Бившият капитан на националния отбор на България Димитър Бербатов разкри част от причините, заради които той напусна тима през месец май тази година.
Нападателят на Манчестър Юнайтед заяви за американския канал "ESPN", че колкото и усилия да е полагал с националната ни фланелка, винаги е получавал упреци и обиди за представянето си на терена.
"Винаги съм казвал, че ще напусна националния отбор, когато наближа 30 години и решението ми няма да се промени. Моментът, в който вкарах 48-я си гол и подобрих рекорда на Христо Бонев бе страхотен за мен. Това бе и най-подходящото време да затворя страницата национален отбор", каза Бербатов.
"Решението не бе лесно, но съм доволен, че го взех. Без значение колко усилия полагах с националната фланелка, постоянно получавах обиди за представянето си. Винаги имаше хора, които не бяха доволни, когато играех за България, така че не бе необходимо да се тревожа повече за това", каза още водещият голмайстор на "трикольорите" за всички времена.
Както е известно без Бербатов националният ни отбор регистрира две поражения на старта на квалификациите за Европейското първенство през 2012 година, което доведе до смяна на селекционера Станимир Стоилов с германеца Лотар Матеус и оттеглянето от ръководния пост на Наско Сираков.
http://www.winner.bg/bulgarian-football/read31462.html