kartago - за какво да се обиждам ? Уважавам мнението на всеки , дори когато е коренно различно от моето . Локо София няма да ги коментирам , това е работа на феновете им . Но пък искрено и в добрия смисъл им завиждам затова , че отбора им е изграден почти изцяло от български играчи . При това млади .
Приятелю , аз също съм поиграл доста години футбол ( на юношеско ниво ) . Това което прави Балъков е да нареди пред защитниците 3-ма дефанзивни халфа ( въртят се само изпълнителите ) малко пред тях един който поне на книга трябва да се явява свръзка с нападателите . Които по правило , с изключение на вчерашния мач са бързи нападатели - тим Емил Костадинов . Казано в цифри отбора и грае в система 4-3 -1-2 , която срещу по-силни съперници преминава в 4-3-2-1 . Отбора излиза на първо място да не допусне гол и чака грешки на противника . Четери нулеви равенства от 10 мача е повече от показателно . Лошото е , че отбора няма изпълнители за тази схема . Нямаме типичен плймейкър който да играе зад нападателите , нямаме и нападател който да бележи голове . Самия факт , че за 10 мача отбора е отбелязал 9 гола ( + 1 автогол ) от които 5 след статични положения и само 2 след комбинация която да изведе нападател на голова позиция говори много . Не може голмайстора на един отбор афиширал амбиции за място в тройката да е защитник .
Черноморец - Локомотив Сф 10ти кръг
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Черноморец - Локомотив Сф 10ти кръг
Conan написа:nore написа:Conan написа:.................
А какво направи Тошев от началото на сезона досега
Тошев и той не става, но е с една идея по-добър от Мориц.
Лично мнение, да не вземе да се обиди някой сега?!
В новия Лис Муйтис ми е надеждата, а и определено има какво да покаже.
Суха статистика
Тошев - 46 мача за Черноморец - 1914 изиграни минути - 2 гола - 2 асистенции
Мориц - 26 мача - 919 мин - 3 гола
Разликата между Мориц и Тошев е, че Мориц в желанието си да се докаже повече вреди на отбора, отколкото да помага. Пак казвам - много желание и хъс има в момчето, но няма нужните качества за самостоятелни пробиви през повече от един защитник, а той постоянно това се опитва да прави. Не подава когато трябва и не търси свободни съотборници.
Conan написа:Мутийс е класа над Койта . За мен показателя за един нападател са отбелязаните от него голове . А за Койта усещането ми е , че едва ли ще бележи по-често от Тошев . Може да бъде полезен срещу отбори от ранга на Академик . При тактиката на Балъков ( 7 дефанзивни футболисти и каквото стане напред ) присъствието на Койта на терена е безсмислено .
Тук съм на същото мнение, с тази разлика че според мен Койта все пак ще отбележи повече голове от Тошев.
Нападателно дуо събира овации на „Лазур”
Феновете на „Черноморец - Бургас" имат нови любимци. Срещу „Локомотив" /Сф/ истински фурор направи дуото в атака Муса Койта и Муйтис Лис. Те заиграха в тандем от началото на второто полувреме, когато Лис влезе като резерва. С негова подкрепа едрогабаритният франзуцин разгърна широко потенциала си. Муса се развихри, като усети, че до себе си има партньор, на когото може да сваля топката и да комбинира. Мощният таран обра овациите в единоборствата, след които опонентите му изхвърчаха като тапи. Имаше и моменти, в които Койта тичаше с противников футболист на гърба си, без това да го затруднява. Конгоанският национал пък загатна хитрия си футболен нрав с нестандартни отигравания. Муйтис взриви трибуните с рядко красива задна ножица, а после ознаменува официалния си дебют със синята фланелка с победен втори гол.
Никак не бе случайно, че когато Муса трябваше да бъде сменен, той първо поздрави „съдружника" си в офанзивата, а после посрещна бурните аплодисменти на публиката.
Аплодисменти, с каквито след края на мача бяха засипани Лис и всички футболисти на „Черноморец - Бургас".
„Тези двама футболисти тепърва ще радват с играта си публиката не само в Бургас, а и в България, прогнозира мениджърът на „Черноморец -Бургас" Красимир Балъков след мача.
