Вярващи ли сте?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Вярващи ли сте?

Мнениеот vaskonti » 19 окт 2010 21:28

BELIEVE написа:Вярвате ли че Исус Христос е Бог?Вярвате ли Че е възкръснал? Вярвате ли Че спасява и изцелява болести и днес?

[offtopic]Не съм чел цялата тема и сори ако някой е питал, ама защо пишеш частицата "че" с главна буква? Нали това не е божествената частица, която учените търсят от години?[/offtopic]
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 19 окт 2010 21:28

YANTRA_FOREVER написа:
Синьо сърце написа:
Cesc Fabregas написа:Аз съм силно НЕвярващ! Не вярвам в някакви недоказани неща, не вярвам в нещо, създадено да манипулира масите! Не вярвам сляпо в някакви неща, само защото искам да съм богоугоден и да ме бута в живота, когато стане напечено! Предпочитам да вярвамв реални неща, а не в някакви предположения и измислици! :idea: :roll:

А кои са доказаните неща?

Че силата , която ни води, тази която може да ни даде много богатства,но и може да ни накаже тежко, е природата.Както и че с дух и воля човек може да постигне всичко.Без "божествени" намеси и т.н.

Аз пък не смятам, че човек може да постигне всичко, според мен има по-висша сила от нас и тя за мен е Бог! За друг е друго ;)

Потребителски аватар
G.B.S
Контакти:

Мнениеот G.B.S » 19 окт 2010 21:30

Леле тука пълно с БЕЗБОЖНИЦИ бе.Естествено че има Господ тои нито трябва да се вижда нито да се докосва нито да се доказва.Трябва да го почустваш тва е вярата

pronet1
Контакти:

Мнениеот pronet1 » 19 окт 2010 21:30

ще стана вярващ ако брадатия слезе и изпие една ракия с мен :lol:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 19 окт 2010 21:30

аз лично не съм вярващ.

защо ли?

защото масата е маса, столът е стол и сърцето е сърце....няма нищо случайно и за всичко си има причина.
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 19 окт 2010 21:33

pronet1 написа:ще стана вярващ ако брадатия слезе и изпие една ракия с мен :lol:

При тея обстоятелства и аз бих повярвал в него ;) преди това-" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: " ми е коментара за ВАШИЯ боК
G.B.S написа:Леле тука пълно с БЕЗБОЖНИЦИ бе.Естествено че има Господ тои нито трябва да се вижда нито да се докосва нито да се доказва.Трябва да го почустваш тва е вярата

И тебе ще те попитам-коя е най-голямата мафия в света? :roll: :o Ей сега ше повярвам в нещо, което ни се спуска отгоре, натрапва ни се ей така-ВЯРВАЙТЕ! в светлото бъдеще :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
azata
Контакти:

Мнениеот azata » 19 окт 2010 21:33

Да вярващ съм и вярвам в Исус.Преди доста години имаше едни повратности в моя живот и последвалите събития определено ме накараха да вярвам че има нещо по више от нас.Не постя,не спазвам канони,рядко ходя на църква-но истински нося вярата в душата и сърцето си.
Да запеем дружно песента
за отбора в нашите сърца,
Има, има истина една –
тя е само Левски София.
Да нахлуем всички в сектор Г
за да няма повече свине
Няма, няма вече ЦСКА,
има само Левски София.

[rimg]http://img.zamunda.net/bitbucket/Levski-signatyra.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 окт 2010 21:34

Синьо сърце написа:
Cesc Fabregas написа:Аз съм силно НЕвярващ! Не вярвам в някакви недоказани неща, не вярвам в нещо, създадено да манипулира масите! Не вярвам сляпо в някакви неща, само защото искам да съм богоугоден и да ме бута в живота, когато стане напечено! Предпочитам да вярвамв реални неща, а не в някакви предположения и измислици! :idea: :roll:

А кои са доказаните неща?

Имам чувсвтво,че ще се започне отново със спора и темата ще се завърти в омагьосан кръг,кой в какво вярва и не вярва и ще се искат доказателдтва.
А и самият автор и коментарите му в тема,нещо не мога да разбера,какво иска да каже. Дори повече ми прилича на проповед от негова страна,отколкото да дискутира по темата,някак си ми звучат сектански коментарите му.
А колкото до Вярата,да и аз съм вярващ Православен Християнин.

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 19 окт 2010 21:34

MORSKI написа:
de.bil написа:За съжаление не съм вярващ, а колко по-лесно би било за мен, ако съм. Тогава човек има отговор за всичко- т.е. няма такъв, но важното е, че винаги може да си намери причина и обяснение за каквото и да е. Иначе съм на мнение, религията е един от инструментите за оглупяване и ограничаване развитието на отделния човек, и оттам на обществото.

аз пък съм вярващ и не се смятам за оглупял и т.н глупости!

Радвам се за теб. Оглупяването е процес, който не се забелязва от оглупяващия ;)
В тежки моменти и аз съм се молел- дори в църква, но това няма нищо общо с религията- в живота лошите неща идват бързо и лесно, докато хубавите изискват много усилия. Това е така и господ не може да го промени.
Имай предвид, че само до преди 20 годин в България вярващите бяха малък процент, а и този народ винаги е бил повече езически отколкото християнски. Сега се повтаря, че трябва да сме християни и вярващи, както преди се повтаряше за социализма и комунизма, което е много по добре от религията. Стига да не го правят същите хора. 8-)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 окт 2010 21:35

Аз не оспорвам вашите възгледи,а отговарям на темата.Вие имате право да отстоявате вашата позиция-а аз-моята.Не коментирам дали аз или вие сте прави-всеки има своята истина...А ако ще спорим-рова е друга работа ;)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Архив”