Куба-България Битка за полуфинал
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Vlado Nikolov
Браво,Владо!Трябва да се казва истината в очите!Изключително слаб Тодор Алексиев,основен виновник за загубата от Куба.При колективен спорт,какъвто е волейбола,слаби отигравания,особено в ключови моменти,в толкова решителна среща се оказват решаващи за изхода на двубоя!Но тук вина има и Силвано Пранди,определено се наблюдава спад в играта на Алексиев...,да някои ще кажат игра силно срещу Испания,но нека не сравняваме Испания с Куба и напрежението,което се създава в едната и другата срещи.Очевидно е,че Тоий не е играч за ГОЛЕМИТЕ МАЧОВЕ!В мача срещу Куба,играехме с двама играчи,Матей и Владо,направо се чудя как издържаха да играят на толкова високо ниво през цялата среща,всяка топка беше отигравана от тях и логично в тайбрека Матей нямаше сили да изпълнява начален удар на обичайното си ниво.Трябва много неща да се променят в играта ни,центровете ни са напълно изолирани,само си представете,какво би се случило при тяхно дейно участие в атаките на България,няма да има отбор...,няма да има отбор,който да се справя с нашата атака,но сега е различно,ние разчитаме само на Матей и Владо,играчи от световна класа,но само с тях не става да се изиграе турнир,състоящ се от толкова много срещи,изиграни за малък интервал от време.Трябва да се търси разумно решение с позицията на втори посрещач и добра алтернатива на Жеков,защото при невъзможност Той да играе,отбора е обречен.Имахме ли играч от класата на Пламен Константинов до Матей,мача с Куба свършваше 3:0!Дано Владо Николов не се откаже след това първенство и играе за България и на Олимпийските Игри!Въпреки всички тези,несъмнено съществуващи проблеми,България имаше възможности да стане световен шампион,но за съжаление,не се получи...Успех в предстоящите състезания!!!
- brat domingo
- Контакти:
Re: Куба-България Битка за полуфинал
realist написа:Най-сетне това заприлича на форум, а не на клуб за хвалебствия. Хубаво е, че все повече хора свалиха розовите очила и погледнаха реалността. А тя е, че нито Куба са толкова силен отбор, нито нашите са толкова фантастични, мъжествени и т.н., нито което и да било между 5-то и 8-мо място не е чак толкова престижно. Аз винаги ще подкрепям всеки отбор, сложил герба на гърдите си, дори да е по джаги или дартс, но никога няма да спра да бъда реалист. В настоящия момент, при тези обстоятелства, с кошницата, с която тръгнахме за Италия, отпадането от голямата четворка е неуспех, да не кажа провал. При това отпаднахме от отбор, който ни превъзхождаше само в три неща - дух, непримиримост и воля за победа.
Да бе, страхотен дух показаха кубинците, от 22-13 във втория гейм замалко да го загубят. Представете си ако Тошко беше забил как щяха да ги насерат всички за тоя обрат
- deepblue1963
brat domingo написа:realist написа:Най-сетне това заприлича на форум, а не на клуб за хвалебствия. Хубаво е, че все повече хора свалиха розовите очила и погледнаха реалността. А тя е, че нито Куба са толкова силен отбор, нито нашите са толкова фантастични, мъжествени и т.н., нито което и да било между 5-то и 8-мо място не е чак толкова престижно. Аз винаги ще подкрепям всеки отбор, сложил герба на гърдите си, дори да е по джаги или дартс, но никога няма да спра да бъда реалист. В настоящия момент, при тези обстоятелства, с кошницата, с която тръгнахме за Италия, отпадането от голямата четворка е неуспех, да не кажа провал. При това отпаднахме от отбор, който ни превъзхождаше само в три неща - дух, непримиримост и воля за победа.
Да бе, страхотен дух показаха кубинците, от 22-13 във втория гейм замалко да го загубят. Представете си ако Тошко беше забил как щяха да ги насерат всички за тоя обрат
А как играха кубинците,когато трябваше да спасяват мачбол и как играхме ние?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!