Това е от официалния сайт и явно изразява гледната точка на клуба от което пък следва, че Лис и Муса ще играят често заедно в атака.
nore написа:Нападателно дуо събира овации на „Лазур”
Феновете на „Черноморец - Бургас" имат нови любимци. Срещу „Локомотив" /Сф/ истински фурор направи дуото в атака Муса Койта и Муйтис Лис. Те заиграха в тандем от началото на второто полувреме, когато Лис влезе като резерва. С негова подкрепа едрогабаритният франзуцин разгърна широко потенциала си. Муса се развихри, като усети, че до себе си има партньор, на когото може да сваля топката и да комбинира. Мощният таран обра овациите в единоборствата, след които опонентите му изхвърчаха като тапи. Имаше и моменти, в които Койта тичаше с противников футболист на гърба си, без това да го затруднява. Конгоанският национал пък загатна хитрия си футболен нрав с нестандартни отигравания. Муйтис взриви трибуните с рядко красива задна ножица, а после ознаменува официалния си дебют със синята фланелка с победен втори гол.
Никак не бе случайно, че когато Муса трябваше да бъде сменен, той първо поздрави „съдружника" си в офанзивата, а после посрещна бурните аплодисменти на публиката.
Аплодисменти, с каквито след края на мача бяха засипани Лис и всички футболисти на „Черноморец - Бургас".
„Тези двама футболисти тепърва ще радват с играта си публиката не само в Бургас, а и в България, прогнозира мениджърът на „Черноморец -Бургас" Красимир Балъков след мача.
Това е от официалния сайт и явно изразява гледната точка на клуба от което пък следва, че Лис и Муса ще играят често заедно в атака.
Тук ще се съглася с теб - много е възможно именно това да е двойката нападатели на отбора . Дали ще е успешна ще се разбере . За едно полувреме не могат да се направят някакви генерални заключения . Добрата новина е , че Фернандес все по често ще се заседява на пейката ...където му е мястото . Дори според мен , вече е излишен . Същото се отнася и за Педриня и дос Сантос .
Що се касае за Педриня и Дос Сантос така и не ги одобрих. Виж, Фернандес е как да кажа: Стръвник. Умее да настрои и публика и съотборници и противници, но е непостоянен. Има хъс - това е. За Хайри никой нищо не казва. Аз вече смея да твърдя, че това е един от най-добрите защитници в нашето първенство. Миналата година игра малко, но ми се стори дръвце въпреки, че има физика и загатна поврътливост тогава. Сега вече ми се струва, че нашето първенство е застой в кариерата му. Отбеляза и важни голове. Абе класа е момчето. Ако се не лъжа тук в този форум той беше обявен за недоразумение. Ако съм го обявил и аз за такова - се извинявам най-официално и си признавам недалновидността... Мориц - конче вихрогонче, но се старае. Ако малко повече си вдига главата, когато е с топка в крака - добре ще е. Обаче към този момент ако съперника е с чорапи, като неговите ще нарита и ще натръшка и свое и чуждо, което се изпречи на пътя му с ограниена видимост, заради забитата в обувките му глава. Борел - може да спаси невъзможната и да изпусне невероятно лесната топка. добре, че към този момент защитата му осигурява само лесни и невероятни положения. Цветнокожите отпред ( трудно ми е кой Муйтис, кой Койта, кой Лист ) ама имат футболни умения. Двамата си паснаха, като непознати на игра белот. Цакаха и си разиграваха картите единомислено и задружно. Хубавото е, че нямаше кой да им рекне контра. Крумов ми харесва, когато се надбягва по фланга. Центрира коректно и почти винаги към дузпата. За това Койта Мутис Лийс @ сие си чакаше с гръб към вратата, защото, както и Крумов да я завърти все гюмето отиваше към точката за дузпа. Добре, че железничарите разбраха това след цветнокожите иначе и красивите положения и задната ножица и гола на Хайри нямаше да се получат. Иначе втория гол - класика, учебник, аритметия, геометрия, физика, философия, красота и малко механика. Точно, кратко и ясно. С ръка на сърцето си признавам - не моЙ го отигра аз това положение. Не съм сигурен дали и Муйтис Лист Койта @ сие и Старокин запомниха направеното, ама беше шедьовър. Паланков - беше палав и игрив във водата, ама мнооого бавен в сухото - абе земноводен с еволюция клоняща към кал и вода. Нищо лошо - трябват ни и таквиЗи люде. Тошев - както обикновено практикува повечко стречинг, разпъване и разгъване на терена. Игровия си потенциал оставя на разгрявката преди мача, когато играе повече с топката отколкото в същинския мач. Впрочем не съм сигурен дали кондиционния треньор му обявява кога завършва разгрявката, защото оставам с впечатление, че това момче размива събитията.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Честито на всички фенове - голям шлем само за един полусезон!
