"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 22:32

Кашчей написа:Доколкото съм запознат, Армагедон е място на последната битка между доброто и злото, а не точно на второто пришествие.
Едва след тази битка ще настъпи второто пришествие.

Ок, може да не съм разбрал правилно..., а и беше отдавна, когато го четох евангелието, въпросът ми обаче е знае ли се къде точно е това място? :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 окт 2010 22:33

Армагедон е битката между Рая и Ада
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 14 окт 2010 22:39

pomiqrat написа:
Синьо сърце написа:Абе,жмульо-написа един камион глупости в темата,без да ти е ясно даже за какво става дума!Нито Библията ти е ясна,нито постулатите на християнството,вземи прочети малко-казаха ти го вече!Даже и Дарвин не ти е ясен,(ми как да е ясен-трябва да се чете),вземи се поскрий малко,а?

Земята за 7-дни ли е създадена както пише в Библията и ако не защо е написано така.

Нека сме наясно-това са алегории!За Господа понятието ден може да означава 5 млн години от наша гледна точка!Писано е преди 5 000 години и е опит да се обясни някак на хората нещо,което се е случило!
Там не става дума само за Земята,а и за цялата Вселена!Ако днес се опитваме да обясняваме на 3 годишно дете квантовата теория,откъде ще тръгнем?Старият завет е наистина стар,дай да погледнем по този начин на нещата!Ако Някой е в състояние да създаде всичко това,как би могъл да го обясни на нас?Не е ли извън обхвата на нашия мозък?А и кой би могъл да Му търси сметка и да Му задава въпроси?Биде утро,биде вечер-ден първи...Ми кой знае колко е времето от утрото до вечерта тогава?Един Създател може да си позволи всичко-дори и временен провал,защото Неговото създание се развива и ние сме част от това развитие!Ние сме несъвършени и незнаещи-как си мислим,че ще разберем тайните на Мирозданието,като не можем и прогноза за времето за седмица напред да спретнем?Замислете се над тези неща!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 22:44

Преди 5000 години евреите надали са имали писменост... Дори не съм убеден, че е имало юдейска държава тогава.Дори историята на Мойсей е по времето на Рамзес Втори, а той май не е бил роден преди 1500 години преди Христа..или Бог и това ще оправи :?

Старият завет е смешка отвсякъде.. като се започне от Адам и Ева и се мине през Каин и Авел ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 14 окт 2010 22:53

megan fox написа:
Синьо сърце написа: Абе,жмульо-написа един камион глупости в темата,без да ти е ясно даже за какво става дума!Нито Библията ти е ясна,нито постулатите на християнството,вземи прочети малко-казаха ти го вече!Даже и Дарвин не ти е ясен,(ми как да е ясен-трябва да се чете),вземи се поскрий малко,а?

Бе не аз вярвам сляпо, в нещо, което по никакъв начин не може да се докаже, че съществува! Така че далеч по-вероятно е ти да говориш глупости в темата!!!
Да не говорим, че хората, които вярват в такива недоказуеми глупости по принцип ги затварят в лудницата! За нещастие вярващите все още сте прекалено много, за да ви затворят всичките, но малко по-малко намалявате...!
И не ми казвай кое ми е ясно и кое не, защото като ти гледам убежденията... на теб абсолютно нищо не ти е ясно!!!

П.П. Понеже се вижда, че си доста по-запознат с евангелията от мен... ще ми разясниш ли нещо, което срещнах в евангелието на Йоан. (Да за твоя изненада съм ги чел всичките, вярно по диагоналната с-ма, защото исках да имам някаква представа какви щуротии се говорят в тях и само едно нещо ми направи истинско впечатление!) Става въпрос за... АРМАГЕДОН! (За тези, които не са чели евангелието на Йоан да кажа, че не става въпрос за краят на света, а става въпрос за географско местоположение. Там където е това място Армагедон би трябвало да се осъществи второто пришествие на Христос). Та въпроса е къде точно се намира Армагедон? Разбрах, че е в Юдея, но не си спомням да се посочваше конкретно място..., та можеш ли да кажеш нещо по въпроса? :)

