Айде, че имам мач на форумния отбор
"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"
Както и да е , няма да се разберем! Аз си вярвам в Бог, вие вярвайте в каквото искате
Много още можем да си говорим по тази тема, но ефект няма да има !
- mistreated
- Контакти:
MORSKI написа:mistreated написа:MORSKI написа:Ами първо, както на теб ти изглежда глупаво Бог да е създал света така и на мен ми изглеждат глупаво теориите на Дарвин и взрива!
Какво , еволюирали сме от маймуни до човек ли, ами защо сега от маймуните не се получавта хора тогаваСтранна работа, как така тази еволюцивя оизведнъж е спряла
Скоро може някой да каже, че сме произлезли от крокодил
И да го докаже, е и! След време ще се появи друг и друго ще каже и него ще го последват хора.... И така безкрай! Разбираш ли, че на мен тези неща са ми повече от смешни....
За количеството информация, ок има доста още да се получава, но не се ли замисляш как едно по едно отпадат доказнаите теории с годините на които са вярвали толкова хгора? И какво излзиа, че считаната доскоро истина на която са вярвали толкова хора всъщност не е истина и е била заблуда?
Не, мерси, препдочитам да вярвам в съществуването на Бог, отколкото в разни теории, които някой ще дойде и ще обори след седмица, месец, година или 100!
Понеже няма какво да кажеш, започваш да обясняваш, че всеки може да вярва в каквото си поиска. Истината обаче не е такава и ти сам би трябвало да разбираш това. Защото не може теб да те е създал Бог, мюсюлманина - Аллах, а египтянина - Хор, нали разбираш. Теориите на учените никога не са се приемали за истина, освен ако няма достатъчно доказателства за това.
Въпросът ти "защо сега маймуните не се превръщат в хора сега" достатъчно красноречив. Ти не си наясно с теорията на еволюцията и причините, поради които един организъм еволюира и за какъв огромен период от време става това. Ако си мислиш, че за 5000 години рибата е станала земноводно, и след още 5000 земноводното - птица, то просто няма какво да разговарям с теб по тази тема. Еволюцията е свързана с милиарди години и причини! Има толкова много доказателства, които подкрепят тази теория, че не виждам защо изобщо я обсъждаме. За Големият взрив не мога да бъда категоричен, защото тази теория засега е само в областта на догадките и няма абсолютно никакво доказателство за нейната достоверност. Поне се правят опити да се докаже, а не се вярва сляпо на нея!
Ако вие наричате елементите "Бог", то да, аз ще се съглася с вас, че Бог живее във всичко и всеки. Аз обаче ще продължа да си ги наричам елементи
И странно как след като има доказателства все повече хора я отричат тази теория!
Еволюцията била свързана с милиарди години,Ами, ок, вярвай щом искаш, странно как тя изведнъж е спряла тази еволюция и как така ние сме висшата форма и след нас няма друго
Кой ти каза, че е спряла, ти ли го реши това?! Ти не виждаш ли, че дори в момента ние, хората, еволюираме. Меган фокс ти даде примери с продължителността на живота. Човекът еволюира и в момента, но вие явно сте твърде наивни, за да не го виждате. Изключителният напредък в науката и изобретенията, в здравеопазването и обществото са плод на непрестанната еволюция на човек.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
MORSKI написа:Защото от всичките видове маймуни... САМО ЕДИН Е МОЖЕЛ ДА ЕВОЛЮИРА В ХОРА И АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ МАЙМУНИ СА СТАНАЛИ ХОРА!!! Просто вече този вид маймуни ги няма, те не съществуват, защото са се трансформирали в нас хората!
Еми на мен пък тези неща ми изглеждат повече от глупави и смешниКак така само един можел да еволюира и как така точно маймуна и как така видиш ли този вид е изчезнал
![]()
![]()
А защо си мислиш, че задължително е трябвало да има много видове маймуни, от който да се еволюира до човек, за да се окаже Дарвин прав?! Нима, ако само един вид е можел да еволюира това не доказва пак вярността на теорията му?!
А след като всичките налични маймуни от този вид са станали на хора... ми нормално е този вид да го няма вече и съответно сега в наши дни от маймуните да не се раждат хора!!!
А защо точно маймуна?! Ми така е решила природата! Ако бяхме произлезли от мечките... щеше да питаш "и как така точно от мечка"! Така се е получило, независимо дали ти харесва или не, независимо дали го приемаш или не.
Спри да мислиш само опортюнистично и наистина първо поне малко се замисляй над това, което съм написал и едва тогава си задавай следващият въпрос!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
- Синьо сърце
- Контакти:
MORSKI написа:Както и да е , няма да се разберем! Аз си вярвам в Бог, вие вярвайте в каквото искатеМного още можем да си говорим по тази тема, но ефект няма да има !
Какво ще се разбираш?Те си дуднат за палячото Дарвин и компания,дето сума ти години развяваха като знаме една жалка фалшификация(Пилтдаун)!После обявиха зъб от изкопаема свиня за част от "човешкия предтеча"
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Като погледнеш расите на хората се оказва, че доста маймуни са еволюирали.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Синьо сърце
- Контакти:
pomiqrat написа:Като погледнеш расите на хората се оказва, че доста маймуни са еволюирали.
