Куба-България Битка за полуфинал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

yasen
Контакти:

Re: Уважаваме ли труда на другите

Мнениеот yasen » 07 окт 2010 09:05

ros написа:Пръстите ми още треперят върху клавиатурата от вълнение след нещастната загуба от Куба... И е много трудно да напиша и опиша това, което чувствам. Но искам да задам един въпрос към всички. Уважаваме ли труда на другите? Способни ли сме да кажем браво дори за неуспех? Научихме ли се да оценяваме чуждите усилия?
Да... емоциите са хубаво нещо, но разумът още по-хубаво. Защото сега лесно ще упректем Тошко за "онази" топка, защото много ще кажат "този Матей как остави два поредни сервиса да паднат до него", защото ще се намерят и хора да дадат акъл на Пранди защо не пусна Цецо например....
Аз знам едно ВСИЧКИ СЕ РАЗДАДОХА И ИМ БЛАГОДАРЯ... Тях дори ги е яд с пъти повече от мен, но АЗ СЪМ ГОРД С ТЯХ.
ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР. Колкото и да ми се искаше да играем на полуфинал, знам че ТЕ направиха всичко по силите си да ми осигурят и такава емоця... Неуспяха - да. Но ТОВА Е МОЯТ ОТБОР дори и да останат осми. Защото Андрей играе с херния и се хвърля като лъв, защото Матей показа на всички как се плаче за България, защото Тошко сбърка няколко пъти но се вдигна и продължи напред.
Да .... Продължи напред е хубаво мото. Иска ми се много хора да разберат, че трудът не винаги се възнаграждава реално, но трябва да се оцени реално

Много точен коментар. Абсолютно съм съгласен с автора. Само искам да добавя, че това което направиха нашите е пак голям успех. Вече се забелязва едно постоянство, сега на всички турнири, които участваме, а те са абсолютно всички (ВЕЧЕ НЕ ПРОПУСКАМЕ ГОЛЯМО ПЪРВЕНСТВО) сме в топ 6, с някои изключения топ 8. А преди какво беше? Играем на един турнир, стигаме случайно или не до медал или до по-почетно място и после 2-3 години даже и на европейско не участваме. А сега дори и квалификации не играем, защото сме световна волейболна сила, сред шестте най-силни и постоянни държави. Ето това е! Нека оставим Пранди да завърши олимпийския цикъл, да видим следващата година в Световната лига, на европейското, че дори и на Световната купа, какво ще бъде представянето ни и тогава вече ще правим равносметки, но каквото и да стане, вървим по правилен път. Реално погледнато преди Мартин Стоев, волейбола беше на кота 0, след 1997-98 година. Сега вече започна израстването.
И накрая едно голямо благодаря на момчетата, и нека ни зарадват с още две победи на това световно първенство.

Потребителски аватар
deepblue1963

Re: Куба-България Битка за полуфинал

Мнениеот deepblue1963 » 07 окт 2010 09:13

32 страници за един мач,след който стана ясно,че ще играем за 5-8 място и само 2 страници за бронзовия медал на ансамбъла!Иначе,сме големи "патриоти",нали?Някои тука ще се самоконтузят от тупане по гърдите и поклони пред героичните волейболисти!Сигурно волейболистите са по-българи от гимнастичките...Жалко,смешно...
Последна промяна от deepblue1963 на 07 окт 2010 09:43, променено общо 1 път.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 07 окт 2010 09:15

Не мога да повярвам :(

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 07 окт 2010 09:17

Е още ме е яд.Много жалко.И двата отбора играха много добре в първите 4 гейма.В тайбрека физически бяхме слаби.Страхотен Владо Николов и Матей.

Ivanov84
Контакти:

Мнениеот Ivanov84 » 07 окт 2010 09:45

deepblue1963 написа:32 страници за един мач,след който стана ясно,че ще играем за 5-8 място и само 2 страници за бронзовия медал на ансамбъла!Иначе,сме големи "патриоти",нали?Някои тука ще се самоконтузят от тупане по гърдите и поклони пред героичните волейболисти!Сигурно волейболистите са по-българи от гимнастичките...Жалки,жалки...
Не ти ли омръзна да си изливаш негативизма във волейболните теми?Волейболистите наистина са герои,уморени и контузени,но дадоха всичко от себе си.А ти какво си дал на тая държава?Нищо.

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 окт 2010 10:12

Снощи бяхме по добри, надиграхме Куба тактически, но Господ помогна на кубинците да спечелят. Защо го е направил не зная. Всеки сам може да си прави изводите. Но Господ е непогрешим и щом е решил така, значе така е трябвало да стане. Може би не ни е дошло времето като общество да се радваме в аванс. Явно това е знак, че трябва да се замислим за някои неща и да ги променим в положителна посока. Дано като общество да сме разчели правилно този сигнал. Доста е сериозен защо идва в спорта, той е най-значимият социален феномен на нашето време.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 07 окт 2010 10:13

от deepblue1963 на 07 Окт 2010 07:13
"32 страници за един мач,след който стана ясно,че ще играем за 5-8 място и само 2 страници за бронзовия медал на ансамбъла!Иначе,сме големи "патриоти",нали?Някои тука ще се самоконтузят от тупане по гърдите и поклони пред героичните волейболисти!Сигурно волейболистите са по-българи от гимнастичките...Жалко,смешно..."

