Миш-маш

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Стагнация в синьо!

Мнениеот Old_death » 25 фев 2009 16:07

"Собственикът на Левски Тодор Батков е отрязал с един милион лева заплатите на футболистите за пролетния дал на първенството. Това е причината Георги Иванов, Христо Йовов, Живко Миланов и Георги Петков да напуснат навъсени кантората на адвоката, която посетиха днес. Единствените незасегнати от финансовата стагнация на "Герена" са чужденците, което се очаква да взриви мира в съблекалнята. Рабех, Тасевски, Тиберканин, Зе Соарес, Жоазиньо, Да Коща и Бистрон имат железни договори, които Батков не е намерил начин да наруши. Така седмината всеки месец ще получават общо по 125 000 лева, което докарва до лудост юриста. Затова босът е решил да удари по българчетата. Сред най-засегнатите ще е вратарят на шампионите Георги Петков. Очаква се неговата заплата да се срине от 30 000 лева на 20 бона на месец, което всъщност никак не е малко. Дори договореното само преди месец от Христо Йовов възнаграждение от 10 000 евро, ще бъде свито с около 25 процента. Живко Миланов пък ще играе "само" за някакви си 8 000 лева на месец. Общо от орязването на заплатите на всички български футболисти, Батков ще спести около един милион лева до края на сезона."

Тук изниква друг въпрос.Посочените суми дали са реалните доходи на футболистите и дали те плащат данъци върху тях?Въпросът идва от съпоставката с декларираните заплати в ЦСКА и обявените платени данъци в Левски.Според изнесените в поуста суми,заплатите,получавани в Левски са съпоставими със същите в ЦСКА.Лятото се тръбеше,че Левски е внесъл данъци върху заплатите на играчите си в пъти по малко от ЦСКА!!!Имено дълговете на ЦСКА към НОИ бе посочен като главна причина за отнемането на лиценза на клубът.Ще ми разясни ли някой тоя парадокс!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Защо "ЛЕВСКИ" е отбора на народа

Мнениеот Old_death » 25 фев 2009 16:25

Виж сега, да хората ходят основно на мач, за да се порадват на любимия отбор. Но обществените въпроси винаги са били засегнати в Сектор Б. Поразгледай плакатите - от сега, от преди 15, 25, 35 години. Винаги ги е имало и винаги само там.

Защо пък да не поразгледаме наистина плакатите,издигани от вашата агитка.Най-пресен бе примерът с нагледните пособия и поведението ви на мача ви в Перник.По твоята логика точно нацистките плакати и гаврите ви с полицията ли показват душевността,политическата ангажираност и възпитанието на редовия син фен?Започналота от вашите лумпени потрошаване на противниковия стадион ли е показалец за народът ни като такъв?Един път вече извършихте престъплението,присвоявайки името на Апостола,не си позволявайте втори път да изпачавате елементарни човешки ценности,индифицирайки се с българския народ!Това никой няма да ви го позволи!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Левски съди БФС?!

Мнениеот Old_death » 25 фев 2009 16:31

Левски съди БФС?!

Смех!!!!Гледам и не вярвам на ушите си :lol: :lol: :lol: От къде я измъкнахте тая утопична новина?Или Борат се застрахова и е решил след края на шампионата да се прави на репресиран!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 25 фев 2009 16:46

Олд Дет, само да ти подскажа една идея.
Заплати може да бъдат изплащани по два начина - на трудов и на граждански договор. Както и всякакви комбинации между тях, разбира се.

Помисли върху следната вероятност - играчите се осигуряват на минималната заплата за спортисти, мисля, че беше 800лв, все тая. За тази сума ФК Левски дължи на НОИ и НАП данъци и социални осигуровки.

Всичко останало се получава на граждански договор. Данъците и социалните осигуровки се дължат от получаващия пари, т.е. играчите. Играчите пък, внасяйки си въпросните осигуровки и данъци го правят на свое и от свое име, и това по никакъв начин не фигурира в отчетите на Левски. Схващаш ли защо могат да са на същите заплати, а Левски да има по-малко данъци? (Които, да не забравяме, че за разлика от цска, все пак плаща)

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 25 фев 2009 16:54

Помисли върху следната вероятност - играчите се осигуряват на минималната заплата за спортисти, мисля, че беше 800лв, все тая. За тази сума ФК Левски дължи на НОИ и НАП данъци и социални осигуровки.

Всичко останало се получава на граждански договор. Данъците и социалните осигуровки се дължат от получаващия пари, т.е. играчите. Играчите пък, внасяйки си въпросните осигуровки и данъци го правят на свое и от свое име, и това по никакъв начин не фигурира в отчетите на Левски. Схващаш ли защо могат да са на същите заплати, а Левски да има по-малко данъци? (Които, да не забравяме, че за разлика от цска, все пак плаща)

Това ми бе ясно още когато зададох въпросът си,но исках потвърждение на подозренията ми.А посоченият от теб начин на заплащане е начинът,по който се крият данъци в сивата икономика.Наистина тук Левски не е страна в тоя казус.Това е проблем на футболистите му,който за съжаление в тая държава никой не иска да погледне и да разреши.Аз се осигурявам и плащам данъци върху всичките си мизерни доходи!Задавам си въпросът,защо и гореспоменатите господа не правят това,както се изисква със закон от всички нормални граждани на тая държава!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 25 фев 2009 16:55

Чакай - ти откъде знаеш, че не плащат? Виждал ли си данъчната декларация на Гонзо, Живко и тн? Хващам се на бас, че нямат неизплатени данъци, и не виждам какъв е проблема, честно.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 25 фев 2009 17:02

Чакай - ти откъде знаеш, че не плащат? Виждал ли си данъчната декларация на Гонзо, Живко и тн? Хващам се на бас, че нямат неизплатени данъци, и не виждам какъв е проблема, честно.

