Италия - Сърбия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Италия - Сърбия

Мнениеот Madridist » 14 окт 2010 00:16

Viktor4o_Rs написа:Ако патротизъм е да чупя и троша из чужда държава,да освирквам собствения си химн ,да бия собствените си играчи, да излагам страната си пред цяла Европа, да прецакам надеждите на цял един народ за класиране и после да се крия в багажник , за да не ме хванат , както правиха сръбските неонацисти и ултранационалисти в Генуа , ами значи не съм патриот и не искам и да бъда :!: Точно думата , която описва сръбските изстъпления е шовинизъм , по-подходяща едва ли може да се намери ... И никой не засяга обикновените хора , със сигурност има адски много свестни такива , само че историческите факти са си факти ;)
Не мога да си затварям очите за хилядите пъти , когато са ни забивали нож в гърба , който е чел история веднага ще се сети за какво става въпрос . Дано тези , които се кефят на тези безобразия не попаднат на тъмна уличка заедно с терористите с маските и качулките , след това може и да си променят мнението ...

Прав си за всичко, но терористи с маски и качулки, има и из българските улички ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 14 окт 2010 00:19

Madridist написа:
Viktor4o_Rs написа:Ако патротизъм е да чупя и троша из чужда държава,да освирквам собствения си химн ,да бия собствените си играчи, да излагам страната си пред цяла Европа, да прецакам надеждите на цял един народ за класиране и после да се крия в багажник , за да не ме хванат , както правиха сръбските неонацисти и ултранационалисти в Генуа , ами значи не съм патриот и не искам и да бъда :!: Точно думата , която описва сръбските изстъпления е шовинизъм , по-подходяща едва ли може да се намери ... И никой не засяга обикновените хора , със сигурност има адски много свестни такива , само че историческите факти са си факти ;)
Не мога да си затварям очите за хилядите пъти , когато са ни забивали нож в гърба , който е чел история веднага ще се сети за какво става въпрос . Дано тези , които се кефят на тези безобразия не попаднат на тъмна уличка заедно с терористите с маските и качулките , след това може и да си променят мнението ...

Прав си за всичко, но терористи с маски и качулки, има и из българските улички ;)

Никой не казва обратното - има и тук доста , но тук темата е за сърбите ;)
Изображение

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 14 окт 2010 01:12

Явно е симптоматично:

Докато сръбски хулигани гонят педерастите из белградските улички, бият си собствените футболисти в Италия и излагат страната си пред целия свят, по същото това време Хилъри Клинтън (съпругата на Бил, който бомбандира Сърбия) е на посещение в Белград и натрива носовете на управниците им.

Явно тази държава има много, много сериозни проблеми. Вярно, че сърбите често са ни забивали нож в гърба във важни исторически моменти (и са си яли боя за това), но аз чак толкова жалки не искам да ги виждам. Съседи са ни все пак! Дано се вземат в ръце и се оправят малко!

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 14 окт 2010 08:35

pas написа:Явно е симптоматично:

Докато сръбски хулигани гонят ********ите из белградските улички, бият си собствените футболисти в Италия и излагат страната си пред целия свят, по същото това време Хилъри Клинтън (съпругата на Бил, който бомбандира Сърбия) е на посещение в Белград и натрива носовете на управниците им.

Явно тази държава има много, много сериозни проблеми. Вярно, че сърбите често са ни забивали нож в гърба във важни исторически моменти (и са си яли боя за това), но аз чак толкова жалки не искам да ги виждам. Съседи са ни все пак! Дано се вземат в ръце и се оправят малко!

Оправянето на сърбите за тях означава газене по съседите. През 2001 бях по работа в Чачак. В кабинета на директор на едно предприятие видях икона на Св. Сава. Попитах го дали това е най-почитания от сърбите светец, а той ми отговори "Да, но след Милошевич" :shock: :shock: :shock:
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 14 окт 2010 09:41

pas написа:Явно е симптоматично:

Докато сръбски хулигани гонят ********ите из белградските улички, бият си собствените футболисти в Италия и излагат страната си пред целия свят, по същото това време Хилъри Клинтън (съпругата на Бил, който бомбандира Сърбия) е на посещение в Белград и натрива носовете на управниците им.