Напълно съм съгласен с теб. Това, което направиха нашите момичета е в пъти по-голям успех, отколкото волейболистите. Не забравяйте в какви условия тренират тези момичета и в какви волейболните ни мегазвезди. Не знам каква е тази мания от последните няколко години да се издигат едва ли не в култ волейболистите ни. Сякаш кой знае какво са направили. Волейбол в България е имало и преди тях и то на много по-високо ниво. Да не забравяме поколението на Любо Ганев, Димо Тонев и Мартин Стоев. Този отбор ми доставяше много по-голямо удоволствие, защото освен големи спортисти, бяха и големи мъже. Имаха хъс и характер. Вярно е, че и те не стигнаха до повече от 4 място, но тогава конкуренцията беше убийствена. Така че волейбола ни от доста години е на добро ниво и е нормално да чакаме и някакви успехи, но те все не идват. Матей Казийски е много по-класен от Любо Ганев, но няма и един процент от неговия характер, воля и мъжество. Матейчо много ми прилича на Бербатов. Срещу по-слабите съперници е направо фурия, но дойде ли решителен мач, изведнъж класата му се изпарява. Снощи в нашия отбор имаше един голям мъж и това беше Владо Николов. Колко пъти се нагърби той да рискува и да поведе отбора и колко пъти Матейчо? Това е, момчета, една птичка пролет не прави.

Потребителски аватар
chepondrev 1912
Контакти:

Мнениеот chepondrev 1912 » 07 окт 2010 10:20

deepblue1963 написа:32 страници за един мач,след който стана ясно,че ще играем за 5-8 място и само 2 страници за бронзовия медал на ансамбъла!Иначе,сме големи "патриоти",нали?Някои тука ще се самоконтузят от тупане по гърдите и поклони пред героичните волейболисти!Сигурно волейболистите са по-българи от гимнастичките...Жалко,смешно...

Сигурно ти е мноо готино да си четеш постовете и отговорите към тях и после си удряш чекийка, щот май само така се възбуждаш. Отиди и пиши за гимнастичките. Не съм ги гледал - не съм писал. Ясно? Дърт чекиджия
http://www.youtube.com/watch?v=luGZ8EhtT3E
КРАСОТА - ВЯРА - БОРБА

Потребителски аватар
chepondrev 1912
Контакти:

Мнениеот chepondrev 1912 » 07 окт 2010 10:24

realist написа:от deepblue1963 на 07 Окт 2010 07:13
"32 страници за един мач,след който стана ясно,че ще играем за 5-8 място и само 2 страници за бронзовия медал на ансамбъла!Иначе,сме големи "патриоти",нали?Някои тука ще се самоконтузят от тупане по гърдите и поклони пред героичните волейболисти!Сигурно волейболистите са по-българи от гимнастичките...Жалко,смешно..."

Напълно съм съгласен с теб. Това, което направиха нашите момичета е в пъти по-голям успех, отколкото волейболистите. Не забравяйте в какви условия тренират тези момичета и в какви волейболните ни мегазвезди. Не знам каква е тази мания от последните няколко години да се издигат едва ли не в култ волейболистите ни. Сякаш кой знае какво са направили. Волейбол в България е имало и преди тях и то на много по-високо ниво. Да не забравяме поколението на Любо Ганев, Димо Тонев и Мартин Стоев. Този отбор ми доставяше много по-голямо удоволствие, защото освен големи спортисти, бяха и големи мъже. Имаха хъс и характер. Вярно е, че и те не стигнаха до повече от 4 място, но тогава конкуренцията беше убийствена. Така че волейбола ни от доста години е на добро ниво и е нормално да чакаме и някакви успехи, но те все не идват. Матей Казийски е много по-класен от Любо Ганев, но няма и един процент от неговия характер, воля и мъжество. Матейчо много ми прилича на Бербатов. Срещу по-слабите съперници е направо фурия, но дойде ли решителен мач, изведнъж класата му се изпарява. Снощи в нашия отбор имаше един голям мъж и това беше Владо Николов. Колко пъти се нагърби той да рискува и да поведе отбора и колко пъти Матейчо? Това е, момчета, една птичка пролет не прави.

Вие двечките що не земите да си напрайте темичка и да си пишете в нея, после си ударете по една шпакла.
Що не пишете в тема за гимнастичките ве, момичета?
http://www.youtube.com/watch?v=luGZ8EhtT3E
КРАСОТА - ВЯРА - БОРБА

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 07 окт 2010 10:24

Не можеш да сравняваш волейбол и гимнастика, както и футбол и волейбол.

Спортовете си имат отделни публики (понякога се припокриват), но ядрото хора, които гледат гимнастика са мнооого по-малко.

Броят страници в една тема не е релевантен със значението и трудността на постигането й, а с броя хора които се вълнуват от нея.

Всъщност, като говорим за стойност - това е субективно качество, което пазарът дава на една стока/услуга/усещане.

Та, за успехите в гимнастиката - това е пазарът!

Иначе момчетата дадоха всичко от себе си....този мач си беше 50/50 както и всички мачове с Куба.

Проблемът е, че избрахме тази група...не че Тошко или Матей са объркали 1-2 топки в решителни моменти.

Каква е равносметката до тук - в напрегнат мач бихме Полша и паднахме от Франция, Чехия и Куба.

Върни се в “Архив”