- mistreated
- Контакти:
В опита си да бъдем все по-оригинални, да измисляме най-великите реплики, да правим нещата по възможно най-префърцунения начин, сякаш забравяме някои семпли истини наричайки ги, с размаха на парвеню с ямурлук, клишета. Една такава обикновена истина е, че волейболът е само една игра и винаги някой печели, а друг губи. Равен резултат няма. Целта на тази игра е да играеш честно, да доставиш удоволствие на себе си и на тези, които те гледат, да превъзмогнеш собствените си възможности и ако имаш качества да ги надскочиш, да не се отказваш до последно и ако си по-добър да победиш. Като спечелиш да отдадеш дължимото на своя опонент, а ако загубиш да го направиш с достойнство и също така да покажеш уважение към противника.
Е, кое от това не направиха волейболистите ни на Световното, та да ги виним, че ще се завърнат без медал?
Направиха всичко, за да бъдат за пример. Трудиха се къртовски цяло лято. Не мрънкаха и не капризничеха. Всеки ден по минимум 6 часа в залата. Не занимаваха никого със себе си, не произвеждаха скандали. Правеха това, което трябва. Играеха волейбол, защото са спортисти. Нямаше ги по първите страници на вестниците и списанията, не даваха тъпи интервюта, не парадираха. За да не си разваляме настроението няма да правим аналогии с представители на други спортове у нас. Вече 10 дни, на световното първенство, те са за пример за всички с поведението си. Победиха световния шампион Бразилия и европейския Полша. Надиграха отбора на най-многолюдната страна в света - Китай и отбора на най-спортната нация, в последните години, на Стария континент - Испания. Загубиха в невероятни битки от Франция и Куба. Играха честно и с уважение към зрителите и съперниците. Играха като отбор! При успех никога не забравяха да похвалят опонентите си, при загуба търсеха вината единствено в себе си. Какво повече да искаме?
Да, мнозина у нас, за да скрият собствената си посредственост живеят с илюзията за някакво величие и богоизбраност. Смешно е и жалко, но все по-често срещано. Хора, за които спортът е забранена зона, смело разсъждават как и кое. Кой как играл и накрая гръмко обобщават, че пак сме провалили. Как може едни кубинци да ни бият?! Ами биха ни. И те са тренирали и те са искали да победят. Та ние сме сред осемте най-големи на Планетата! Другаде ни няма на картата.
Утре ще играем с руските волейболисти. Тях до сега да са ги заточили в Гулаг, за отсъствието им от Файнъл фор, ако разсъждаваха като у нас. Ами после ни чакат отборите на САЩ или Германия. Американците са Олимпийски шампиони. И те като нас обаче ще останат без медал, защото това е спорт.
Държавата ни е пропита от безхаберност и посредственост и на този фон една група спортисти правят така, че за нея да се говори с уважение по света. Вместо обаче да получат същото отношение и тук вероятно ушите им ще пламнат, ако разберат как ги коментират сънародниците им. Тогава след Бербатов ще си тръгне и Казийски.
С тази статия на Петър Бакърджиев мисля да приключа писането си в тази тема. Повече от това, което е написал автора, няма какво да се каже.
Е, кое от това не направиха волейболистите ни на Световното, та да ги виним, че ще се завърнат без медал?
Направиха всичко, за да бъдат за пример. Трудиха се къртовски цяло лято. Не мрънкаха и не капризничеха. Всеки ден по минимум 6 часа в залата. Не занимаваха никого със себе си, не произвеждаха скандали. Правеха това, което трябва. Играеха волейбол, защото са спортисти. Нямаше ги по първите страници на вестниците и списанията, не даваха тъпи интервюта, не парадираха. За да не си разваляме настроението няма да правим аналогии с представители на други спортове у нас. Вече 10 дни, на световното първенство, те са за пример за всички с поведението си. Победиха световния шампион Бразилия и европейския Полша. Надиграха отбора на най-многолюдната страна в света - Китай и отбора на най-спортната нация, в последните години, на Стария континент - Испания. Загубиха в невероятни битки от Франция и Куба. Играха честно и с уважение към зрителите и съперниците. Играха като отбор! При успех никога не забравяха да похвалят опонентите си, при загуба търсеха вината единствено в себе си. Какво повече да искаме?