За нас е по-добре да са слаби и жалки ;)

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 14 окт 2010 12:50

DrAvalanche написа:Попитах го дали това е най-почитания от сърбите светец, а той ми отговори "Да, но след Милошевич" :shock: :shock: :shock:

И какво искаш да кажеш с този пример. Има немци, за които и днес, Хитлер е идол и кумир, това означава ли,че всички са нацисти. Не трябва да се слагат хората под един знаменател. Аз лично имам наблюдения и мога най-категорично да заявя,че болшинството от младите сърби (18-30 години),които днес живеят в страната или някъде по света, са против Милошевич и за тях той е тиранин. Голяма част от неговите подръжници са възрастни хора милеещи по "славните време на комунизма" . Точно за периода, в който споменаваш(около 2000 година) имаше няколко големи организации против режима на Милошевич. Най-голямата от тях беше студентската организация "Отпор" ,която беше съставена изцяло от млади хора, но постепенно започнаха да се присъеднияват техните родители, близки и т.н. и тя имаше решителен и оснвен принос в свалянето на Милошевич от власт. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 14 окт 2010 13:19

Madridist написа:
DrAvalanche написа:Попитах го дали това е най-почитания от сърбите светец, а той ми отговори "Да, но след Милошевич" :shock: :shock: :shock:

И какво искаш да кажеш с този пример. Има немци за които и днес, Хитлер е идол и кумир, това означава ли,че всички са нацисти. Не трябва да се слагат хората под един знаменател. Аз лично имам наблюдения и мога най-категорично да заявя,че болшинството от младите сърби (18-30 години),които днес живеят в страната или някъде по света, са против Милошевич и за тях той е тиранин. Голяма част от неговите подръжници са възрастни хора милеещи по "славните време на комунизма" . Точно за периода, в който споменаваш(около 2000 година) имаше няколко големи организации против режима на Милошевич. Най-голямата от тях беше студентската организация "Отпор" ,която беше съставена изцяло от млади хора, но постепенно започнаха да се присъеднияват техните родители, близки и т.н. и тя имаше решителен и оснвен принос в свалянето на Милошевич от власт. ;)

Имало е немци за които Хитлер не е бил кумир, дори и по времето на нацистка Германия. Дори е имало такива, които са помагали на евреите. Но това не променя фактите. Онзи ден в Италия, сръбските фенове не бяха
възрастни хора милеещи по "славните време на комунизма"
. Главорезите от сръбските паравоенни формирования също не са били
възрастни хора милеещи по "славните време на комунизма"
.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 14 окт 2010 13:32

Точно това ми е идеята, че не трябва да слагаме всички под един знаменател и да им лепваме епитет- "главорези" . Има млади сърби,които поддържат Милошевич, но пак повтарям, в огромната си част, хората,които са до 30 години, смятат Милошевич за тиранин и главен виновник за днешното положение в Сърбия. Онези лумпени,които бяха в Генуа не са олицетворение и да казваме ,че всички сърби са като тях. Все едно всички българи да сме,като онези "велики фенове",които нахлуха в Мездра. Медиите в Сърбия излезнаха със заглавия за срам и преследване до дупка на виновните, имам приятел сърбин(болен фен на Звезда),който ми каза след мача,че това са боклуци и много го е яд, че цялата нация ще е наказана заради изтъпленията на една група от стотина човека 8-)

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 14 окт 2010 13:38

Madridist написа:Точно това ми е идеята, че не трябва да слагаме всички под един знаменател и да им лепваме епитет- "главорези" . Има млади сърби,които поддържат Милошевич, но пак повтарям, в огромната си част, хората,които са до 30 години, смятат Милошевич за тиранин и главен виновник за днешното положение в Сърбия. Онези лумпени,които бяха в Генуа не са олицетворение и да казваме ,че всички сърби са като тях. Все едно всички българи да сме,като онези "велики фенове",които нахлуха в Мездра. Медиите в Сърбия излезнаха със заглавия за срам и преследване до дупка на виновните, имам приятел сърбин(болен фен на Звезда),който ми каза след мача,че това са боклуци и много го е яд, че цялата нация ще е наказана заради изтъпленията на една група от стотина човека 8-)

Обаче тези лумпени все още ги търпят в Сърбия, съответно ние в България. Нивото на обществена търпимост/поносимост е много високо. Все още сме далеч от културата на патриозма (клубен или национален) и близо до щовинизма.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 14 окт 2010 13:42

DrAvalanche написа:
Обаче тези лумпени все още ги търпят в Сърбия, съответно ние в България. Нивото на обществена търпимост/поносимост е много високо. Все още сме далеч от културата на патриозма (клубен или национален) и близо до щовинизма.

Прав си. Политиците и при тях и при нас, са абдикирали от такива проблеми и имат съвсем различни интереси. 8-)

Върни се в “Архив”