Вярващи ли сте?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Вярващи ли сте?

Мнениеот pomiqrat » 19 окт 2010 21:35

Пак ли такава тема :twisted:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Тракториста
Контакти:

Мнениеот Тракториста » 19 окт 2010 21:37

Аз вярвам в Силата на рицарите Джедаи

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 окт 2010 21:39

YANTRA_FOREVER написа:
Синьо сърце написа:
Cesc Fabregas написа:Аз съм силно НЕвярващ! Не вярвам в някакви недоказани неща, не вярвам в нещо, създадено да манипулира масите! Не вярвам сляпо в някакви неща, само защото искам да съм богоугоден и да ме бута в живота, когато стане напечено! Предпочитам да вярвамв реални неща, а не в някакви предположения и измислици! :idea: :roll:

А кои са доказаните неща?

Че силата , която ни води, тази която може да ни даде много богатства,но и може да ни накаже тежко, е природата.Както и че с дух и воля човек може да постигне всичко.Без "божествени" намеси и т.н.

Малко смесвате нещата. Ако нещо е доказано, в него никой не вярва, а просто ЗНАЕ какво е положението. Вярата е нещо имагинерно, няма нужда от доказателства. Тоест ВЯРА и ЗНАНИЕ са две различни неща, които обаче не си пречат едно на друго.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 19 окт 2010 21:40

de.bil написа:
MORSKI написа:
de.bil написа:За съжаление не съм вярващ, а колко по-лесно би било за мен, ако съм. Тогава човек има отговор за всичко- т.е. няма такъв, но важното е, че винаги може да си намери причина и обяснение за каквото и да е. Иначе съм на мнение, религията е един от инструментите за оглупяване и ограничаване развитието на отделния човек, и оттам на обществото.

аз пък съм вярващ и не се смятам за оглупял и т.н глупости!

Радвам се за теб. Оглупяването е процес, който не се забелязва от оглупяващия ;)
В тежки моменти и аз съм се молел- дори в църква, но това няма нищо общо с религията- в живота лошите неща идват бързо и лесно, докато хубавите изискват много усилия. Това е така и господ не може да го промени.
Имай предвид, че само до преди 20 годин в България вярващите бяха малък процент, а и този народ винаги е бил повече езически отколкото християнски. Сега се повтаря, че трябва да сме християни и вярващи, както преди се повтаряше за социализма и комунизма, което е много по добре от религията. Стига да не го правят същите хора. 8-)

Ами на мен повече ми прилича на оглупяване мнение от хора, които не споделят дадена теория спрямо други, които я споделят в стил- вие сте балъци или вие сте еди какви си щом вярвате в нещо! Това категорично е признак на ниска култура! И на мен ми изглеждат много смешни и оглупяващи разни теории в които вярват различни хора, но всеки може да си избира в какво да вярва, как да живее на кой отбор да е фен и т.н! Така, че подобни обобщения са ми меко казано хммм, смешни и странни! ;)
Кой ти казва, че хубавите неща ще ти паднат от небето? Това е една голяма лъжа и заблуда налагана от атеистите! Това, че си вярващ далеч не значи, че няма да се трудиш и ще чакаш нещата да ти паднат отгоре или т.н! Ти пак си се трудиш, бориш се , просто се оповаваш и на по-висша сила и вярваш в нея! Не виждам проблем?
Вярващите бяха малък процент заради репресиите по комунистическо време! Един от хилядите минуси на комунистите! Преди комунизма процента вярващи и ходещи на църква е бил доста по-голям ;)
А не виждам кой повтаря, че трябва да сме вярващи? Всеки сам избира и не виждам някой да кара друг да вярва в каквото и да е1

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 окт 2010 21:41

vaskonti го каза,нямам какво да добавя!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
G.B.S
Контакти:

Мнениеот G.B.S » 19 окт 2010 21:48

Cesc Fabregas написа:
pronet1 написа:ще стана вярващ ако брадатия слезе и изпие една ракия с мен :lol:

При тея обстоятелства и аз бих повярвал в него ;) преди това-" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: " ми е коментара за ВАШИЯ боК
G.B.S написа:Леле тука пълно с БЕЗБОЖНИЦИ бе.Естествено че има Господ тои нито трябва да се вижда нито да се докосва нито да се доказва.Трябва да го почустваш тва е вярата

И тебе ще те попитам-коя е най-голямата мафия в света? :roll: :o Ей сега ше повярвам в нещо, което ни се спуска отгоре, натрапва ни се ей така-ВЯРВАЙТЕ! в светлото бъдеще :lol:

Че църквата е богата спор няма,че наште попове червиви от пари спор няма.Веднага се сещам и за Митрополита на Пловдив Николаи, ходи с охрана по голяма от на ББ,часовник за 10 хил,имотите не си ги знае съм сигорен.Тва дава право на хората да се дразнят но няма нищо общо с вярата секи сам си я раэбира за себе си.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 19 окт 2010 21:50

cska@1948 написа:
PFCB написа:
cska@1948 написа:За какво да вярвма като нищо хубаво не съм видял от този скапан живот

Ми като не вярваш няма и да видиш нещо хубаво ;)

А ти като вярваш какво си видял,самия исус ли :)

А ти виждал ли си часовникаря в часовника си, докато гледаш колко е часа?

Хайде стига, темата се изчерпа.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Върни се в “Архив”