Босът на Славия Венцеслав Стефанов поиска нещо революционно за българския футбол и българския телевизионен ефир - въвеждане на системата "пей пър вю" (плати, за да видиш - англ. ез.) за българските мачове по телевизията. Президентът на "белите" дори е конкретен - 1 лев цена на sms, за да може всеки желаещ да гледа на живо българска среща на малкия екран.
"Има много начини да се работи по подобряването на финансовите условия, които имат клубовете в момента, най-вече заради това, защото много и различни фирми ползват нашия патент и продукт - такива са всички фирми, които се занимават със залагания. Ние получаваме определено смешни пари за нашия продукт. В Румъния взимат десетократно повече техните отбори. При нас и това, което взимахме, и това ни отрязаха. Нормално трябва да намерим хора, които или са по-кадърни, или са по-коректни и продуктът ни да бъде оценен както подобава. Не може в Гърция да се получава 20 пъти повече, при положение, че едва ли техните отбори са толкова по-напред - каза Стефанов и продължи в същата насока. - Мачът Левски-Литекс са гледали 1, 8 милион души по телевизията. Знаете ли го това? Ако има един платен канал, който иска да гледа мачовете от първенството, пуска един sms за един лев и гледа мача. Дали ще има хора против това въведение? Един милион да го гледат, това са един милион лева. А клубовете в момента взимаме по 200-300 хиляди за цялата година", каза Стефанов.
"Дайте така както е навсякъде на Запад да опитаме да го направим и тук при нас. Няма да открием топлата вода, тя е открита много преди нас. Имаше един опит на една от телевизиите да въведе платения канал с английската Висшата лига, но разликата е, че българската телевизия плаща, за да предава английските срещи. А този канал ще бъде на ПФЛ. Той ще предава мачовете от българското първенство, от "А" и "Б" групите, като може да предава целоседмично и всички мачове на организираните първенства - междуюношески формации и други такива"
http://www.ultras-bg.com/1220/Venci-Ste ... henie.html
Венци Стефанов изригна с революционно предложение
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Венци Стефанов изригна с революционно предложение
С още нещо да пълним гушите на мобилните оператори? Аз съм съгласен да си плащам, ама къде ще отиват тия пари? В дебелия корем на бат Венци. Айде нема нужда!
Това рано или късно ще се въведе у нас.Искате силен футбол,но без пари не става тука гледаме безплатно големите първенства,а на запад си плащат за да ги гледат.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Само това е начина клубовете да получат повече пари от ТВ права за което крайният клиент да плати минимално.
В момента клубовете си разпределят около 6.5 милиона лева от ТВ права.
Сега да помислим над предложението на Стефанов. Приемаме, че определят цена от 2.00 лв на месец за всичките мачове. 1 000 000 да си платят да гледат * 2.00 лв = 2 000 000 на месец * 8 месеца = 16 милиона, а сега от Ринг дават само 6.5, така че
Искате ли да се развива футболът у нас?
В момента клубовете си разпределят около 6.5 милиона лева от ТВ права.
Сега да помислим над предложението на Стефанов. Приемаме, че определят цена от 2.00 лв на месец за всичките мачове. 1 000 000 да си платят да гледат * 2.00 лв = 2 000 000 на месец * 8 месеца = 16 милиона, а сега от Ринг дават само 6.5, така че
Искате ли да се развива футболът у нас?
Последна промяна от PFC Litex на 05 окт 2010 18:55, променено общо 1 път.

Аз по ТВ гледам главно мачове от ШЛ и ЛЕ, рядко от А група и големите първенства, тъй че ми е все едно.
PFC Litex - откъде да сме сигурни, че парите не отиват в търбуха на Борат ?
PFC Litex - откъде да сме сигурни, че парите не отиват в търбуха на Борат ?
Моето предложение е Венци да плаща,за да гледаме мачовете на Славия! 

Тук в момента какво общо има Батков, Стефанов, Ганчев или който и да е собственик?
За мен нормалната цена за продукцията която гледаме от родните терени е 5.00лв на месец.
За мен нормалната цена за продукцията която гледаме от родните терени е 5.00лв на месец.

Категорично не бих дал и една стотинка за нашето първенство, качеството просто е под всяка критика.Ако ме интересува някой мач ще отида и ще го гледам на бар 

- BLUE CHAMPIONS
И данък на въздуха да измислят,няма как да спрат българската изобретателност. Ако 1ден влязат много други по-важни неща в ред и хората не получават символични доходи,тогава да въвеждат каквито системи искат,тогава всеки с удоволствие ще си плаща. Няма как да счупите стотинката на българина на две уважаеми господа мислители
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
pumpo написа:Категорично не бих дал и една стотинка за нашето първенство, качеството просто е под всяка критика.Ако ме интересува някой мач ще отида и ще го гледам на бар
В бара ще похарчиш поне 10 лева и ако ти се наложи да отидеш поне два пъти в месеца за да гледаш наш мач сумата става 20, а примерно за 5 лева на месец гледаш във вас удобно всички мачове през месеца, какво излиза, че си вътре

Още ни е леко объркано мисленето на тази тема и за това подобни идеи ги приемаме за абсурдни.
В Англия за да гледаш мачовете само от Висшата лига ти струва 50 лири на месец.

Върни се в “Футбол - България”