"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот pomiqrat » 15 окт 2010 17:23

Синьо сърце написа:
pomiqrat написа:Дева Мария е била изнасилена и така е заченала непорочно

Това вече откровено са глупости.

Естествено. От син на мъжа си
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 17:38

Синьо сърце, не си ми дал нито един отговор на въпросите, които ти зададох. Говорите за "синове Божии", както казах, аз знам за един "син Божи", ти за други чувал ли си? Също така държа да ми дадеш смислен отговор на всички други въпроси, които ти зададох малко по-рано.
Последна промяна от mistreated на 15 окт 2010 17:40, променено общо 1 път.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 17:39

Синьо сърце написа:
megan fox написа:
v.r.s. написа:Кое точно не съществува и не може да се докаже,Христос и събитията случили се тогава ли?

За Хростос съм съгласен, че е реална историческа личноста, която е съществувала!
Но чудесата дето уж ги е натворил е хайде де...
-възкресява мъртвите
-превръща водата във вино
-изхранва 5000 души с 2 рибки и 5 хляба
-ходи по вода
и тн... може да си избереш и от другите му "чудеса"

Или пък баща му на Исус, който забременява жени от въздуха, пали храсти, които докато горят и говорят, унищожава цели градове, а свидителите на това се вкаменяват, ако погледнат назад..., праща потопи, възкресява сина си, но не успява да го свали от кръстта..., създава изобщо целият свят/вселена за 6 дена, ама от там на сетне за нищо не си е мръднал пръстта!

И като цяло да те питам... къде сега е вашият милостив и справедлив бог?! Защо сега не върши никакви чудеса и не помага на така любимите си хора, или поне на тези, които вярват в него?! Защо ви е обърнал гръб на вас вярващите, за нас невярващите ясно защо?!
С какво са му виновни новородените деца в Сумалия, че трябва да измират от глад?!
Значи навремето синчето му направил чудото да изхрани гладните с малко рибка и хлебец, а сега цели нации умират от глад, а господ си седи там на небето (или където седи според вас) и гледа безчувствено?! ДДЗ това доста противиречи на всичките ви убеждения...

И не на последно място: това, което исках да докажеш е, че ако проследиш родословието на Христос ще стигнеш точно до Адам и Ева!!! Да не говорим, че след като бог може да създава хората от кал... ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ МУ Е ТРЯБВАЛО ДА СПИ С ОМЪЖЕНА ЖЕНА (ДЕВА МАРИЯ), А НЕ Е НАПРАВИЛ ХРИСТОС ОТ КАЛ, ТОЧНО КАТО АДАМ?! Да не би вашият любим бог да се е поддал на плътски желания, ПРИ ТОВА С ОМЪЖЕНА ЖЕНА?! Излиза, че сам нарушава собствените си божи заповеди...:"НЕ ПОЖЕЛАВАЙ ЖЕНАТА НА БЛИЖНИЯТ СИ!!!" :? :o :o :o :shock: - ШАХ И МАТ!

Ако беше чел,щеше да ти направи впечатление продължителността на живота на първите хора след Адам.За Зачатието-ако ти е ясен постулатът на християнството,то Син Божи не може да бъде направен от кал,защото съществува открай време заедно с Отец,но може да се въплъти в човешки облик,което и става.Мария е обречена на Бога от родителите си,та ако прочетеш сцената с Благовестието-може и да ти стане по-ясно.Иисус трябва да изпълни пророчествата и да умре по този начин,защото е изкупителната жертва(Агнецът),която уравновесява баланса между грехът и изкуплението...А за подобно нещо се иска Голяма жертва-и за това Отец жертва Единородния Си Син,затова и Иисус е наричан Изкупител.Всъщност ако си направите труд(ти и mistreаted),ще видите че цялата схема всъщност е много стройна и логична,но се потретвам вече-трябва да тръгнеш отначало,От Битие,Изход,Законът,Летописите(много са интересни,между другото),Пророците(още по-интересно),та да стигнете до Новия Завет.Тогава можем да седнем и да поспорим,или да поговорим,ако щете.А,да-Бог харесал Земята,защото случайно се намира на идеално разстояние от Слънцето и предлага идеални условия за органичен живот,случайно има и магнитно поле,което задържа атмосферата и пази от излъчванията,не е нужно да си физик,а да имаш обща култура!Чудесата...ами обърнете се,примерно към Троянския манастир-там има чудотворна икона,води се история за случилото се и може да се запознаете с хора,видели и изпитали чудо.Но естествено това няма да ви удовлетвори и ще чакате на мига да видите някое-пробвайте!Сомалия...споменах вече книгата на Йов-там ще намерите отговорите...А пък и ако прочетете,ще може да зададете далеч по-смислени въпроси за противоречията в Писанията(определено ги има),както и за невъзможните от гледна точка на съвременната археология събития(има ги).Има научна дисциплина"Библейска археология"-там ще видите,че Содом и Гомор са идентифицирани и открити,че Изходът ,както е описан-е невъзможен,че са определени местата на предполагаемия Рай,и така нататък...Чудо...Ами ако аз сега светна с лазерче на човек от преди 2000 години,ще бъде квалифицирано като чудо и огнен меч!А си е просто лазерче!Защо смятате,че петте риби и възкресението не са реалности от физическа гледна точка,а чудеса?Ами ако тези чудеса станат факт от съвременната наука след 40,или 400 години,тогава?Логиката е елементарна-изцерението по "чудодеен"начин е факт и днес-лазерчета топят тумори и правят операции!(да не дава Господ на никой от нас).Помислете малко от тази гледна точка!Аз съм инженер,не вярвам в бабини деветини,но както виждате харесвам и физиката,и Благовестието-не виждам проблем в това.И бъдещето ще продължи да го доказва.А и Иисус е казал,че ще можем да вършим това,което Той е вършил,че и повече дори! Защо мислите,че има противоречие между наука и Бог?
Мисля,че така разговорът вече приключва-не съм теолог,но мисля,че общо=взето ясно формулирах нещата.v.r.s.,как мислиш?
Това с опашката все едно не съм го видял.Просто ми отне повечко време да напиша последното мнение!