Тъй де-имало е червени,черни,жълти,бели,сини(Атлантида),и розови(Скандинавия) маймуни-пък взели да станат хора...Сигур е имало и други цветове,но не са се реализирали!Как пък една шарена мамуна не стана човек-да видим сеир!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
Синьо сърце написа:MORSKI написа:Както и да е , няма да се разберем! Аз си вярвам в Бог, вие вярвайте в каквото искатеМного още можем да си говорим по тази тема, но ефект няма да има !
Какво ще се разбираш?Те си дуднат за палячото Дарвин и компания,дето сума ти години развяваха като знаме една жалка фалшификация(Пилтдаун)!После обявиха зъб от изкопаема свиня за част от "човешкия предтеча"![]()
![]()
.Да не говорим за срамната история с Явайския човек-е на такива работи им се крепи ,всъщност крепеше жалката теория!И тез неща не стават преди 2000 години,а съвсем наскоро-но естествено коментар няма да чуеш за това!Паляци!!!
И това казано от смешник, вярващ, че произлиза от калта, а че първата жена е и първият КЛОНИНГ!!! Все пак господ е създал Ева от реброто на Адам, според вашите писания!
Ти си паляка и по-добре не се излагай повече така!
А защо се е смятало, че земята не е кръгла и не се върти? И кой е забранявал да се говорят такива неща и защо? Би ли обяснил причината? Пак те питам, дълбоко в себе си вярваш ли в обяснението за сътворението на света (каквото и да значи "света") от Бог за 6 дни, в Адам и Ева, в непорочното зачатие, в легендата за Моисей, в легендата за Лазар, в легендата за възкресението... ВЯРВАШ ЛИ?
Би ли обяснил тогава какво правим с всички митове и легенди от древен Египет и Елада, с исляма, с хиндуизма и с още куп религии. Техните богове и те ли са създали света или те са правили други неща. И ако трябва да вярваме на тази измислица Библията, защо да не вярваме и на техните митове и легенди. Защото ако писанията на псалми и евангелия са вашето доказателство, то няма как да отричате и гръцките богове и безсмъртни герои описани в Омировата Илиада например. Вие или сте супер заблудени или просто ви се иска да се наричате "вярващи", но в какво точно "вярвате" май сами не знаете. Защото ако Библията се опитва да ме лъже, че света е сътворен от Бог и аз съм син на Адам и Ева, че динозаври не са съществували на този свят, че Моисей е разцепил морето, за да прекара народа си през него, след 40-годишен преход през пустинята, защо тогава да не се опитва да ме лъже и за всичко останало. ОК, може би личността Иисус е съществувал, може би е бил изключителен човек, НО просто ЧОВЕК. Нищо повече! Да не говорим, че християнската религия не се върти само около "сина Божи", има още толкова много абсурди и фантасмагории. Моля ви се, дори историите на Толкин изглеждат по-правдоподобни от тази измишльотина.[/quote]
Това за земята,че не се върти и е център на вселената се е твърдяло от Католическите Папи,които са си еретици и след 1054 година отпадат от Единната Света Вселенска и апостолска Църква.Да сте чували за инквизиция в някоя православна страна в онова време.А това,че земята се върти е противоречало на новосъздаденият Църковен календар,Новият стил,по който и ние чевстваме в момента заедно стях. Та тогава,Галилейо Галилей и Джордано Бруно с твърденията си,оспорвати и Григорянският календар. Православната Църква по никакъв начин не е съпричастна с тези събития,а дори напротив и тя е жертва на Ватиканските домогвания за власт. Някъде в Библията да е записано такова твърдение.
Колкото до сътворението на света,кое ти дава основание да не вярваш в него,как според теб е сътворен,от нищото може ли да сътвориш нещо,да теорията за големият взрив,тя не е чужда и на Църквата,но за да се получи този взрив нали трябва да има някакви компоненти и също така катализатор,мислиш ли,че това е една случайност.Също така,това е единственият взрив,който не е разрушителен,а съзидателен и след него се появява Вселената,която и в момента се разширява.А след като има нещо сътворено,значи е логично да има Творец.
Колкото а това,че земята е сътворена за шест дни,за Безначалният Бог 1000 години са като един ден,казвам го условно 1000 години.Това,че вече много сериозно се оборва теорията на дарвин за еволюцията,също говори,че живите същества,през времето,не са се променяли,а са съществували и съществуват както са създадени,само,че едните поради някаква причина умират и изчезват,като динозаврите примерно.За митовете и легендите на другите религии,които изброи,те са езически и нямат нищо общо с трите монотеистични религии,Юдеизъм,Християнство и Ислям. Те са народите,които вярват в идоли и с които Бог е заповядал на Евреите,да не се сближават с тях,за да не се подлъжат по тях и останат вярни на Бога. А това,че Евреите са обикаляли 40 години в пустинята,кое е невъзможното,също така за Червено море,през което евреите минават,като се разделя на две,самите учени доказват,че е напълно възможно и че през периода,когато е станало е имало силно земетресение и цунами,при което водата се отдръпва и след това се връща обратно,а и точно мястото за което става въпрос е тясно.Ето ти нещо логично,потвърдено от хора,учени които се занимават с изследвания,друг е въпроса,че това се е случило точно когато Евреите са били настигани от египетските войски,които се издавят в него. доказано е също,че Содом и Гмор са съществували и са били наистина голями градове,с красива природа около тях,но са унищожени и са се намирали там където в момента е Мъртво море.