А пък ти виждал ли си им декларациите,та твърдиш обратното!Тогава остава друг отворен въпрос.Доходите на даден субект се формират на базата на труда,положен от него изпълнявайки трудовият си договор с работодателя.До тук съгласен ли си с мене?Върху това заплащане тоя субект трябва да плати данъци и осигуровки.Защо тогава посочените от теб футболисти получават пари по трудов и по граждански договор от един и същ работодател?Отговорът е един.Защото работодателя или работника,а в някои случаи и двете страни искат да перат пари или да укрият доходи с цел невнасяяне на суми в бюджета.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 25 фев 2009 17:31

Името на Апостоло никой не го е присвоявало. Клуба е кръстен така в чест на него, виж, когато е кръстен спортен клуб на армията, тогава вече става принадлежност, която във вашия случай е фалшива и подсъдна. Потрошаването на стадионите, хайде да не е измислено от нас? А всъщност потрошаването пък на собствения си стадион е измислено от вас, помниш ли?
относно Перник - покажи да видим, кое точно действие е лошо? Имаше отворковци, заплахи, бяха принудени да млъкнат и толкова.

Специално да кажа и за полицията. Да, аз съм привърженик на по-крайните действия към полицията. Полицията в този етап е репресивен орган на изопачена държава и трябва да й бъде противодействано винаги. Ти най-вероятно също си ги псуваш, когато зад храста те дебнат за 20лв, ако обичаш, не хвърляй похвали към тези отрепки.

Тук гледам некви пълни стадиони, чудеса - пичове - има едни статистики - отваряте и гледате кога кой е най-посещаван. После пак си говорим. И да, тук единствено някой фен на Ботев има правото да се обажда, като говорим за посещаемост.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 25 фев 2009 17:37

Не, не съм съгласен. Към един и същи човек можеш да имаш и трудов и граждански договор. Право на всеки човек е да сметне в кой от двата варианта ще му бъде по-изгодно и да избере него. Освен, ако не очакваш, за твой и личен кеф да изберат по-неизгодния вариант. Тук не виждам нищо незаконно, неморално или нередно. Ако имат право да минават и на патентен данък - тяхна си работа.

Относно кой какво е виждал - нито аз, нито ти сме ги виждали. Затова, както е редно и по закон и по морал в 21ви век, нека не хвърляме обвинения срещу тях? Ако държиш толкова да ги обвиниш - НАП не е толкова секретна организация, напъни се и изкарай нередовноста им. После аз лично ще пусна жалба срещу тях, защото ми е в противоречие с морала. До тогава обаче, приемаме, че всичко е чисто.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 25 фев 2009 17:47

Името на Апостоло никой не го е присвоявало. Клуба е кръстен така в чест на него, виж, когато е кръстен спортен клуб на армията, тогава вече става принадлежност, която във вашия случай е фалшива и подсъдна. Потрошаването на стадионите, хайде да не е измислено от нас? А всъщност потрошаването пък на собствения си стадион е измислено от вас, помниш ли?
относно Перник - покажи да видим, кое точно действие е лошо? Имаше отворковци, заплахи, бяха принудени да млъкнат и толкова.

Навсякъде,където става въпрос за името на клубът ви,се отъждествява Левски като клуб със светлите идеи на Апостола.Това според всички трезвомислещи хора е кощунство.Ако светецът знаеше какво правят тия,криейки се зад името му,щеше да се обърне в гробът си.
Ставаше въпрос за потрошаването на ПРОТИВНИКОВИЯ стадион.Написах го с голями букви,за да го прочетеш тоя път.Точно вие бяхте пионерите на тая дейност, потрошавайки нашия стадион през 1999 или 2000 година.От тогава това се превърна в традиция.
Относно мача в Перник.Само аз ли видях фашистките символи и плакати и хвърлянето на предмети върху полицаите.Да не би да си измислям и предизвикателното животинско поведение на феновете ви след мача на гарата!

Специално да кажа и за полицията. Да, аз съм привърженик на по-крайните действия към полицията. Полицията в този етап е репресивен орган на изопачена държава и трябва да й бъде противодействано винаги. Ти най-вероятно също си ги псуваш, когато зад храста те дебнат за 20лв, ако обичаш, не хвърляй похвали към тези отрепки.

Аз също не съм доволен от действията на полицията,но тук говорим за смущаване на обществения ред и футболно хулиганство.Полицаите бяха изпратени на стадиона за да пазят нормалните хора,отишли да гледат мача от бандата футболни сини хуни,били пътя до Перник само с идеята да си избият комплексите или да запълнят с нещо иначе сивото си ежедневие.

Върни се в “Архив”