Ти как и да ги формулираш няма да те разберат,аз заради това вече не си правя труда,защото е безсмислено и им отговарям като на малки деца.Защото можеш ли да водиш разгавар с някой,който не е запознат с основните неща,на които се гради Вярата.
И както написах темата е друга,но никой не говори по нея и не оспорва фактите,че Христос е бил разпънат,а искат доказателства извън Писанието за съществуването на Бог.Доказателства каквито просто няма как да им дадеш,независимо,че събитията са се случили и са неоспорим факт,дори от самите учени и изслидователи. Доказателства са и чудесата ставащи и в наше време,но както мисля ти цитира Исая, те просто не искат да отворят очите и ушите си,за да ги видят и разберат.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 15 окт 2010 17:45

mistreated написа:Синьо сърце, не си ми дал нито един отговор на въпросите, които ти зададох. Говорите за "синове Божии", както казах, аз знам за един "син Божи", ти за други чувал ли си? Също така държа да ми дадеш смислен отговор на всички други въпроси, които ти зададох малко по-рано.

под синове божии се има предвид тези, които вярват в Бог ;) Не в буквален смисъл синове! Еелемтарно е :roll:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 19:11

v.r.s. написа:
Синьо сърце написа:
megan fox написа:
Най-после! Значи 6-те дни, за които господа е създал всичко са равни на 6000 години!!! Мммм, чудно ами какво да кажем за динозаврите, които са измрели "САМО" преди някакви си 60 МИЛИОНА ГОДИНИ?!!

Първо,това е алегория...Но по повод хапливата забележка-какво,от научна гледна точка,те кара да мислиш,че онзи ден(някой от шестте)е със същата продължителност като днешния?Че скоростта на въртене на Земята е константа?(всъщност е доказано,че не е)?Шах с пешката!

Няма смисъл,на невежия,колкото и да му обясняваш,не направи ли опит да поразсъждава над това което му се казва,няма да разбере нищо и ще си остане невеж,искайки доказателства,каквито разбира се няма и в теорията на Дарвин.
Иначе наистина е много логично от амеба да се образуват водорасли,риби,земноводни,след тях сухоземни същества,маймуната и от нея човека. Тази теория все повече се оспорва от по-голямата част от учените,а нали все пак трябва да се вярва в науката.
А и в Библията не е написано,че Бог е създал единствените хора,а първите хора-Адам и Ева,това не означава,че освен тях не са били създадени и други след това.
Колкото за времето,така е и ти си го цитирал,но...
А и самата тема е за това,че Иисус Христос не е бил разпнат на кръст,което очевидно е глупост написана от някой си Самюелсон,който твърди,че Римляните не са наказвали с разпятие,в чието име очевидно има Еврейско звучене,а се превърна в спор,има ли Бог или не.
Ето тук е проблема,че има хора приемащи една лъжа от някой си,без да се интересуват,дали това което е написал отговаря на истината,като наричат идиоти и малоумници,други,които оборват това безумно твърдение,доказано от историята,че Рим е осъждал на кръстна смърт разбойниците и злодеите.

