Платените фенове!!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
abiati
Контакти:

Re: Платените фенове!!

Мнениеот abiati » 05 окт 2010 16:23

nikullas написа:тази тенденция с платените фенове стана много модерна и очаквам тепърва да се развива в България.подобен модел вече работи в литекс,локо пд и спартак варна на инжстрои(не на феновете).дори очаквам до 2-3 години след като се внасят всякакви чернилки от африка като дембеле и т.н да почнат да внасят и публика от там.дават им по 100 лева на месец,те си идват с вувузелите и т.н.това е бъдещето с такива мутри начело на отборите

Виж сега,макар,че съм заклет левскар,съм родом от Пловдив и си живея тук...мога със сигурност да ти кажа,че твърдението ти за платени фенове в Локо пд е пълна измишльотина...феновете на този отбор не са никак малко и са си доста задружни,знаят как да си подкрепят отбора и са го правили дори и в Б група...едва ли и там са били платени,та този оттор е пословичен първо с публиката си...

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 05 окт 2010 16:36

Това, че има стюарди е напълно нормално и така трябва да бъде. Ако сте забелязали и в Англия стюарди охраняват мачовете. Причината е ясна - присъствието на полицаи на пистата създава повече напрежение, отколкото сигурност. Откакто мачовете на ЦСКА се охраняват предимно от стюарди, почти няма случаи на полицейски произвол, нахлуване сред феновете и бой с палки по когото сварят. Аз лично съм им сърбал попарата. От друга страна, тези стюарди получават възнаграждение от клуба и е нормално да не хапят ръката, която ги храни. В случая съм съгласен, че не може да се издигат плакати за щяло и нещяло. Титаните имат хиляди грехове, но баш за стадиона не мисля, че вината е тяхна. Обстановката в клуба е достатъчно напрегната, за да се нагнетява допълнително напрежение. Виж да бият наистина не е редно и не им влиза в правомощията. Ако си спомняте преди години Божков лично със свитата си отиде при феновете да им каже да смъкнат плаката "Вън черните от ЦСКА". Това беше явна проява на расизъм, а всички знаем какви санкции налагат от УЕФА за подобни неща. Наистина всеки си има право на мнение, на не бива да се прекалява с това. Представете си всеки да отиде и да развява на стадиона плакати и лозунги против този или онзи. Нормално е според мен такива мероприятия и протести да се синхронизират с фенклуба, а не всеки да си протестира за нещо си, независимо, че останалата част от публиката не е съгласна с този протест.
Що се отнася до посещаемостта, поне от 20 години тя зависи пряко и непосредствено от моментната форма и състояние на клуба. Когато Левски не върви, ходят по 500 човека на мач, когато бие наред - по 5-6000, а в турнирите пълнят стадиона. Това се отнася и до ЦСКА. Нормално е да не искам да мръзна от 21 до 23 часа, за да гледам някакви полуидиоти как се опитват да спукат топката и пишат една след друга срамна страница в историята на отбора. Какво да им гледам? Че и скъпи билети направили. Сравнението с Англия е повече от неуместно, защото там на всеки мач се играе футбол и всеки може да бие всеки. Тук се играе някаква пародия на футбол. Футболът е преди всичко удоволствие, а аз не изпитвам никакво удоволствие да гледам клетите момчета с червени фланелки. Напротив, страдам и се мъча. Затова и по телевизията не ги гледам вече. Достатъчно са ми грижите на главата, да се ядосвам и за някакви безхарактерни типове, които се подиграват с емблемата на клуба.

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 05 окт 2010 17:04

Никой няма право да спира хората да изразяват желанията си по-цивилизован начин. На транспарантите не пишеше нищо обидно, нямаше нецензурни думи нито заплахи. Имаше един въпрос, на който трябва да отговорят шефовете на отбора, а те какво правят пращат биячи. Писал съм го преди, ще ви кажа и сега Титан са призвани да затрият ЦСКА. Хора ми го казваха още, като дойдоха след Томов, но аз все не вярвах. Сега вече съм убеден и дано да стане по-скоро, че да се направи нов отбор ако трябва и във В група. За, който не вярва ще попитам, колко хора имаше вчера на стадиона, а предишния мач, а по-предишния? Със всеки мач все по-малко и по-малко, докато не станем, като Славия и Локо. Аз не искам такова бъдеще, ходя на мачове на ЦСКА от 25 години, но вече се замислям, че освен емблемата не остана нищо. Знайте, че колкото по-малко публика има, толкова повече Титан ще си правят, каквото искат и ако някой вдигне глас бой!

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 05 окт 2010 17:07

Темата се отклони, но и аз да спомена на ядрото на една публика. Това са хората, които ходят и в добро, но и в лошо, винаги са около отбора и се интересуват от него постоянно. Истината е, че в България тези ядра на отборите са малки, а при Левски и ЦСКА са си направо смешно малко за клубове, които се водят подкрепяни от почти цяла България. Там една криза означава 500-1000 човека на стадиона, въпреки че милиони се пишат червени или сини. Българският запалянко е фен на успеха и на ракийката пред телевизора.

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Мнениеот ivo82 » 05 окт 2010 17:20

delqnski47 написа:
dodo7271 написа:Ама какво сте се захапали за това кой ходи и кой не? Това МАНТАЛИТЕТ на българския запалянко. Той не обича истински отборите си, той обича да ги подиграва, да си избива върху тях проблемите си - финансови, емоционални, всякакви. Българския фен обича победителите. Тук не обичат тези, които са паднали. Ливърпул са пред изпадане, обаче стадионът винаги е пълен. Тотнъм никога досега не бяха играли в Шампионска лига - стадионът винаги пълен. А ние си избираме кой мач да гледаме, защото го избираме или според съперника, или според моментната форма на нашия отбор. И това важи за АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ФЕНОВЕ В БЪЛГАРИЯ.