Да, мнозина у нас, за да скрият собствената си посредственост живеят с илюзията за някакво величие и богоизбраност. Смешно е и жалко, но все по-често срещано. Хора, за които спортът е забранена зона, смело разсъждават как и кое. Кой как играл и накрая гръмко обобщават, че пак сме провалили. Как може едни кубинци да ни бият?! Ами биха ни. И те са тренирали и те са искали да победят. Та ние сме сред осемте най-големи на Планетата! Другаде ни няма на картата.
Утре ще играем с руските волейболисти. Тях до сега да са ги заточили в Гулаг, за отсъствието им от Файнъл фор, ако разсъждаваха като у нас. Ами после ни чакат отборите на САЩ или Германия. Американците са Олимпийски шампиони. И те като нас обаче ще останат без медал, защото това е спорт.
Държавата ни е пропита от безхаберност и посредственост и на този фон една група спортисти правят така, че за нея да се говори с уважение по света. Вместо обаче да получат същото отношение и тук вероятно ушите им ще пламнат, ако разберат как ги коментират сънародниците им. Тогава след Бербатов ще си тръгне и Казийски.
С тази статия на Петър Бакърджиев мисля да приключа писането си в тази тема. Повече от това, което е написал автора, няма какво да се каже.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
- brat domingo
- Контакти:
А как играха кубинците,когато трябваше да спасяват мачбол и как играхме ние?[/quote]
и двата отбора се раздадоха. Не смятам, че кубинците са показали по-голям дух, просто шанса им помогна в решителните моменти
и двата отбора се раздадоха. Не смятам, че кубинците са показали по-голям дух, просто шанса им помогна в решителните моменти
Пак казвам, че постъпката на Николов не е правилна! Той трябва да вдъхне кураж на момчетата и той да ги поведе, а не да ги разединява !
Сигурен съм, че го е казал това под въздействие на емоциите снощи 

-
Каквото и да кажем за снощната битка, ще е малко.
По равностоен мач, нямаше как да бъде !
Но ние с кубинците, винаги сме правили исторически мачове.
И снощният беше от тях .... мисля, че няма съмнение, той е мача на първенството до тук !
Мача ни с Франция, също е в тройката на качествените и силни двубои до тук.
Незнам как става така, че два от най красивите и големи сблъсъка на това първенство, са с участие на нашите хора ?
Това според мен, говори за класа !
Няма спор, че Българският национален волейболен тим, е сред най силните на планетата !
Защо обаче загубихме снощи ?
Ами ..... аз лично, нямам обяснение !
Направиха всичко което е по силите им на'ще, че и в някои моменти, отвъд силите си ... но, и това не стигна.
Все си мисля, че сме мааалко по добри от кубинците на този етап, но не успяхме да го покажем.
Жалко ..... сигурен бях, че ако отстраним Куба, щяхме да играем на финала !
Май все пак, имам някакво обяснение, защо загубиха момчетата .....
При толкова равностоен мач, голяма роля играе и случайноста ( късмета ) ... няма и как да е иначе, защото за да направиш точка, трябва да рискуваш, да направиш нещо, което по принцип, не правиш ..... а знаем, игра на ръба на риска, рядко се получава.
Рискованите ходове на Куба, сработиха ( поне, в по голямата си част ) ... докато, при нас рискованите удари, рядко се получаваха ....
Поради това се наложи в моментите в които трябваше да рискуваме, да играем на сигурно ...... и загубихме.
Тая загуба беше голям мал-шанс и , който твърди, че сме загубили заради липса на класа, или, че сме били по слаби от Куба, да смени спорта !
За мен и 5-тото място ще е голям успех !
Дали ще си 5-ти, или 3-ти .... няма никаква разлика !
Щом не си на финал .... значи, наистина не си го заслужавал !
За мен, финала ще е между Куба и Бразилия, но ще видим ....
