"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 21:34

v.r.s. написа:
megan fox написа:
PFCB написа:Този въпрос може да си го задаваме до безкрай. Кой е създал Бог. Кой е създал този, който е създал Бог, който е създал този, който е създал Бог и т.н и т.н :)

Ми все трябва да има някакво начало! За вярващите е бог, ама той откъде произлиза?! ;)
А колкото до звука... ок, той е създал някаква форма на живот, а кой се е грижил за тази форма на живот?! Кой я е хранил, кой й е помогнал да се развие? Звука ли е "кърмила" тази първоначална форма на живот...? :o :o :o :shock: :shock: :shock:

Нарича се Безначалният Бог Отец,така,че въпроса за създаване на нещо,което няма начоло и край мисля,че е безсмислен. А и вие как си представяте Бог,като какво,аз казах,че той е голяма духовна сила и енергия,а за вас какво е?
Той е нещо което не можем да си представим,защото самата човешка мисъл не може да го разбере,тъй като сме нищожна част от нещо необхватно.

Аууу.....И защо тази необхватна мисъл, на която сме се кланяли 5 века усърдно е допуснала да бъдем завладени и държани в робство 475 години от друга подобна необхватна мисъл и нейните последователи?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 14 окт 2010 21:43

Кашчей написа:
PFCB написа:Помислете малко - защо пък някой трябва да е създал Бог/звука ?

Ти бил ли си свидетел как нещо си съществува, без да е създадено от някого?

Ами щом Бог е висша духовна сила е логично земните и космически закони да не важат за него, нали той е създателят им.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2010 21:48

Ми все трябва да има някакво начало! За вярващите е бог, ама той откъде произлиза?! ;)
А колкото до звука... ок, той е създал някаква форма на живот, а кой се е грижил за тази форма на живот?! Кой я е хранил, кой й е помогнал да се развие? Звука ли е "кърмила" тази първоначална форма на живот...? :o :o :o :shock: :shock: :shock:[/quote]

Нарича се Безначалният Бог Отец,така,че въпроса за създаване на нещо,което няма начоло и край мисля,че е безсмислен. А и вие как си представяте Бог,като какво,аз казах,че той е голяма духовна сила и енергия,а за вас какво е?
Той е нещо което не можем да си представим,защото самата човешка мисъл не може да го разбере,тъй като сме нищожна част от нещо необхватно.[/quote]

Аууу.....И защо тази необхватна мисъл, на която сме се кланяли 5 века усърдно е допуснала да бъдем завладени и държани в робство 475 години от друга подобна необхватна мисъл и нейните последователи?[/quote]

Защото е има Промисъл ,който ние не можем да знаем,все пак аз не съм Бог,за да ти дам точен отговор на това,твое питане.
Знам ли,може би заради разпуснатият живот,на населението,ересите по земите ни,като една от тях Богомилството нанася големи вреди на Църквата,разединението на Християнските народи и воюването по между си и т.н.
Мисля,че това са все основателни причини,но може да не е нито една от тях,а поради друга причина.
А ти как мислиш,каква е причината,би трябвало да имаш логично обяснение за това,след като ме питаш мен?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 21:48

PFCB написа:
Кашчей написа:
PFCB написа:Помислете малко - защо пък някой трябва да е създал Бог/звука ?

Ти бил ли си свидетел как нещо си съществува, без да е създадено от някого?

Ами щом Бог е висша духовна сила е логично земните и космически закони да не важат за него, нали той е създателят им.

Помисли пак върху болднатото и оцветено изречение!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 21:55

v.r.s. написа:Ми все трябва да има някакво начало! За вярващите е бог, ама той откъде произлиза?! ;)
А колкото до звука... ок, той е създал някаква форма на живот, а кой се е грижил за тази форма на живот?! Кой я е хранил, кой й е помогнал да се развие? Звука ли е "кърмила" тази първоначална форма на живот...? :o :o :o :shock: :shock: :shock:

Той е нещо което не можем да си представим,защото самата човешка мисъл не може да го разбере,тъй като сме нищожна част от нещо необхватно.[/quote]

Аууу.....И защо тази необхватна мисъл, на която сме се кланяли 5 века усърдно е допуснала да бъдем завладени и държани в робство 475 години от друга подобна необхватна мисъл и нейните последователи?[/quote]

Защото е има Промисъл ,който ние не можем да знаем,все пак аз не съм Бог,за да ти дам точен отговор на това,твое питане.
Знам ли,може би заради разпуснатият живот,на населението,ересите по земите ни,като една от тях Богомилството нанася големи вреди на Църквата,разединението на Християнските народи и воюването по между си и т.н.
Мисля,че това са все основателни причини,но може да не е нито една от тях,а поради друга причина.
А ти как мислиш,каква е причината,би трябвало да имаш логично обяснение за това,след като ме питаш мен?[/quote]
Пич, богомилите са унищожени 2 и половина века по-рано.
Смешно щеше да е, ако не беше страшно това обяснение за турското робство!Благият и обичащ децата си Бог.....
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2010 22:11

Кашчей написа:
v.r.s. написа:Ми все трябва да има някакво начало! За вярващите е бог, ама той откъде произлиза?! ;)

Той е нещо което не можем да си представим,защото самата човешка мисъл не може да го разбере,тъй като сме нищожна част от нещо необхватно.