Оф бе къде ми сравняваш Англия бе там се играе футбол,там има 1000 турнири,там има пари,футболисти,школи,треньори,манталитет,население(много повече са от нас) и кво ли още не!Ние ако ПОНЕ едно от тия имахме щяхме да сме що годе добре!

+1
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

CSKA V-na
Контакти:

Мнениеот CSKA V-na » 05 окт 2010 17:28

Аз съм съгласен, че всеки има право да си изказва мнението, стига то да не противоречи на морала, на утвърдените обществени прaвила и на закона. Не виждам нищо лошо в така издигнатите плакати, дали изложеното в тях е правилно или не, всеки си има гледна точка и може да си изкаже мнението. Ако на някое обществено място издигнеш подобен плакат и не нарушаваш обществения ред, ще дойдат ли да го свалят- не би трябвало. Така, че защо стюардите са го направили....става ясно.А както посочи един колега по-горе, няма да хапят ръката от която получават парички. Друг е въпроса, дали си заслужава или не.
Тук искам да засегна още един момент, така и така е станало въпрос за публиката и кои какви фенове били- за Европа или за БГ. Първо искам да направя поклон пред всички фенове на ЦСКА, който независимо къде живеят ходят на 80-90% от мачовете на отбора. Вие наистина сте големи фенове, не че и другите не сме, но не всички ходим на мачовете на ЦСКА така често и наистина ходим само на европейски мачове или когато отбора дойде в нашия град или наблизо в региона, а така не се подкрепя често отбора на стадиона май :) . В числото на тези „големи” фенове не включвам хората от София, които ходят на домакинските мачове само, с цялото ми уважение и към тях. И именно към тях ми е питането. Момчета, мъже и момичета/макар, че във форума не съм видял дами/, как от една 2 000 000 София не може да се съберете 2000 човека да отидете на мач. Снощи наистина бе жалка картинка. Не си спомням мач, където публиката на Локо Сф да се е чувала кой знае колко по ТВ, но снощи и това видях и за съжаление публиката на ЦСКА не се чуваше с някакви епизодични прояви. Че ЦСКА играе пред повече публика когато е в друг град, отколкото когато е в София. И недейте да забравяте, че в този друг град си има отбор или отбори и ЦСКА не е местния отбор. Но поради една или друга причина съответния запалянко си е избрал да е от ЦСКА, а не да речем от Черно Море. И какво е оправданието -за студа или че не играли добре, ама ще ходя да си давам парите за ялов мач, ма те нищо не играят и т.н.. Ами ще ги дадеш, толкова ли са проблем тези 10,15,20лв с билетите или такситата или студа или други оправдания. Знам, че има хора за които са проблем парите, тук говоря за другите дето не им е проблем. Не забравяйте, че в Сф заплатите са най-високи отколкото в цялата страна. Ако някой ми даде логично обяснение, ще му бъда наистина благодарен. И предварително да отговоря на въпроса, ако бъде зададен подобен- Ами ти на колко срещи отиде в София? На малко, но на всички около Варна , сега включвам Бургас и Каварна където ще са другите дестинации ще съм и съм бил, а ти от София на колко мача дойде във Варна или наблизо и колко често?

batebo
Контакти:

Мнениеот batebo » 05 окт 2010 17:54

mmitko написа:cska_90
Ти за ЦСКАр ли се имаш ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А работата на стюарда е тази.
Като не ви харесва ЦСКА направете нов ЦСКА и вземете стадион "Българска Армия" ама ако ви я дадът.
Ти мислиш ли, че ако беше лесно да се вземе стадиона до сега нямаше да бъде сторено от Илия Павлов, от Божков, от Ал.Томов... ???
Със сигурност по времето на Мултигруп ако бе даден стадиона така както го дадоха на Лефски нямаше да е такова дереджето.... сега.
Плюехте Лупи и какво излезна сега... ???
По негово време отбора беше от към успехи най-добре !
Помниш ли как вие в Пловдив след мача с Ботев когато станахме шампиони какво скандирахте с Дучето ?
Викахте в кръчмата Нещо от сорта Сметката я плаща Томов...
Това да не би на не са платени фенове ?
А всичкото това което прави Дучето е единствено, че му секнаха приходите от клуба... демек Платените фенове сега обвиняват Стюардите, че били платени фенове....

А бе ,ммитко ,фамилията ти да не би случайно да е Борисов ?1 :-) \m/

Потребителски аватар
ЦСКА-83
Контакти:

Мнениеот ЦСКА-83 » 05 окт 2010 18:05

cska 90: Да те питам само какво си говорихте цяло второ полувреме с ония мишлета "стюардите"?
Беше грозна картинка как ония тарикат Калоян се засили към В сектор и понеже беше с още един лайнар постоянно събираше стюарди да вървят след него.Освен,че са ни слаби футбалерите и малкото публика се излага.

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 05 окт 2010 19:59

пловдив 1926 , ирландски :lol: :lol: :lol: :lol: неможе да заспите от злоба към нас а ? :lol: само някой нещо да каже против вас и аре жълт е :lol:
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 05 окт 2010 20:33

Че nikullas какъв е... не пропуска да ни спомене, ако ще и котка да си счупи крак в щата Алабама... А това със злобата тооолкова се истърка. Дай нещо не толкова клиширано.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Върни се в “ЦСКА”