Кой и защо реши да бием Бразилия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
loko29
Контакти:

Re: Кой и защо реши да бием Бразилия

Мнениеот loko29 » 07 окт 2010 17:05

Ако треньор беше Стоев-щяхме да го разкъсаме,но нали е професора няма вина човека.Само че ,не видях една атака през центъра,което преди години беше основен коз.Не може цял мач да се разчита само на двама.Грешките са си грешки могат да се случат на всеки.От друга страна и 8ми да завършиме е успех реално погледнато с какви държави играем.И друго от този отбор само Казийски би играл в компанията на Ганев,Тонев,Стоев,Узунов,Н.Василев,братя Найденови,Н.Желязков.
Най-великия локомотивец-Начко Михайлов

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 07 окт 2010 17:05

това е най-смислената статия на петър бакърджиев от много време насам

1912BOTEV
Контакти:

Мнениеот 1912BOTEV » 07 окт 2010 17:08

Много е кофти,че загубихме. Горчилката е за всички ни. Защото наистина можехме да бием, но няколко грешки натежаха в полза на кубинците. Никого не обвинявам, но Жеков в края на четвъртия сет два пъти прати топката в ляво, а не в центъра. И двата пъти атаките бяха неуспешни - сътветно на Тошко и Вальо. При третия път, когато подаде в центъра, атаката се получи. Освен това Тодор наистина направи няколко грешки, не само тази в края на втория сет. Но не се сърдя на никого от момчетата, просто ме е яд! И продължавам да твърдя, че ни липсва манталитет да играем на финал, а всяка година мечтая за такъв. Не съм съгласен, че е липса на късмет.
След като не сме в първата четворка, еитусиазма и интереса е вече не е същия. И естествено, посрещането също няма да е като да са медалисти и това е нормално. Не може и при първо и при седмо място да има фойерверки. Но ще продължим да гледаме волейбол, да се надяваме, да се радваме и да се ядосваме.
Относно треньора, мисля че Пранди е по-добър треньор от Мартин и е може би правилния избор. Макар че, ние имаме един по-добър треньор - Радо Стойчев.
Яд ме е и за друго - в момента Бразилия не са в най-добра форма и при евентуален наш финал имахме шанс да ги бием. Мисля, че Сърбите с повечко хитрост ще бият Куба и отново ще играят голям финал.
Сега чакам следващото лято, когато отново ще отида на мачове от световната лига, независимо дали ще са в София или Варна.
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита"
Христо Ботев

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 07 окт 2010 17:09

Това, че много хора във форума приказват глупости и обвиняват играчите за едни или други грешки, не означава, че те са виновниците за загубата. Днес се уморих да говоря за един човек - Макарона. Не мога да разбера защо защитавате състезателите и по този начин треньора. Повечето от вас знаят, ама наистина помнят ли от кого навремето Италия се научи да играе волейбол, че ще ми говорите за някакъв си "професор". Такова нещо се казва за човек, който е дал много, постигнал нещо велико. За Италия третото място навремето може да е било подвиг, но ние сме били втори преди тях. Ние, преди италианците да имат волейбол, сме знаели от А до Я тази игра. Или, хайде да не преувеличавам, но много ни е била ясна. Волейболът в Италия кой го направи? Аржентинец. Да, аржентинец, защото в миналото Аржентина е била волейболна нация. Понастоящем от там е още Раул Лозано. Това са най - добрите треньори в света.
Така, че нашите специалисти са много по-наясно от някой си Пранди с нещата, с това как да водят отбора. Не всички, но ги имаме. И когато мнозина обвиняваха Мартин Стоев, забравиха, че той много повече се ядосваше от Пранди за загубените полуфинали, за онези мачове от Лигата и СП в Япония. Защото той знаеше, че може и още. Просто му трябваше малко опит и щеше да научи играчите да бъдат по - добри в защита. Мартин не се изложи в годините, когато водеше националите, с изключение на едно европейско, но дълбоко се срина в очите ми като треньор на "Левски" с някои свои действия.
Много хора казват, че нашите треньори слушали мениджърите. Не се заблуждавайте, казвам го за тези, които още си мислят, че не е така и с чужденците. Пранди не е изключение. А най - големият виновник за всичко, което стана снощи, е федерацията, която не се управлява от хора, искащи да има успехи, развитие на спорта у нас, а само пречи. Назнават послушник за треньор на момчетата.
Всичко, което постигнахме в последните години, е напук на всичко, ставащо в държавата, напук на федерацията, а сега ако бяхме успели да станем световни шампиони и напук треньора.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 07 окт 2010 17:26