Пак го пиша .... яд ме е на тази загуба, но не ме е яд на момчетата, че са играли слабо, или, че Куба са били по силни .... яд ме е, че шанса не беше на наша страна !
Както Куба заслужава да играе на полуфинал, така и ние заслужавахме !
Имаме голям и много силен отбор, и една загуба не променя това, по никакъв начин ! ! !
По равностоен мач, нямаше как да бъде !
Но ние с кубинците, винаги сме правили исторически мачове.
И снощният беше от тях .... мисля, че няма съмнение, той е мача на първенството до тук !
Мача ни с Франция, също е в тройката на качествените и силни двубои до тук.
Незнам как става така, че два от най красивите и големи сблъсъка на това първенство, са с участие на нашите хора ?
Това според мен, говори за класа !
Няма спор, че Българският национален волейболен тим, е сред най силните на планетата !
Защо обаче загубихме снощи ?
Ами ..... аз лично, нямам обяснение !
Направиха всичко което е по силите им на'ще, че и в някои моменти, отвъд силите си ... но, и това не стигна.
Все си мисля, че сме мааалко по добри от кубинците на този етап, но не успяхме да го покажем.
Жалко ..... сигурен бях, че ако отстраним Куба, щяхме да играем на финала !
Май все пак, имам някакво обяснение, защо загубиха момчетата .....
При толкова равностоен мач, голяма роля играе и случайноста ( късмета ) ... няма и как да е иначе, защото за да направиш точка, трябва да рискуваш, да направиш нещо, което по принцип, не правиш ..... а знаем, игра на ръба на риска, рядко се получава.
Рискованите ходове на Куба, сработиха ( поне, в по голямата си част ) ... докато, при нас рискованите удари, рядко се получаваха ....
Поради това се наложи в моментите в които трябваше да рискуваме, да играем на сигурно ...... и загубихме.
Тая загуба беше голям мал-шанс и , който твърди, че сме загубили заради липса на класа, или, че сме били по слаби от Куба, да смени спорта !
За мен и 5-тото място ще е голям успех !
Дали ще си 5-ти, или 3-ти .... няма никаква разлика !
Щом не си на финал .... значи, наистина не си го заслужавал !
За мен, финала ще е между Куба и Бразилия, но ще видим ....
Пак го пиша .... яд ме е на тази загуба, но не ме е яд на момчетата, че са играли слабо, или, че Куба са били по силни .... яд ме е, че шанса не беше на наша страна !
Както Куба заслужава да играе на полуфинал, така и ние заслужавахме !
Имаме голям и много силен отбор, и една загуба не променя това, по никакъв начин ! ! !
Евалла за думите те THE GAME

Специално във волейбола няма как да се радваме на тиквени медали. Представянето ни е провал.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!
Престанете да говорите срещу Алексиев! Спрете да говорите за грешката му! Ами ако тази грешка беше допусната от Вл. Николов
Щеше ли някой да каже нещо против него? Щеше ли да го обвини някой, че не е играл на нужното ниво? НЕ, нямаше! Защо всички се нахвърляте в/у Тошко? Тази грешка можеше да бъде допусната от всеки! Ама такъв си ни е манталитета... постоянно да хулим по някого
Така и Ананиев го навиквахте, но преди 2 години в Световната Лига, когато сам би руснаците, той беше герой... герой за 1 мач и после пак същата работа
Така и сега с Тошко.... обвинявайте го, но един ден Тошко ще изнесе някой мач сам и тогава друго ще запеете! Мачовете на Алексев предстоят! Помнете ми думата!
Жалко, че в Б-я за 1 грешка спортистът може да стане трън в очите на всички за постоянно
Пр.: Грешката на Михайлов с/у Вердер преди 4 години... и до ден днешен се споменава и се натяква... и до ден днешен му тежи сиг. ... Сега същото ще се получи и с Алексиев...всяка една грешно отиграна топка ще го превръща в некадърник
(дано да греша).....

Жалко, че в Б-я за 1 грешка спортистът може да стане трън в очите на всички за постоянно