Гледам сте споменали почти всичко интересно, но сте пропуснали страхотния рейд на ТРаян - мина целия терен като ги мина като флагчета всичките, прекрасни Старокин и Хайри, Мутис ли е, Муйтис ли е - има лебец у туй момче, каква задна ножица само....доста кураж за дебютен мач бих казал. Койта по едно време някъв му се беше качил като на конче, но той продължи да бяга с него на гърба! А какъв рефлекс на Борел само.....Тошев само се пързаляше като на кънки, не става за мокър терен, Балъков добре че го смени. Сега дано да ни зарадват и срещу Калиакра..Евала и на публиката - израства със всеки домакински мач!
Хахах щях да забравя - бях на ложата зад скамейката на Локото - един от щаба им излезе нещо да оспорварешение на Генов, ние го освиркахме, и той се обърна с гръб към нас и постоянно ни показваше среден пръст, ние му викахме лилипут, а той взе да жестикулира още повече, мача свърши, 5-6 момчета отидохме отстрани и го нахранихме стабилно и му казахме че го чакаме вън и той взе да ни се извинява.....Голям смях
Гледам сте споменали почти всичко интересно, но сте пропуснали страхотния рейд на ТРаян - мина целия терен като ги мина като флагчета всичките, прекрасни Старокин и Хайри, Мутис ли е, Муйтис ли е - има лебец у туй момче, каква задна ножица само....доста кураж за дебютен мач бих казал. Койта по едно време някъв му се беше качил като на конче, но той продължи да бяга с него на гърба! А какъв рефлекс на Борел само.....Тошев само се пързаляше като на кънки, не става за мокър терен, Балъков добре че го смени. Сега дано да ни зарадват и срещу Калиакра..Евала и на публиката - израства със всеки домакински мач!
Хахах щях да забравя - бях на ложата зад скамейката на Локото - един от щаба им излезе нещо да оспорварешение на Генов, ние го освиркахме, и той се обърна с гръб към нас и постоянно ни показваше среден пръст, ние му викахме лилипут, а той взе да жестикулира още повече, мача свърши, 5-6 момчета отидохме отстрани и го нахранихме стабилно и му казахме че го чакаме вън и той взе да ни се извинява.....Голям смях
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!
Конан, съгласен съм с тебе - доста баластра има, ако ще се прави успешен сезон...а за комисионите на Балъков, много хора го знаем....ако отборът е в Шампионската лига и тука налага убийствено темпо в мачовете, нямам против...ама да се мъчим с някакви освободени от физическо и да джаскаме топката по всички точки на терена....както и да е де...и аз се радвам на победите, но си имам лично мнение
))

izumrud написа:Конан, съгласен съм с тебе - доста баластра има, ако ще се прави успешен сезон...а за комисионите на Балъков, много хора го знаем....ако отборът е в Шампионската лига и тука налага убийствено темпо в мачовете, нямам против...ама да се мъчим с някакви освободени от физическо и да джаскаме топката по всички точки на терена....както и да е де...и аз се радвам на победите, но си имам лично мнение))
Това за комисионните на Балъков честно казано не го вярвам .Че някои индивиди започват титуляри без никаква основателна причина е вярно . Че има играчи в титулярния състав които ще са резерви в Асеновец примерно - също е вярно . Но да се твърди , че Балъков взима някакви комисионни , под каквато и да е форма ... на мен поне ми е смешно подобно твърдение . По-скоро е вярно , че или скаутската мрежа е пълна скръб , или Балъков прави селекцията на килограм . И на принципа - от 10 все 1 ще става за нещо .