Пич, за втори път споменаваш евреите (не с добро), а сам вярваш в еврейския бог.Нещо несъответствия долявам тук ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 19:16

MORSKI написа:
mistreated написа:Синьо сърце, не си ми дал нито един отговор на въпросите, които ти зададох. Говорите за "синове Божии", както казах, аз знам за един "син Божи", ти за други чувал ли си? Също така държа да ми дадеш смислен отговор на всички други въпроси, които ти зададох малко по-рано.

под синове божии се има предвид тези, които вярват в Бог ;) Не в буквален смисъл синове! Еелемтарно е :roll:

Аха, а дъщерите човешки кои са и от къде се пръкнаха?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 15 окт 2010 19:19

mistreated написа:
MORSKI написа:

Аха, а дъщерите човешки кои са и от къде се пръкнаха?

Пак провокативен и елементарен въпрос, за такива като теб искаш и дъщери ли да се споменава в Библията?
Усещам, че вие прекалявате с нападките си, а никой досега християнин не виждам да ви е бъзикнал за дарвиновите измишльотини и тем подобни! Така, че ако искате дискусия трябва да се държите на ниво :arrow:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 19:27

v.r.s. написа:
mistreated написа:
v.r.s. написа:А и в Библията не е написано,че Бог е създал единствените хора,а първите хора-Адам и Ева,това не означава,че освен тях не са били създадени и други след това.

Ееее тук направо изби рибата, човече. Кой ги е създали тия другите хора бе, ебаси? Някой друг Бог ли? Вие ни взехте за мезе!

Ти разбираш ли въобще какво съм написал или...?
Това,че ги е създал първо тях,не означава,че след тях не е създал и други. Защото е написано,че те са първите хора,а не единствените създадени от Него и като се проследи родословието на Христос,то стига до тях.А за Библията сърцевината е в духовните неща и Старият Завет е предвестник на Новият Завет,в нея се акцентира върху спасението на човека и изкупване на греха,чрез Синът Божи,който е обещаният Месия.
Но дори да приемем,че те са единствените създадени от него Той им казва: "Плодете се и се размножавайте и напълнете земята и я покорете",така,че до грехопадението не е имало грях и съответно кръвосмешението,ако го е имало,то логично не е било грях.

Ми що тогава продължението на този род е само с Каин и Авел, и нищо не се казва за сестри?А и..... какви на цвят са били Адам и Ева?

ПП-Нещо по преден твой пост, за филмчето по Дискавъри:
в този филм показваха как е изглеждал коренен жител на този район от времето на Римското владичество там.Въобще не съм убеден, че тогава жителите на Юдея и Галилея са изглеждали като европейците сега.Това е моето мнение по този въпрос.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 15 окт 2010 19:44

Сори,имам гости в момента.Но накратко-има разлика между "син Божи" и "Син Божи".Извинявам се,за кои въпроси точно,щото много се разхвърляха нещата-би ли си направил труд да ги изредиш,аз като имам възможност тази вечер с удоволствие ще ти отговоря,доколкото мога!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 15 окт 2010 19:48

mistreated написа:Така де, ама откъде се пръкнаха тия "дъщери човешки"? И те ли са дъщери на Адам и Ева? Братя и сестри ли се оплождаха? Кои са тия "синове Божии", аз доколкото знам има само един "син Божи"!? В планината Сион аз не знам да са намирали Бог, както разбира се и на Олимп.
Още едно въпросче, ей така докато си играел на пластелин Бог и правел земята, с динозаврите експерименти ли си е правил? С всички изчезнали животни през различните периоди на съществуване на земята експерименти ли си е правил? От време на време е решавал да мести сушата, защото не му изглеждало достатъчно добре ли? Може би и ледниците е сложил за по-интересно, ама е станало прекалено бяло навсякъде.
След като почти всички бозайници си приличат изключително много в дихателна, кръвоностна, отделителна, нервна, храносмилателна и не знам още колко системи, то нас ли направи Бог по негов облик или тях. А може би те са наши клонинги... Всъщност не може те да са наши клонинги, защото съществуват преди нас на тази земя.
Не разбрах и защо точно Земята обикна толкова много Бог, защо пък не Венера или Юпитер. Но може би ти като виден физик ще ни отговориш на тези супер елементарни въпроси.
След като еволюция няма, то Бог и сега ли продължава да създава нови видове или всичко е създал наведнъж? Ммм всъщност не може да е наведнъж, понеже май кравите и динозаврите не са живели по едно и също време... Май пак се връщаме на еспериментите с животни, ебаси злия Бог!

Върни се в “Свободна зона”