Ножичен удар - задна/странична ножица

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nikiwm
Контакти:

Ножичен удар - задна/странична ножица

Мнениеот nikiwm » 25 сеп 2010 17:24

Прави впечетление, че много, ама наистина много хора не знаят какво е задна или странична ножица :idea: Не че има кой знае какво значение, но всяко второ воле бива определяно като тъкъв удар, което логично създава грешни впечетления. Ако трябва да се търсят виновни както винаги, то това ще са спортните "журналисти", които сякаш пишат колкото да си вземат заплатата без дори да вложат какпка интерес в "творенията" си. А може би е въпрос на това доколко познават темата, за която пишат, незнам. Но на тези удари трябва да се окаже подобаващ респект, защото те са най-зрелищни и най-трудни за изпълнение.

Да се върна на темата за ножиците.. името "ножичен удар" (на англ. bicycle/overhead kick) произлиза от това, че двата крака се разминмават наподобявайки движението на ножица. Футболистът отскача с единия крак като по този начин балансира тялото си и дава възможност за по-голяма засилка на другия, и съответно втория крак нанася удар по топката. Елементарно! (не и за изпънение ;)) За разликата между задната и страничната преполагам всеки се досеща..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xt-pYD3W3_g[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RZNsdYNP540[/youtube]

Потребителски аватар
ruash

Re: Ножичен удар - задна/странична ножица

Мнениеот ruash » 25 сеп 2010 17:35

Според мен, само шахматист може да сбърка, задна със странична ножица! Не знам с какви хора движиш, та се нервиш, че не я различават!

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 25 сеп 2010 17:48

Е чак да се нервя не. Просто е леко дразнещо да гледаш как журналята дезинформира масово. Има сигурно дестки статии за головете на Бербатов (и други) със странична и задна ножица, аз пък досега не съм го видял да направи нито една.

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 25 сеп 2010 17:50

ruash написа:Според мен, само шахматист може да сбърка, задна със странична ножица! Не знам с какви хора движиш, та се нервиш, че не я различават!

Както винаги се изказваш дебилно и недоразбрал. Идеята е, че хората наричат ножичен удар нещо което тотално не е. Не е проблема, че приятелите на автора на темата бъркат странична със задна ножица. И в интерес на истината е много прав.
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
sweetchinmusic
Контакти:

Мнениеот sweetchinmusic » 25 сеп 2010 17:57

nikiwm написа:Е чак да се нервя не. Просто е леко дразнещо да гледаш как журналята дезинформира масово. Има сигурно дестки статии за головете на Бербатов (и други) със странична и задна ножица, аз пък досега не съм го видял да направи нито една.

poredniq zavijdda4

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 25 сеп 2010 18:09

вярно е че тея удари на Бербо не са като по учебник и наистина е малко трудно да се дефинират като ножици, но все пак са толкова ефектни, че не само журналята се подлъгват,а и ние феновете!
това подлъгване идва от факта, че и журналистите и ние фенчетата имаме ограничени словесни речници! това за феновете е простено, но за журналистите е недопустимо!
все пак аз съм склонен да им простя тая професионална немощ единствено в случаите, когато тея голове се правят от българи и в полза на българи!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Doktorut
Контакти:

Мнениеот Doktorut » 25 сеп 2010 18:10

Защо да е завиждач? И аз съм съгласен, че понятията трябва да се определят точно. Никой не казва че вторият гол на Бербо срещу Ливърпулне не е красив...но просто не е задна ножица.

Потребителски аватар
ruash

Мнениеот ruash » 25 сеп 2010 18:10

McLovin написа:
ruash написа:Според мен, само шахматист може да сбърка, задна със странична ножица! Не знам с какви хора движиш, та се нервиш, че не я различават!

Както винаги се изказваш дебилно и недоразбрал. Идеята е, че хората наричат ножичен удар нещо което тотално не е. Не е проблема, че приятелите на автора на темата бъркат странична със задна ножица. И в интерес на истината е много прав.

Кое му е дебилното бе Разбирач,явно ти не можеш да четеш! Колегата отворил темата пише че:"че го дразнят страшно много хора" и че:"за това са виновни журналята"! Аз го попитах с какви хора се носи та се дразни! Аман от Разбиратели! Може и да съм дебил,ама поне не обиждам никой, а да наричаш някой с обидни думи ,това вече е простотия! Аз ти прощавам.

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 25 сеп 2010 18:27

sweetchinmusic написа:
nikiwm написа:Е чак да се нервя не. Просто е леко дразнещо да гледаш как журналята дезинформира масово. Има сигурно дестки статии за головете на Бербатов (и други) със странична и задна ножица, аз пък досега не съм го видял да направи нито една.

poredniq zavijdda4

Добре де толкова ли е трудно да пишеш на кирилица и да не осираш всичко? Темата е хубава и може да понаучи някой и друг човек на нещо. Не мисля, че автора завижда за каквото и да е, а просто пояснява.
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 25 сеп 2010 18:29

ruash написа:
McLovin написа:

Кое му е дебилното бе Разбирач,явно ти не можеш да четеш! Колегата отворил темата пише че:"че го дразнят страшно много хора" и че:"за това са виновни журналята"! Аз го попитах с какви хора се носи та се дразни! Аман от Разбиратели! Може и да съм дебил,ама поне не обиждам никой, а да наричаш някой с обидни думи ,това вече е простотия! Аз ти прощавам.

Мхм, никога във форума не обиждаш никой? И не съм те нарекъл дебил. Темата не е за разликата между странична и задна ножица и това, че хората не ги различават. Темата е за съвсем различно нещо. Виж какво си писал, виж какво е писал автора и тогава прощавай.

Върни се в “Футбол - Свят”