С удоволствие ще ти отговоря,но с гадничката забележка-чел си го в Откровението,а не в Евангелието от Йоан :lol: :lol: !Прости за злобеенето ;) ,но по същество-изобщо не става дума за Пришествието,а за битка...Мястото е уточнено,нарича се Мегидо (търсиш в нета и ще ти излезе точното място-по спомени цитирам-някаква долина има там и градче)и в древността там са ставали доста решителни битки.Та там Звярът ще събере пълчищата и ще стане битката,но това съвсем не е краят...След това има Златно хилядолетие на човечеството(Изненада!),когато Сатаната ще е свързан,и едва след това има други събития и още една,последна битка(Още по-голяма изненада!),след която идва Краят...Но Откровението е сложна книга и нямам претенции да я разбирам-но мога да ти кажа за какво става дума...Това имах предвид,че всеки коментира и анализира,пък никой не знае!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 14 окт 2010 22:55

Кашчей написа:Преди 5000 години евреите надали са имали писменост... Дори не съм убеден, че е имало юдейска държава тогава.Дори историята на Мойсей е по времето на Рамзес Втори, а той май не е бил роден преди 1500 години преди Христа..или Бог и това ще оправи :?

Старият завет е смешка отвсякъде.. като се започне от Адам и Ева и се мине през Каин и Авел ;)

Не е необходимо евреите да са имали писменост,още по-малко държава...Шумерите май са имали,а?
А понеже те уважавам,няма да се заяждам за юдейската държава... ;)
Последна промяна от Синьо сърце на 14 окт 2010 23:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2010 22:59

megan fox написа:
Кашчей написа: А и вие как си представяте Бог,като какво,аз казах,че той е голяма духовна сила и енергия,а за вас какво е?
Той е нещо което не можем да си представим,защото самата човешка мисъл не може да го разбере,тъй като сме нищожна част от нещо необхватно.

Е след като не можем да си го представим... защо ни питаш как си го представяме?! Аз лично не си го представям по никакъв начин!
Но ако приемем твоята версия за духовна сила и енергия за вярна... как ще обясниш тогава човешката ни форма? Все пак опираме до написаното в Библията, че бог създал човека по свой образ и подобие. ;)

Да,така е написано по свой образ и подобие. Безплътните сили също имат образ,който е невидим за нашите очи,но го имат. Бог също е такава Сила и има образ,по който ни е създал и нас,но ние няма как да го видим с телесните си очи,този момент идва когато се представим пред него,след смъртта на човека.А и както казах,няма човек който може да Го види и да остане жив,толкова голяма е силата и енергията Му.
А и също така както времето няма начало и край,така е и с Бог,няма нито начало,нито край.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 23:06

Синьо сърце написа:
Кашчей написа:Преди 5000 години евреите надали са имали писменост... Дори не съм убеден, че е имало юдейска държава тогава.Дори историята на Мойсей е по времето на Рамзес Втори, а той май не е бил роден преди 1500 години преди Христа..или Бог и това ще оправи :?

Не е необходимо евреите да са имали писменост,още по-малко държава...Шумерите май са имали,а?

Поне са имали писменост.

Легендата за Гилгамеш да не е еврейска-значи са имали държава, поне от рода на гръцките градове-държави.

ПП-Нищо не спомена за развитието на човешкия род, след като никъде в Светото писание не се говори за дъщери на Адам и Ева, а само за Каин и Авел :o А и (както спомена един колега по-рано) кръвосмешението защо се наказва по-късно, ама след това пак не се наказва, когато дъщерите на ....Лот ли беше.. преспали с баща си, за да възстановят човешкият род.Въобще, тази "Свята" книга изобилства с явни глупости и простотии, но се приема като аксиома от правоверните християни.

Между другото, един тъп въпрос:
Защо толкова вярващите християни мразят евреите, а същевременно се кланят на техният Бог?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 окт 2010 23:07

Ицо е цар на евреите, а не техен Бог :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 14 окт 2010 23:09

[offtopic]
pomiqrat написа:Ицо е цар на евреите, а не техен Бог :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”