26.02.2009
Спорт НетИнфо
Новият Изпълком на БФС е нелегитимен и ще бъде още доста време, информира днешната спортна преса. Вчера Софийският градски съд отказа да впише в регистрите си ръководството, избрано на конгреса на съюза в края на януари.
Това значи, че легитимен все още е старият Изпълком. По същата логика извън закона е и новият селекционер на националния тим Станимир Стоилов, който вече даде индикации, че ще играе важна роля в съдбините на българския футбол.
"Ние не твърдим, че новото ръководство на БФС няма да получи регистрация", обяснява пред "7 дни спорт" пресаташето на съда Елена Трифонова. Процедурата обаче ще се проточи тъй като по жалбата на Дражев трябва първо да се произнесе Софийският административен съд, след което СГС трябва да впише или да заличи новия Изпълком. В момента регистрация на новите няма. Според Закона за юридическите лица с нестопанска цел, какъвто е БФС, имената и длъжностите на лицата, представляващи съюза, задължително подлежат на вписване. Самото юридическо лице на организацията също възниква с вписването му.
Гражданско-процесуалният кодекс също регламентира, че "невписаните обстоятелства се считат несъществуващи за трети добросъвестни лица" и подлежат на атакуване. Ако исковата молба на Ивайло Дражев бъде приета за основателна поне в един или няколко пункта, ГПК предвижда заличаване на вписването и анулиране на изборите.
Това ще доведе до още по-голям хаос от този в момента. С една дума - БФС май е закъсал лошо. Последното бе потвърдено от самия Ивайло Дражев в негово изявление от 4 февруари.
Легитимни ли са решенията на "новото" БФС...?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Легитимни ли са решенията на "новото" БФС...?
Между Перуката и Дражев,Боби е по-малкото зло ! А дали са легитимни решенията или не - ще видим
Честно казано,нас това какво ни интересува - ние просто искаме да гледаме футбол !

Нелигитимни институции = нелигитимни решения!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!
Blue_Lion написа:Между Перуката и Дражев,Боби е по-малкото зло !
Честно казано и аз мислих така. Само че вече не. Просто толкова много гафове за толква кратко време едва ли някой може сътвори. Дражев е клоун, ама четвъртите в света се омазаха до шиите с кафяви човешки екстременти и вече много, ама много трудно могат да си изчистят имената.
hlucho написа:Нелигитимни институции = нелигитимни решения!
Съгласен.
hypodil написа:Blue_Lion написа:Между Перуката и Дражев,Боби е по-малкото зло !
Честно казано и аз мислих така. Само че вече не. Просто толкова много гафове за толква кратко време едва ли някой може сътвори. Дражев е клоун, ама четвъртите в света се омазаха до шиите с кафяви човешки екстременти и вече много, ама много трудно могат да си изчистят имената.hlucho написа:Нелигитимни институции = нелигитимни решения!
Съгласен.
Не можеш да ме убедиш,че Дражев е по-добрия вариянт пред Боби Михайлов,при положение че този ако по някакъв начин се добере до властта в БФС,по-добре да минем на шах - там поне Веско Топалов мачка ! Съсипа "Черноморец Бургас АД София Еоод Каспичан ЕТ Доростол - 1919 " (нищо лично към жителите и въпросните градове),прави всичко възможно да се домогне до най-висшия пост в БФС,адски прост е по това което съм гледал,няма никакъв авторитет и нз си още какво...този човек дори не е свързан с футбола,поне доколкото знам ! Боби Михайлов беше провален от хора,който са му уж подчинени ! Не,че и той е цвете за мирисане,но в момента май нямаме алтернатива,освен може би да влезнат босовете в БФС ! Плюс това,ако не друго познава хора във ФИФА и УЕФА,има някакъв авторитет там,макар и минимален ! Дражев ще ни излага ! Но е ясно,че трябват промени,не само в спорта,но и в Държавата - от нея трябва да се тръгне ! Иначе,с hlucho и аз съм съгласен

hypodil написа:ама четвъртите в света се омазаха до шиите с кафяви човешки екстременти и вече много, ама много трудно могат да си изчистят имената.
По скоро в оранжеви..

Върни се в “Футбол - България”