбора, както и защо през лятото не бе много активен на трансферния пазар.

"Да запазиш успешната си серия не е даденост в нито един клуб. Винаги съм вярвал, че най-дългият период на успех е 4-годишният цикъл. Много рядко се случва някой отбор да постигне повече от 4-годишен цикъл на успехи. През миналия сезон ние почти го направихме. Бяхме на само една точка от това да спечелим титлата за 4-ти път", обясни Фърги.

"Ние сме осъзнали, че за да поддържаме високо ниво на конкурентност, трябва да инжектираме млади играчи в този отбор. И ние правим това в последните три или четири години. Още преди време знаехме, че Гигс, Скоулс и Невил няма да играят вечно. И следователно нашата политика бе да развиваме млади играчи в този отбор".

"Веднъж преди години един от играчите ми каза, че Руни и Роналдо не са достатъчно добри. Можете ли да повярвате? Според него те не са достатъчно добри и той няма намерение да ги чака да достигнат нивото си. Това е, което се случва. Това е проблемът с потенциала - хората не могат да разпознаят потенциала. Много слаби са в това отношение".

"Аз през целия си живот съм идентифицирал потенциала на младите играчи. Аз познавам потенциала, аз знам как да го развивам. И знам как да имам вяра в него. Младоците могат да те изненадат, когато им дадеш шанс. И това е смисъла на този клуб. Така че като видите Манчестър Юнайтед в момента с тези млади играчи, не можете да си представите какво ще бъде след 3 години, защото не мислите за това".

"По отношение на големите трансфери, ще инвестираме когато дойде време. Това лято не беше удачен момент за мен. Нямаше стойност. Имаше само един играч, който бих искал да имам, но той избра друг отбор. Според мен той изобщо не искаше да дойде в Англия. Някои хора просто не искат да напускат родината си, това е част от живота. Някои хора просто са щастливи в родината си. Други обаче нямат проблем да напуснат и Манчестър Юнайтед винаги е бил привлекателна цел за всеки играч. Но ако не искат да напуснат страната си, ние забравяме за тези играчи".

"По отношение на бъдещето на Манчестър Юнайтед, има много неща на наша страна. Историята, уважението на хората към нас. Ако ви кажа колко позвънявания получава секретарката ми всяка седмица от агенти на играчи, които искат да играят за нас. И не говоря само за случайни играчи. Говоря за играчи от почти всеки отбор в света. Ще останете шокирани. Това е защото отборът все още има този фантастичен романтизъм и уважение от всички".

След това Фърги използва интересен пример да обясни защо според него Уейн Руни иска да напусне въпреки всичко.

"Понякога гледаш на полето и виждаш крава. И си казваш - тази крава е по-хубава от моята. Това е факт, хората си го мислят. Но в живота нещата не стават така. Вероятно кравата е същата като твоята. Така че трябва да приемем това - някои играчи искат да мислят, че другаде ще им е по-добре. Но това не е така".

"Както казах, спечелихме 3 поредни титли и бяхме на само една точка от четвърта. Не стана и на нас това не ни хареса и съответно сега искаме да направим нещо по въпроса. Ще се оправим. Имам пълното самочувствие за това. Имаме добра структура в клуба. Имаме точният персонал, точният мениджър, точният изпълнителен директор, който е страхотен човек. Няма никакви проблеми в Манчестър Юнайтед, абсолютно нищо не е сбъркано. Така че ще продължим".
We`ll drink a drink a drink
To Eric the King the King the King
He`s the leader of our football team
He`s the greatest
Centre forward
That the world has ever seen

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Re: Фърги отговори на критиките на Уейн Руни !!!

Мнениеот Frankie Lampard » 21 окт 2010 16:42

Давид Вия е искал сигурно :lol:

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 21 окт 2010 16:56

Няма значение кой е искал, но обърнете внимание на думите му за младите футболисти, те са адски поучителни
Изображение

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 21 окт 2010 16:57

Или Спас Делев. :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 21 окт 2010 16:59

Много верни думи каза ... общо взето една от малкото емблематични фигури в съвременния футбол е САФ .
Българийо, събуди се!!!

DidoManUtd
Контакти:

Мнениеот DidoManUtd » 21 окт 2010 17:01

Да си жив и здрав и продължавай. Вярваме ти ! Ако рябва шутирай оня шут Рууни още зимата и толкова, дрисльото ако не играе в Англия няма никакъв шанс за развитие. Струва ми се че ще изглежда по жалък и от Оуен например в Реал.

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 21 окт 2010 17:17

Тоя Рууни наистина ще се окаже много прост. Ако не се осъзнае, по-добре ще е да си ходи. Само разваля атмосферата в отбора.

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 21 окт 2010 17:51

Frankie Lampard написа:Давид Вия е искал сигурно :lol:

Не можах да разбера кое ти е толкова смешно?! Защо да не иска Давид Вия? Качествен футболист, който щеше да пасне на отбора, докато в Барселона се изгуби между останалите играчи!

[offtopic]Не се чувствай длъжен да дразниш във всяка тема пусната за Манчестър Юнайтед![/offtopic]
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 21 окт 2010 17:57

nikiwm написа:Тоя Рууни наистина ще се окаже много прост. Ако не се осъзнае, по-добре ще е да си ходи. Само разваля атмосферата в отбора.

Какво да очакваш от бивш играч на карамелчетата :o
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

daredevil
Контакти:

Мнениеот daredevil » 21 окт 2010 18:14

Няма, защото всичко е истина.

Върни се в “Манчестър Ю”