Повечето от вас знаят, ама наистина помнят ли от кого навремето Италия се научи да играе волейбол, че ще ми говорите за някакъв си "професор". Такова нещо се казва за човек, който е дал много, постигнал нещо велико. За Италия третото място навремето може да е било подвиг, но ние сме били втори преди тях.
..........................
По-голяма простотия скоро не съм чувал,извинявай,сигурно си свястно момче,но по темата си дооооооста заблуден.Знаеш ли кога е било това време,преди колко години.А знаеш ли,че сърбите сме ги учили на баскетбол-сега можеш ли да кажеш къде сме ние и къде те.За всички разбиращи поне малко от волейбол прогреса при Пранди е очеваден-в организация на играта,в защита и на блок.При Стоев знаехме само да бухаме в атака и на сервиз,да играем за блок-аут беше непонятно за отбора.Сега разликата от победата до загубата беше на милиметри,какво ли щяхте да говорите ако бяхме сега на полу-финал???
I'M BLIND!IMPRESS ME!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 07 окт 2010 17:29

luxorus написа:Повечето от вас знаят, ама наистина помнят ли от кого навремето Италия се научи да играе волейбол, че ще ми говорите за някакъв си "професор". Такова нещо се казва за човек, който е дал много, постигнал нещо велико. За Италия третото място навремето може да е било подвиг, но ние сме били втори преди тях.
..........................
По-голяма простотия скоро не съм чувал,извинявай,сигурно си свястно момче,но по темата си дооооооста заблуден.Знаеш ли кога е било това време,преди колко години.А знаеш ли,че сърбите сме ги учили на баскетбол-сега можеш ли да кажеш къде сме ние и къде те.За всички разбиращи поне малко от волейбол прогреса при Пранди е очеваден-в организация на играта,в защита и на блок.При Стоев знаехме само да бухаме в атака и на сервиз,да играем за блок-аут беше непонятно за отбора.Сега разликата от победата до загубата беше на милиметри,какво ли щяхте да говорите ако бяхме сега на полу-финал???

Не го харесвам макарона и както казах, дори и да беше спечелил мача, пак нямаше да го призная за това, че с нещо е допринесал. Победата, титлата, ако беше спечелена, щеше да е на играчите и никой друг. Нашият отбор може много, не е достатъчно все още, но когато Макарона обещава нещо, трябва да се слуша какво и кога го казва.
Последна промяна от daniel875 на 07 окт 2010 17:31, променено общо 1 път.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
Mighty Reds
Контакти:

Мнениеот Mighty Reds » 07 окт 2010 17:30

Абе ние и кубинците сме ги учили на волейбол и бокс, и в двете дисциплини са мнооого по-напред от нас, нищо, че като икономика & политика би трябвало да са след нас.
И пак опираме до материалната база, до залите, екипировката, неща, за които ние, феновете на играта, не сме длъжни да мислим.

п.с.Мисля, че се получи доста добра дискусия, но от много приказки аз ожаднявам, а вие :mrgreen:
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly

[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
chepondrev 1912
Контакти:

Мнениеот chepondrev 1912 » 07 окт 2010 17:37

Във връзка с Темата:
Представяте ли си и ние да бяхме решили твърдо да загубим от Бразилия, какъв мач само щеше да се получи?
Нямаше да има разигравания изобщо и отборите можеше да са от по един човек - сервиз, аут или сервиз, мрежа и така до безкрай :mrgreen: Ако случайно топката влезе в полето, така се посреща, че направо да се върне в полето на противника, а той няма да иска да я отиграе.... и т.н. и т.н. Страхотия
http://www.youtube.com/watch?v=luGZ8EhtT3E
КРАСОТА - ВЯРА - БОРБА

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 07 окт 2010 17:44

В живота има две думи чест и достойнство, в Япония когато са писали кодекса на честа, ние сме чудили как да не работим и да даваме пари под масата.

Браво на нашите, че не играха по сметкаджийски. Нещо което в България рядко се среща поради, което можем само да им сваляме шапка.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
chepondrev 1912
Контакти:

Мнениеот chepondrev 1912 » 07 окт 2010 17:47

deepblue1963 написа:След стотици тренировки,някои неща би трябвало да стават автоматично,а не на полето да ги решаваш.Мое мнение,разбира се...

ЕЕЕЕЕ Мръсносинияяя, пак са изцепи :) Айде удари или ритни 100 пъти една топка да те видя ще можеш ли от тея 100 пъти 2 еднакви удара (ритника) да направиш?
Се ено Великия Гонзо след милиони тренировки не му се е случвало, като иска да шутира към вратата, да изкара топката в тъч (визирам него, щот си мръсносин, а има хиляди по-добри играчи от него дето им се е случвало това)
Умник си ти - да знаеш
http://www.youtube.com/watch?v=luGZ8EhtT3E
КРАСОТА - ВЯРА - БОРБА

Върни се в “Волейбол”