Би ли обяснил тогава какво правим с всички митове и легенди от древен Египет и Елада, с исляма, с хиндуизма и с още куп религии. Техните богове и те ли са създали света или те са правили други неща. И ако трябва да вярваме на тази измислица Библията, защо да не вярваме и на техните митове и легенди. Защото ако писанията на псалми и евангелия са вашето доказателство, то няма как да отричате и гръцките богове и безсмъртни герои описани в Омировата Илиада например. Вие или сте супер заблудени или просто ви се иска да се наричате "вярващи", но в какво точно "вярвате" май сами не знаете. Защото ако Библията се опитва да ме лъже, че света е сътворен от Бог и аз съм син на Адам и Ева, че динозаври не са съществували на този свят, че Моисей е разцепил морето, за да прекара народа си през него, след 40-годишен преход през пустинята, защо тогава да не се опитва да ме лъже и за всичко останало. ОК, може би личността Иисус е съществувал, може би е бил изключителен човек, НО просто ЧОВЕК. Нищо повече! Да не говорим, че християнската религия не се върти само около "сина Божи", има още толкова много абсурди и фантасмагории. Моля ви се, дори историите на Толкин изглеждат по-правдоподобни от тази измишльотина.[/quote]
Това за земята,че не се върти и е център на вселената се е твърдяло от Католическите Папи,които са си еретици и след 1054 година отпадат от Единната Света Вселенска и апостолска Църква.Да сте чували за инквизиция в някоя православна страна в онова време.А това,че земята се върти е противоречало на новосъздаденият Църковен календар,Новият стил,по който и ние чевстваме в момента заедно стях. Та тогава,Галилейо Галилей и Джордано Бруно с твърденията си,оспорвати и Григорянският календар. Православната Църква по никакъв начин не е съпричастна с тези събития,а дори напротив и тя е жертва на Ватиканските домогвания за власт. Някъде в Библията да е записано такова твърдение.
Колкото до сътворението на света,кое ти дава основание да не вярваш в него,как според теб е сътворен,от нищото може ли да сътвориш нещо,да теорията за големият взрив,тя не е чужда и на Църквата,но за да се получи този взрив нали трябва да има някакви компоненти и също така катализатор,мислиш ли,че това е една случайност.Също така,това е единственият взрив,който не е разрушителен,а съзидателен и след него се появява Вселената,която и в момента се разширява.А след като има нещо сътворено,значи е логично да има Творец.
Колкото а това,че земята е сътворена за шест дни,за Безначалният Бог 1000 години са като един ден,казвам го условно 1000 години.Това,че вече много сериозно се оборва теорията на дарвин за еволюцията,също говори,че живите същества,през времето,не са се променяли,а са съществували и съществуват както са създадени,само,че едните поради някаква причина умират и изчезват,като динозаврите примерно.За митовете и легендите на другите религии,които изброи,те са езически и нямат нищо общо с трите монотеистични религии,Юдеизъм,Християнство и Ислям. Те са народите,които вярват в идоли и с които Бог е заповядал на Евреите,да не се сближават с тях,за да не се подлъжат по тях и останат вярни на Бога. А това,че Евреите са обикаляли 40 години в пустинята,кое е невъзможното,също така за Червено море,през което евреите минават,като се разделя на две,самите учени доказват,че е напълно възможно и че през периода,когато е станало е имало силно земетресение и цунами,при което водата се отдръпва и след това се връща обратно,а и точно мястото за което става въпрос е тясно.Ето ти нещо логично,потвърдено от хора,учени които се занимават с изследвания,друг е въпроса,че това се е случило точно когато Евреите са били настигани от египетските войски,които се издавят в него. доказано е също,че Содом и Гмор са съществували и са били наистина голями градове,с красива природа около тях,но са унищожени и са се намирали там където в момента е Мъртво море.
pomiqrat написа:Като погледнеш расите на хората се оказва, че доста маймуни са еволюирали.
Ами ако приемем, че господ наистина е създал човека по "свой образ и подобие"... излиза, че вашият господ е баси хамелеона!!! Той да не си е менял цвета на кожата през 5 минути?! Чудно ми е според вярващите какви са били на цвят Адам и Ева?! Ако са били примерно бели... как тогава са се получили черните, червените и жълтите?!! - хайде дайте обяснение на това!
Защото Дарвин никога не е казвал от колко вида маймуни са произлезли хората, вида може да е бил само един и след пълната му еволюция... нормално е да го няма, може и да са били няколко,което да обяснява разликите във видовете на хората, но те пак след пълната си еволюция са изчезнали, защото са станали хора и затова в наши дни от маймуните не се раждат хора!
Абе не разбрахте ли - от извънземни сме създадени