А ти как мислиш,каква е причината,би трябвало да имаш логично обяснение за това,след като ме питаш мен?[/quote]
Пич, богомилите са унищожени 2 и половина века по-рано.
Смешно щеше да е, ако не беше страшно това обяснение за турското робство!Благият и обичащ децата си Бог.....[/quote]

Не е важно,кога са онищожени,а,че нанасят вреди на Църквата и разпространяват ерестта си в обширни територии,но това е само едно от нещата които изброих като предположение,на въпрос който ми беше зададен,без да съм някой,който може да ти даде отговор,с неопровержими доказателства. Нали трябва всичко да е доказано от учените и да е направено филмче за това,а то не е.
Да,благият и обичашщ децета си Бог,и децата, не спазващи наставленията му,а в днешно време дори Го хулят и осмисмиват. Ти как би постъпил ако някой ти се подиграва и осмива,би му дал да се разбере,стига да можеш,нали така?
Докато Той просто спира да ги закриля и ги оставя без помощта си,за да се вразумят.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 22:26

Синьо сърце написа: Абе,жмульо-написа един камион глупости в темата,без да ти е ясно даже за какво става дума!Нито Библията ти е ясна,нито постулатите на християнството,вземи прочети малко-казаха ти го вече!Даже и Дарвин не ти е ясен,(ми как да е ясен-трябва да се чете),вземи се поскрий малко,а?

Бе не аз вярвам сляпо, в нещо, което по никакъв начин не може да се докаже, че съществува! Така че далеч по-вероятно е ти да говориш глупости в темата!!!
Да не говорим, че хората, които вярват в такива недоказуеми глупости по принцип ги затварят в лудницата! За нещастие вярващите все още сте прекалено много, за да ви затворят всичките, но малко по-малко намалявате...!
И не ми казвай кое ми е ясно и кое не, защото като ти гледам убежденията... на теб абсолютно нищо не ти е ясно!!!

П.П. Понеже се вижда, че си доста по-запознат с евангелията от мен... ще ми разясниш ли нещо, което срещнах в евангелието на Йоан. (Да за твоя изненада съм ги чел всичките, вярно по диагоналната с-ма, защото исках да имам някаква представа какви щуротии се говорят в тях и само едно нещо ми направи истинско впечатление!) Става въпрос за... АРМАГЕДОН! (За тези, които не са чели евангелието на Йоан да кажа, че не става въпрос за краят на света, а става въпрос за географско местоположение. Там където е това място Армагедон би трябвало да се осъществи второто пришествие на Христос). Та въпроса е къде точно се намира Армагедон? Разбрах, че е в Юдея, но не си спомням да се посочваше конкретно място..., та можеш ли да кажеш нещо по въпроса? :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 22:29

Кашчей написа: А и вие как си представяте Бог,като какво,аз казах,че той е голяма духовна сила и енергия,а за вас какво е?

Е след като не можем да си го представим... защо ни питаш как си го представяме?! Аз лично не си го представям по никакъв начин!
Но ако приемем твоята версия за духовна сила и енергия за вярна... как ще обясниш тогава човешката ни форма? Все пак опираме до написаното в Библията, че бог създал човека по свой образ и подобие. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 22:31

megan fox написа:
Синьо сърце написа: Абе,жмульо-написа един камион глупости в темата,без да ти е ясно даже за какво става дума!Нито Библията ти е ясна,нито постулатите на християнството,вземи прочети малко-казаха ти го вече!Даже и Дарвин не ти е ясен,(ми как да е ясен-трябва да се чете),вземи се поскрий малко,а?

Бе не аз вярвам сляпо, в нещо, което по никакъв начин не може да се докаже, че съществува! Така че далеч по-вероятно е ти да говориш глупости в темата!!!
Да не говорим, че хората, които вярват в такива недоказуеми глупости по принцип ги затварят в лудницата! За нещастие вярващите все още сте прекалено много, за да ви затворят всичките, но малко по-малко намалявате...!
И не ми казвай кое ми е ясно и кое не, защото като ти гледам убежденията... на теб абсолютно нищо не ти е ясно!!!

П.П. Понеже се вижда, че си доста по-запознат с евангелията от мен... ще ми разясниш ли нещо, което срещнах в евангелието на Йоан. (Да за твоя изненада съм ги чел всичките, вярно по диагоналната с-ма, защото исках да имам някаква представа какви щуротии се говорят в тях и само едно нещо ми направи истинско впечатление!) Става въпрос за... АРМАГЕДОН! (За тези, които не са чели евангелието на Йоан да кажа, че не става въпрос за краят на света, а става въпрос за географско местоположение. Там където е това място Армагедон би трябвало да се осъществи второто пришествие на Христос). Та въпроса е къде точно се намира Армагедон? Разбрах, че е в Юдея, но не си спомням да се посочваше конкретно място..., та можеш ли да кажеш нещо по въпроса? :)

Доколкото съм запознат, Армагедон е място на последната битка между доброто и злото, а не точно на второто пришествие.
Едва след тази битка ще настъпи второто пришествие.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2010 22:32

megan fox написа:
Кашчей написа: А и вие как си представяте Бог,като какво,аз казах,че той е голяма духовна сила и енергия,а за вас какво е?

Е след като не можем да си го представим... защо ни питаш как си го представяме?! Аз лично не си го представям по никакъв начин!
Но ако приемем твоята версия за духовна сила и енергия за вярна... как ще обясниш тогава човешката ни форма? Все пак опираме до написаното в Библията, че бог създал човека по свой образ и подобие. ;)

Научи се да цитираш, ако обичаш!
Това, което си пуснал , като мое писание аз никога няма да напиша!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”